Upravo na HTV1 u Spektru bilo riječi o skupu gospodarstvenika održanom u Njemačkoj i poslovima koje primjerice RH građevina tamo radi i kako je jedan od najvećih problema da se dobije više posla upravo naša troma država koja time otežava realizaciju poslova kojih već i sada u brutu (vjerojatno ne samo građevina) iznose oko 3 mlrd eura godišnje s tendencijom rasta.
Naš radnik sa plaćom neto 2500 eura je skuplji od konkurencije iz Bugarske i Rumunjske, ali je i cijenjen jer je kvaliteta u skladu sa cijenom. Dakle prilika i posla ne fali samo očito da je i tamo kao i ovdje problem država koja konačno mora napraviti nešto da sa praznih priča pređu u djelo.
Naravno Opi je tamo bio prisutan i očito nije govorio o tome kako planira stečaj. Ingra pak očito nema potrebe o tim aktivnostima obavještavati svoje dioničare nego o tome moramo saznavati iz medija.
pa dragi kolege …da nije ovog fatalizma cijena bi bila ipak na puno višim razinama ..ovo nije realno kaj got mi rekli ne….i imate sve znakove fantastične šanse za dugoročnu zaradu …cijena badava …poslovi se dogovaraju vani – vidite to iz izvješća i ponašanja firme …bude nekaj i doma ..ide Ombla .. gledam neki dan hypo banka mi nudi 4 % priča mi koka na šalteru a ja si mislim ..zabi si tih 4 % godišnje …onom vodenom konju …zamislite samo cijenu na 6 kuna za godinu, pa nek i 2 godine ..100 %%%% a to skoči u 2 dana tam …kad se vrati optimizam ..a nije daleko ..
ne bi htel biti izvan ovog vlaka…
Bananko prodao na 3,10 i sad bi za manje. Ne brinem se ja za njega. On je INGRAŠ, kupovati će on INGRU i kada bude preko 20, 30 kn.
Nisam dugo ništa kupovao i sad me svrbe prsti na ovoj cijeni. Jedino što me zadržava je konačna vijest o početku Omble. Ako ona upadne kupujem po bilo kojoj cijeni koja bude na taj dan.
treba sad, u tisini…
Nisam dugo ništa kupovao i sad me svrbe prsti na ovoj cijeni. Jedino što me zadržava je konačna vijest o početku Omble. Ako ona upadne kupujem po bilo kojoj cijeni koja bude na taj dan.
ako ti je ombla uvjet za kupnju, onda možeš odmah odustati jer nema šanse da Ingra dobije taj posao jer ne može ispuniti uvjete natječaja…
Ingra je dalkeo od dobivanja bilo kakvog značajnijeg posla, a tek onda možemo diskutirati o profitabilnosti toga posla.
Katarski su investitori pokazali izrazito zanimanje za projekt Arene Zagreb još 2009. kada je vodstvo INGRE s tadašnjim predsjednikom RH Stjepanom Mesićem bilo u službenoj posjeti Kataru. Prezentirani su tehnički i konstrukcijski detalji multifunkcionalne dvorane Arene koji udovoljavaju standardima IHF-a, kao i mogućnosti održavanja kulturnih i drugih sadržaja. Investitori su posebno bili zadovoljni brzinom i kvalitetom izgradnje s obzirom na to da je takva napredna dvorana završena za svega 503 dana – odgovor je Ingre na pitanje pokušavaju li oteti posao IGH-u.
Svima svako dobro u godini u kojoj očito neće nedostajati ni uzbuđenja ni izazova. U mnogo čemu biti će to godina koja će vjerojatno odlučiti o sudbini Ingre, kao i mnogih drugi. Nadam se u pozitivnom smislu.
Čestit Božić i Sretna Nova Godina.
A tko je stukao cijenu na svega tri kune? Konkurencija i “ekipa” okupljena oko nje svojski se trudi već godinama da “pobriše” Ingru, ali na kraju će biti sami “pobrisani”!