INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Netko se opako nameračio na ingru i ne štedi pare…lijep rast i solidan promet .-))

Ja nisam ko birtić.... ...ja od žena ne tražim savjet, al bi im GA dao....i dvaput ako treba [emo_smijeh]

I to vec duze vrijeme vatro samo vi toga niste svjesni

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

Jesam li ja nešto propustio ili INGR još uvijek nije predala prijedlog predstečajne nagodbe?

A s obzirom da nije, trebala bi u likvidaciju….ako će se Linić držati zakona. Svi koji su zreli za nagodbu a nisu predali zahtjev idu po brzom postupku u likvidaciju….ili ja nešto ne dobro shvatio?[emo_zacudjen]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Hm, koliko sam ja shvatio zakon, tko nije predao zahtjev za predstečajnu nagodbu iako je to morao, taj bi trebao odmah u stečajni postupak što u konačnici znači gašenje firme. Ne izgleda nimalo dobro…

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

ne znam kako izgleda, ali je precudno sto ingra nije podnijela zahtjev.
Tesko mi je povjerovati da bi se predali bez borbe, a u isto vrijeme se guraju za nove poslove u Dohi.
Decki i cure, ovdje ce biti cirkusa…i to slicnog onom u veljaci prosle godine kad sam izasao sa 20 000 na 5kn, pa sam si htio pojesti j…, samo ovaj puta bi moglo biti opravdanog razloga.
…a opet, postoji i drugi scenario, ali mislim da do njega ne ce doci.

svakom slucaju treba biti oprezan i pratiti…i bez naglih pokreta

Rušitelji su imali dovoljno vremena da “stuku” ovu tvrtku u stečaj. Puno je energije, novca i truda ulożeno u tom cilju. Bezuspješno!
Još će jedno kratko vrijeme “pjevati” svoje poznate “pjesmice” ali nadolazeće činjenice zauvijek će im “začepiti” usta!
Ingraši, ovo je naša godina, zato uživajte! Pozdrav!

Obzirom da je IGH podnio prestečajni zahtjev za svoju komapniju koja je gradila dvoranu u Splitu a Ingra nije to isto učinila za svoju kompaniju koja je gradila Arenu…….Meni se čini da se nazire pobjedniku Dohi!
Doha ready to host Handball World Championship in 2015
Tuesday, 01 January 2013
http://thepeninsulaqatar.com/latest-news/220210-doha-ready-to-host-handball-world-championship-in-2015.html

Ima i drugačijih primjera, onih s aktivnom deviznom bilancom jer su svoje poslovanje prebacili na međunarodno tržište. Taj dio gospodarstva morao bi biti prepoznat od strane kreatora gospodarske politike, na njih bih se ja kladio.Takve tvrtke imaju više od 80 posto realizacije na međunarodnom tržištu, poslove dobivaju na međunarodnim natječajima, nikada nisu poslovali s domaćim javnim poduzećima. Njih bih podržao jer oni će biti nositelji gospodarstva nakon promjene tečaja do koje će doći prije ili kasnije.

Predsjednik HGK, dipl.oec Nadan Vidošević

Tesko mi je povjerovati da bi se predali bez borbe, a u isto vrijeme se guraju za nove poslove u Dohi.
Decki i cure, ovdje ce biti cirkusa…i to slicnog onom u veljaci prosle godine kad sam izasao sa 20 000 na 5kn, pa sam si htio pojesti j…, samo ovaj puta bi moglo biti opravdanog razloga.
…a opet, postoji i drugi scenario, ali mislim da do njega ne ce doci.

svakom slucaju treba biti oprezan i pratiti…i bez naglih pokreta

U svakom prijedlogu za predstečajnu nagodbu većina vjerovnika odriče se dijela svojih potraživanja. Kod dobavljača, kao neosiguranih vjerovnika, taj se postotak penje i do 50%, uz određeni grace period i isplatu u višegodišnjim ratama.
U slučaju SPVA, primjerice, čak se i banke odriču 40% svojih potraživanja.

Zašto se svi oni odriču potraživanja? Zato što bi u slučaju stečaja naplatili još manje.

Zato mi ne drži vodu nikakva teorija da INGR može izbjeći predstečajnu nagodbu, ili se s vjerovnicima dogovoriti povoljnije na neki drugi način.

Štoviše, s obzirom na raspršenost dioničara INGR, možda čak i postoji šansa da se u predstečajnoj nagodbi ne ide na izmjenu vlasničke strukture, već da se nastavak poslovanja omogući radikalnim kresanjem svih potraživanja.

Zato mi je iznimno čudno zašto INGR nije predala prijedlog za predstečajnu nagodbu.

Obzirom da je IGH podnio prestečajni zahtjev za svoju komapniju koja je gradila dvoranu u Splitu a Ingra nije to isto učinila za svoju kompaniju koja je gradila Arenu…….Meni se čini da se nazire pobjedniku Dohi!
Doha ready to host Handball World Championship in 2015
Tuesday, 01 January 2013
http://thepeninsulaqatar.com/latest-news/220210-doha-ready-to-host-handball-world-championship-in-2015.html
[/quote]
budući da tvrdite da Ingra nije predala zahtjev za predstečajnu nagodbu… ispada da sugerirate da će Ingra u stečaj…

“Anđelka Buneta, predsjednica Uprave Financijske agencije potvrdila nam je da će konačni podaci biti uskoro poznati, moguće već i do kraja tjedna. Od tog podatka čini se uvelike ovisi povijesni broj tvrtki koje definitivno i uskoro čeka stečaj, dok svi koji su se u roku prijavili Fini dobivaju posljednju šansu za eventualni dogovor s vjerovnicima…”

Prijavilo se samo 1009 tvrtki, no imaju 18,3 mlrd. kn dugova

Dobar dan, zanima me da li bi bilo dobro kupiti dionice Ingre i ako bi, zašto s obzirom na to da posluje s gubitkom?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!:)

ma ne sugeriram covjece, nego mislim da ingra ima drugo rjesenje
tesko mi je povjerovati da su se predali.
moras priznati da smo ocekivali podnosenje zahtjeva za predstecajnom nagodbom, ali cini se da nemaju potrebe za tim.
Ako se pokaze tocnim da im nije potrebna nagodba, onda…

New Report

Close