INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vrlo bitan psihološki moment, nakon podužeg vremena konačno netko iz top 10 dokupio, PBZ Equity:

1. OPPENHEIM IGOR 5.085 10,17 Osnovni račun
2. KOSTRENČIĆ MARIJAN – ANTUN 4.917 9,83 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 3.531 7,06 Skrb. račun +40
4. TEHNIKA D.D. 3.012 6,02 Osnovni račun
5. LUDVIGER JASNA 2.459 4,92 Osnovni račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.364 4,73 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.328 4,66 Skrb. račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.558 3,12 Skrb. račun
9. ELEKTROPROJEKT D.D. 1.383 2,77 Osnovni račun
10. HIDROELEKTRA NISKOGRADNJA D.D. 1.142 2,28 Osnovni račun
Ukupno: 55,56

[thumbsup]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Cijena je smijesna.
Ali zaista smijesna.
Dekintiran sam.

Necu se ponavljati ali ocekujem barem 80% od ove cijene.
Zivi bili pa vidjeli..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Cijena je smijesna. Ali zaista smijesna. Dekintiran sam. Necu se ponavljati ali ocekujem barem 80% od ove cijene. Zivi bili pa vidjeli..

33600?

Heaven or Las Vegas

Necu se ponavljati ali ocekujem barem 80% od ove cijene. Zivi bili pa vidjeli..

Hm, tako ste i na HT na 360 kuna rekli to je sigurnih 10% i cijena pala na 300 kuna, dan danas vidimo gdje je. Nažalost, cijenim vaš trud, međutim moram upozoriti na puno krivih procjena (Magma, Atlantic, HT i još ih ima) uzrokovanih lošim izračunom pomoću DCF metoda koja su u mnogo slučaja pokazala netočnom. Pokušava se ostaviti dojam, umjesto da se investira kako spada.
Da ne bi bilo kako ja nemam pogrešaka, imam dosta, samo ih iznosim na forum i ne pokušavam ostaviti dojam, to je zadnje što mi je bitno.

pozdrav

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

blueman: ” Necu se ponavljati ali ocekujem barem 80% od ove cijene. Zivi bili pa vidjeli.. ” Hm, tako ste i na HT na 360 kuna rekli to je sigurnih 10% i cijena pala na 300 kuna, dan danas vidimo gdje je. Nažalost, cijenim vaš trud, međutim moram upozoriti na puno krivih procjena (Magma, Atlantic, HT i još ih ima) uzrokovanih lošim izračunom pomoću DCF metoda koja su u mnogo slučaja pokazala netočnom. Pokušava se ostaviti dojam, umjesto da se investira kako spada. Da ne bi bilo kako ja nemam pogrešaka, imam dosta, samo ih iznosim na forum i ne pokušavam ostaviti dojam, to je zadnje što mi je bitno. pozdrav

Poštovani kolega nisu to krive procjene, već dugoročne analize, koje se ne mogu obistiniti u roku mjesec dana, već na duži period.
Nadalje Magma i Atlantic grupa novecm od IPO-a su prikupili sredstva za daljnje akvizicije i razvoj kompanije, što se može vidjeti posebno kod Atlantic grupe.

Svaka čast dugoročnim analizama, međutim, vjerujem da onaj koji je kupio Magmu na IPO zaradio je ili je mogao od 30-50%, dok onaj koji je kupio Atlantic je mogao izaći na nuli ili izgubiti ako je uzimao na IPO.
No, nije moje da se nadmećem tko je pametniji, samo upozoravam da pametovanjem se ništa ne postiže i kada bi sve bilo tako kako netko misli, onda bi taj isti bio bogat, zar ne?
Od IPO Magme prošlo je skoro 6 mjeseci još uvijek su u plusu oni koju su je kupovali, bez obzira na DCF metoda i metodu koju Stojić nudi.
Osim DCF metode, puno je bitnije predvidjeti, dokle narod može kupovati.

Unaprijed se ispričavam ako su njegovi postovi bili navlačenje kako bi lakše izašao. Tada DCF metoda štima i na INGRI, LEDU, HT-u, Atlanticu itd.

pozdrav

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

valentine:

blueman: ” Necu se ponavljati ali ocekujem barem 80% od ove cijene. Zivi bili pa vidjeli.. ” Hm, tako ste i na HT na 360 kuna rekli to je sigurnih 10% i cijena pala na 300 kuna, dan danas vidimo gdje je. Nažalost, cijenim vaš trud, međutim moram upozoriti na puno krivih procjena (Magma, Atlantic, HT i još ih ima) uzrokovanih lošim izračunom pomoću DCF metoda koja su u mnogo slučaja pokazala netočnom. Pokušava se ostaviti dojam, umjesto da se investira kako spada. Da ne bi bilo kako ja nemam pogrešaka, imam dosta, samo ih iznosim na forum i ne pokušavam ostaviti dojam, to je zadnje što mi je bitno. pozdrav

Poštovani kolega nisu to krive procjene, već dugoročne analize, koje se ne mogu obistiniti u roku mjesec dana, već na duži period.
Nadalje Magma i Atlantic grupa novecm od IPO-a su prikupili sredstva za daljnje akvizicije i razvoj kompanije, što se može vidjeti posebno kod Atlantic grupe.

