INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne treba zaboraviti da se brzo donosi odluka izgradnje aerodroma u Alžiru i ako to Ingra dobije onda je i Zagreb aerodrom na pladnju [thumbsup]
Čvrtim rukama će se Ingra sigurno isplatiti samo treba strpljenja. [cool]

Ne treba zaboraviti da se brzo donosi odluka izgradnje aerodroma u Alžiru i ako to Ingra dobije onda je i Zagreb aerodrom na pladnju [thumbsup]

Nadam se kolege da pratite zbivanja preko bare i da polako postajete svjesni da se kriza hipotekarnih kredita polako seli na naš kontinent. Evo upravo čitam da se u US očekuje pad cijena nekretnina za daljnjih 25% tako da morate polako početi razmišljati o tome da građevinarci idu OUT OF FOCUS.
Ukoliko se situacija smiri kroz godinu dvije, cijene nekretnina bi mogle porasti neposredno prije ulaska u EU. Mislim da je na taj rok, trenutno najbolja kupovina turističkih dionica koje su trenutno nepravedno zapostavljene.

Mislim da je na taj rok, trenutno najbolja kupovina turističkih dionica koje su trenutno nepravedno zapostavljene.

Zato i INGRA radi turističke nekretnine, recimo u Posedarju!

oluja:

Nadam se kolege da pratite zbivanja preko bare i da polako postajete svjesni da se kriza hipotekarnih kredita polako seli na naš kontinent. Evo upravo čitam da se u US očekuje pad cijena nekretnina za daljnjih 25% tako da morate polako početi razmišljati o tome da građevinarci idu OUT OF FOCUS.
Ukoliko se situacija smiri kroz godinu dvije, cijene nekretnina bi mogle porasti neposredno prije ulaska u EU. Mislim da je na taj rok, trenutno najbolja kupovina turističkih dionica koje su trenutno nepravedno zapostavljene.

apslotno se ne slazem s ovom teroijom o padanju cijene, ono sto se pocelo dogadjati je diferencijacija na trzistu nekretnina

Gates, ajde mi reci koji bi utjecaji vukli cijene nekretnina na nize; usporavanje rasta cijena zbog povecanja kamata je tek sekundarni utjecaj, dok je diferencijacija primarni (ako govorimo o stambenim prostorima)

btw, jesi pogledao libore i sto se s njima dogadja u zadnjih mjesec dana

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

apslotno se ne slazem s ovom teroijom o padanju cijene, ono sto se pocelo dogadjati je diferencijacija na trzistu nekretnina

Gates, ajde mi reci koji bi utjecaji vukli cijene nekretnina na nize; usporavanje rasta cijena zbog povecanja kamata je tek sekundarni utjecaj, dok je diferencijacija primarni (ako govorimo o stambenim prostorima)

btw, jesi pogledao libore i sto se s njima dogadja u zadnjih mjesec dana

Složio se ti ili ne, stagnacija prodaje nekretnina i lagani pad cijene već je počeo. Globalne krize samo će ubrzati taj proces. Libor ne moram gledati, vidim što se događa u praksi. