inace jedna cinjenica: u zadnjem kvartalu 2007 cijene nekretnina su prvi puta pocele padati, a to se jos nije desilo od 2003. (imam neki info da ce se to uskoro objaviti)
Smiješno je na građevinare gledati općenito samo kroz cijene stanova. Regija vapi za izgradnjom infrastrukture, Srbija, Bosna ….. Možda i IGH dobaci štogod iz Rusije. Jasno da će u novonastaloj situaciji performans ovisiti o sposobnosti managemanta i prolagodbi situaciji, ali posla će bit …
Dragi kolege, ne mogu vjerovat da uopće ne pročitate što sam napisao, a odmah pljujete. Ni jednom riječju nisam pljuvao INGRU i to sam napisao. Pisao sam generalno o građevinskom sektora. Ja vas shvaćam da ste frustirani padom vrijednosti vaših miljenica. I sad umjesto da realno pokušate razmisliti o svemu, vi odmah krećete u napad. Smiješna ste mi ekipa. Lupate postove bez ikakve argumentacije. [bye]
[Gates, zasto pises na dionicama za kojes nemozes kupiti 1 komad.
Da bit cu bahat, sta me briga, nemorate citat moje postove, tvoji Gates su bolji.
Napisao sam ti 4. argumenta.
Ma cemu se trudim.
Imate knjige.
Imate mozak (valjda).
Cijene nekretnina nece pasti drasticno, jos uvijek nismo dosli do peaka.
Znate posto stranci kupuju apartmane u bugarskoj.
4000-6000 EURA.
Ali koja svrha da vam pisem i bacam podatke kada cete opet navaliti sa up up i down down, bez ijednog argumenta ili sa argumentima na krivim dionicama.
[Gates, zasto pises na dionicama za kojes nemozes kupiti 1 komad.
Da bit cu bahat, sta me briga, nemorate citat moje postove, tvoji Gates su bolji.
Znate posto stranci kupuju apartmane u bugarskoj.
4000-6000 EURA.
Nemojte kolega moj pisati ovakve stvari jer nikad ne znate tko je sa druge strane. Vrlo vjerojatno mogu kupiti barem 50 dionica INGRE više od vas no s time se bahatim kao vi.
Kolega, ovo o apartmanima u Bugarskoj je najveća bljuvotina koju ste do sada napisali na forumu. Evo tko ne vjeruje neka provjeri sam (http://www.bulgarianrealestate.net/index.php?sitesec=property_search&abbr=en).
U Bugarskoj možete kupiti stan u Sofiji (To vam je kolega Blueman njihov glavni grad ukoliko ne znate. Recimo ko kod nas Zagreb) već od 700-800 EUR/m2
nekad davno pisao sam da su svi gradjevinci malo precjenjeni i da ne ulazim.AKO budem ulazio jedino u Ingru.Malo me je Blu isto napao al sam otporan na to,sad je imam jer cijena je povoljna i nije preskupa.Ne da mi se objasnjavat razloge kad svi vec znaju i FA i poslove i sto znaci ime INGRA u gradjevini.Istina je da kad je pala da sam htio malo daytreade-at jer ionako mi je namjera bila kupiti,pa sam tak i ostao al na visoj cijeni koja je jos uvijek jako povoljna[thumbsup]
Dragi kolege, ne mogu vjerovat da uopće ne pročitate što sam napisao, a odmah pljujete. Ni jednom riječju nisam pljuvao INGRU i to sam napisao. Pisao sam generalno o građevinskom sektora. Ja vas shvaćam da ste frustirani padom vrijednosti vaših miljenica. I sad umjesto da realno pokušate razmisliti o svemu, vi odmah krećete u napad. Smiješna ste mi ekipa. Lupate postove bez ikakve argumentacije. [bye]
Bili uopće ne sagledavsš situaciju u cjelini, 2008. je proglašena ( opet ) godinom građevinskih dionica kod većine analitičara ( između ostalih ). Zašto?
http://www.poslovni.hr/51795.aspx
” Cefta: Svi natjecatelji u javnim nabavama postaju – domaći “
Zašto misliš da se Ingra tako trudi dolje u Makedoniji?
Smiješno je na građevinare gledati općenito samo kroz cijene stanova. Regija vapi za izgradnjom infrastrukture, Srbija, Bosna ….. Možda i IGH dobaci štogod iz Rusije. Jasno da će u novonastaloj situaciji performans ovisiti o sposobnosti managemanta i prolagodbi situaciji, ali posla će bit …
Ako se brodari gledaju kroz BDI, zasto se gradjevinari ne bi vrednovali i kroz cijene stanova. Pa nece valjda urod kukuruza utjecati na cijenu gradjevinskih dionica? Nase trziste je plitko i kad padaju gradjevinari onda se nazalost ne pise dobro ni ostalima….nadam se da ce biti suprotno[thumbsup]
Bill Gates.
Molim ispriku.
Za razliku od tebe ja sam bio u Spfiji ali ne zelim se spustati na takve niske razine sa kojima ti komuniciras sa ljudima
I zasto lazes javno i pises gluposti.
Ti tvoji kvadrati od 700 EURA po m2 si prodaj nekome drugome.
Evo sa tvoje stranice sa kojom si me htio popljuvati samo ti se vratilo, sorry, ja ne grijesim..
Ja govorim o luksuznim apartmanima uz bugarsku obalu i po stoti put ti ponavljam, ali sta ces kada si jedan od onih koji nemoze sagledati malo sire od 50 metara, da INGRA ne gradi POS stanove vec luksuz a to ima kupca i kod nas ce jos vise rasti..
Ovo je ono cime bi se INgra mogla baviti..http://www.almondhillapartments.com/
A to su luksuzni apartmani.
A da te jos vise pokopam citiram sa stranice:
Ovo je sa namjestajem, dakle izbijte nekih maksimalno 800 EUR po kvadratu.
The apartments are selling without furniture included in the prices cited but we are offering you the opportunity to furnish your apartment through us. We can provide two main furniture packages – standard and de luxe. The standard packages prices vary from 5990 to 8990 EUR depending on the apartment area; and de luxe packages are offered for prices starting from 7990 and reaching up to 13 990 EUR depending on the apartment area. For more information: info@almondhillapartments.com.
Amen.
Billi, priznaj da si zabrijao
OK, Billi je upao nepripremljen i nepromišljeno misleći da je ovdje par papaka koji pojma o ničem nemaju međutim naravno da nije tako.
On nam svima uželi reći da smo mi u stvari papci isto kao i mirovinski fondovi koji su ulupali onakve nivce na razinama od 53 000 – 62 000.
zmrklic: ” Smiješno je na građevinare gledati općenito samo kroz cijene stanova. Regija vapi za izgradnjom infrastrukture, Srbija, Bosna ….. Možda i IGH dobaci štogod iz Rusije. Jasno da će u novonastaloj situaciji performans ovisiti o sposobnosti managemanta i prolagodbi situaciji, ali posla će bit … ” Ako se brodari gledaju kroz BDI, zasto se gradjevinari ne bi vrednovali i kroz cijene stanova. Pa nece valjda urod kukuruza utjecati na cijenu gradjevinskih dionica? Nase trziste je plitko i kad padaju gradjevinari onda se nazalost ne pise dobro ni ostalima….nadam se da ce biti suprotno[thumbsup]
Ma kroz koje cijene?
Cijene Pos-ovih stanova ili lux. stanova apartmana i vila?
Ingra primarna djelatnost nije stanogradnja , a posebno ne ova o kojoj vi pišete. Možemo li konačno ad acta o tome?
O Ingri više na :