Ok, molim te probaj mi objasniti da bi bolje razumio !

Ako netko iz firme izlazi kao npr. Svetozar Tedeschi iz Atlantica i on proda svoj dio firme npr. 1/3 ili 33,33% taj novac od IPO-a ide njemu a ne firmi tako da mene zanima zašto novac od IPo-a koji je čovijek dobio da bi izašao iz neke fireme opet uložio u istu gdje on nema nikakvih upravljačkih ili vlasničkih pozicija?
Mislim da se akvizicije rade drugačije ….kreditima , izdavanjem obveznica,izdavanje nove tranše dionica itd itd. … ?
Molim za odgovor?

na 4300 sve prodajem...

matrix90: ” valentine: ” blueman: ” Necu se ponavljati ali ocekujem barem 80% od ove cijene. Zivi bili pa vidjeli.. ” Hm, tako ste i na HT na 360 kuna rekli to je sigurnih 10% i cijena pala na 300 kuna, dan danas vidimo gdje je. Nažalost, cijenim vaš trud, međutim moram upozoriti na puno krivih procjena (Magma, Atlantic, HT i još ih ima) uzrokovanih lošim izračunom pomoću DCF metoda koja su u mnogo slučaja pokazala netočnom. Pokušava se ostaviti dojam, umjesto da se investira kako spada. Da ne bi bilo kako ja nemam pogrešaka, imam dosta, samo ih iznosim na forum i ne pokušavam ostaviti dojam, to je zadnje što mi je bitno. pozdrav ” Poštovani kolega nisu to krive procjene, već dugoročne analize, koje se ne mogu obistiniti u roku mjesec dana, već na duži period. Nadalje Magma i Atlantic grupa novecm od IPO-a su prikupili sredstva za daljnje akvizicije i razvoj kompanije, što se može vidjeti posebno kod Atlantic grupe. ” Ok, molim te probaj mi objasniti da bi bolje razumio ! Ako netko iz firme izlazi kao npr. Svetozar Tedeschi iz Atlantica i on proda svoj dio firme npr. 1/3 ili 33,33% taj novac od IPO-a ide njemu a ne firmi tako da mene zanima zašto novac od IPo-a koji je čovijek dobio da bi izašao iz neke fireme opet uložio u istu gdje on nema nikakvih upravljačkih ili vlasničkih pozicija? Mislim da se akvizicije rade drugačije ….kreditima , izdavanjem obveznica,izdavanje nove tranše dionica itd itd. … ? Molim za odgovor?

Prvo Svetozar Tedeschi je Emilov otac koji je od prvih dana bio u kompaniji, te ju zajedno sa sinom vodio do kraja 90-ih, kada se morao umiroviti zbog bolesti.
Novac od IPO-a je isključivo namijenjen za daljnja ulaganja u komapniju, te širenje u regiji.
Krediti su bili uzeti stoga nema razloga za daljnje, iako su svi vraćeni, nema potraživanja.
Obveznice su izdane, a također u ipo-u je bila izdana C serija dionica odnosno 382 970 novih dionica.

Zadovoljan?

to je bio npr. sa pitanjem zašto bi netko izašao iz firme i umjesto da si uzme taj novac on opet ulaže u istu firmu gdje više nije vlasnik …..Ok ….ok….zadovoljan….

na 4300 sve prodajem...

Cijena je smijesna.
Ali zaista smijesna.
Dekintiran sam.

Necu se ponavljati ali ocekujem barem 80% od ove cijene.
Zivi bili pa vidjeli..

Kolega Blueman. Opet ste jedino Vi smiješni. Nije cijena dionice, Nije dionica, Nego Vi.
Pljujete me bez veze, zajedno sa Vašim alter egom Plavim, a ja nijednom riječi nisam napisao da INGRA gradi stanove ili da je dionica skupa ili tako nešto. Slučajno sam napisao na ovoj temi, post o svojem viđenju građevinskog sektora. Očito da to nisam smio pisati na temi INGRA, jer ovdje ima dosta onih kratkog fitilja. Da niste u kreditima, pa prijeti margin call?

Na kraju, najbitnije je od svega uskora gradnja termoelektrane u Ivaniću. To, jasno, neće biti samostalan i jedini projekt takve prirode

Hell is Empty and all the Devils are Here

Jedino iz cega sam izao je HT ali i toga imam jos par paketa u uzoj obitelji koje sam ja financirao.
Ako sam ja navlacio da izadjem onda navlaci i HYPO i Erste kada je rekao da je HT najbolja prilika..

MGMA sam rekao da vrijedi 300, nista vise.
Sa novim FI 2007 nesto nize jer nisu ostvarili prospekt pa se sve mice malo unazad.

A za INGRA, kako hocete.
Kupujte dionice koje se dokapitaliziraju po novinali, takve ce vam generirati rast.

A za Gatesa, jesi spominjao si stanove…
Zasto si onda dao link na stranicu iz Bugarske sa cijenama nekretnina u Sofiji?
Tamo se ne rade termoelektrane ili luksuzni apartmani sto sam vam ja poslao.

AKo sam vas navukao na HT na 360 i mislite da ste se zeznuli onda nisu za vas dionice.
Ali zaista nisu…

Nadjite mi analiticare koji ce reci da je 412 lazna cijena. koja je navlakusa..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

New Report

Close