Ma sad sam ispao bahat i neznam sto.
Samo hocu reci da INGRA nije gradjevinac cija je primarna djelatnost stanogradnja vec infrastrukturni projekti.
I to je to.
I sto ako firma radi za fee, jao!!!
Pa tako i radi gradjevina cost+fee (nekih 6-9%).
Imas INGRU kao GU koja ce raditi za cost nekog projekta+fee.
Ili jos bolje imas INGRU koja je vlasnik projekta kojoj ce Mavrovo raditi kao GU sa podizvodjacima ili kao glavni izvodjac, razne kombinacije su moguce…
I svi zaradjuju, INGRA najvise.
Jel ti sto jasno Bili?
Ili si jos uvijek u frci jer cijene stanova vise ne rastu u ZG i evidentna je stagnacija pa cak i pad jer tako kaze Jutarnji dio nekretnine gdje je u zadnjih mjesec dana prosjecna cijena stanova u ZG pala sa 2050 na 2020.
Ako hocete pad, pogledajte sto se dogodilo u VB i sto ce se dogoditi u SAD-u (vec lagano krece ali mislim da ce malo jace svisnuti).
I opet cu ja
L L L (location, location, location). A to Ingra ima u svojim projektima
blueman: ” [Gates, zasto pises na dionicama za kojes nemozes kupiti 1 komad. Da bit cu bahat, sta me briga, nemorate citat moje postove, tvoji Gates su bolji. Znate posto stranci kupuju apartmane u bugarskoj. 4000-6000 EURA. ” Nemojte kolega moj pisati ovakve stvari jer nikad ne znate tko je sa druge strane. Vrlo vjerojatno mogu kupiti barem 50 dionica INGRE više od vas no s time se bahatim kao vi. Kolega, ovo o apartmanima u Bugarskoj je najveća bljuvotina koju ste do sada napisali na forumu. Evo tko ne vjeruje neka provjeri sam (http://www.bulgarianrealestate.net/index.php?sitesec=property_search&abbr=en). U Bugarskoj možete kupiti stan u Sofiji (To vam je kolega Blueman njihov glavni grad ukoliko ne znate. Recimo ko kod nas Zagreb) već od 700-800 EUR/m2
Netko tko ima za 60 dionica INGRe sigurno nije tako isfrustriran i ljut na dioničare bez razloga, ako sam nije isprovociran. Tko zna, možda je kolega Bill iz konkurentske firme.[wink]
Nije me dugo bilo pa da malo progovorim
žalosno je da se procjene raznih likova o stanju na tržištu uzima kao mjerodavni
te cijene nekretnina padaju, prijeti nam kolaps išta ja znam što sve ne.
Padaju cijene starih stanova jer su razno-razni likovi iz bajke postali građevinci i lupali cijene u nebesa.
A kvaliteta im je bila na nivu sjenica. Zato su stariji stanovi držali cijenu ko i novi.
Sad kad se zna koje firme rade kvalitetno a koje ne, kupci radije kupuju 20% skuplji novi stan nego stari.
Zašto? Zato što to dobiju puno više nego prije par godina.
Npr. alarme, klime, video- nadzor, protuprovalna vrata, kade raznih veličina i namjena.
Sve ono što jedan stari stan u Novom Zagrebu nema ili dvosobni od 100 m2 u centru.
Pa nek svask razmisli u koju skupinu građevinaca spada Ingra i koliko će njihovi stanovi ići dolje.
A Ingra ne gradi stanove za svačiji džep. I ukus.
Ako hoćete Zagreb uspoređivat sa Sofijom usporedite naše plaće i njihove.
Pa tek onda cijene stanova
Странска компанија е заинтересирана за влез во градежната фирма Маврово. Ваква информација до Комисијата за хартии од вредност доставил актуелниот директор Ванчо Поповски. Иако нема официјална понуда за откуп на акциите менаџментот на Маврово тврди дека преговорите се во тек. Се дознава дека станува збор за хрватската градежна компанија „Ингра“.
I opet cu ja L L L (location, location, location). A to Ingra ima u svojim projektima
Podržavam 99%. Zašto ne 100%? Zato što sam se sjetio Posedarja – to definitivno nije top lokacija na jadranu. Nije čak ni sredina. Al neka to bude iznimka koja potvrđuje pravilo….
Barem im je janjetina dobra.
NK Hrvatski Vitez Posedarje.
Strasno..
Ja isto nevolim Posedarje, sto je je..
Podržavam 99%. Zašto ne 100%? Zato što sam se sjetio Posedarja – to definitivno nije top lokacija na jadranu. Nije čak ni sredina. Al neka to bude iznimka koja potvrđuje pravilo….
Mislim da se varate kolega,lokacija je trenutno koma,ali cijelo zadarsko zaleđe ima velikog potencijala,masovno se gradi tamo,Zadar je uvjerljivo najjače središte u Dalmaciji.
Poslova , projekata i svega kolko hočeš ali drugovi nečija bježanija sa 41.8 !!! trenutno .
Sa 62 K ATH !
SAD DO ATH TREBA cca 50 % GORE !!!!!
Strašno kaj nam rade ! ccccccccccccc
Podržavam 99%. Zašto ne 100%? Zato što sam se sjetio Posedarja – to definitivno nije top lokacija na jadranu. Nije čak ni sredina. Al neka to bude iznimka koja potvrđuje pravilo…. Mislim da se varate kolega,lokacija je trenutno koma,ali cijelo zadarsko zaleđe ima velikog potencijala,masovno se gradi tamo,Zadar je uvjerljivo najjače središte u Dalmaciji.
Stoji za Zadar.
Osobno jako volim taj grad i kad god odem (sto je svako malo) dole cudim se sto se sve novo napravilo.
Split je mala beba prema Zadru sto se sve radi..
Jedan od prvih gradova sa municipalkama a to nesto znaci…
Kada se očisti snijeg onda se kreće dalje. Ovdje je visok bio snijeg.[thumbsup]
Kada se očisti snijeg onda se kreće dalje. Ovdje je visok bio snijeg.[thumbsup]
još uvjek je
Poslova , projekata i svega kolko hočeš ali drugovi nečija bježanija sa 41.8 !!! trenutno . Sa 62 K ATH ! SAD DO ATH TREBA cca 50 % GORE !!!!! Strašno kaj nam rade ! ccccccccccccc
Rast 115% u zadnjih godini dana. Ne bi se čudio da će i ispod 100% kako prodaju u bescjenje.
Možda su margini. Tko zna. Da naglasim IGH 233% rasta u zadnjih godinu dana za usporedbu.
S druge strane, ova cijena je bagatela, i BEST BUY trenutno na tržištu. (ako usporedimo ostale građevinate čije multiple su čak i duplo veće).
Danas smo vidjeli da fondovi još čekaju u zasjedi (ili dižu samo sa jednom dionicom).smiley]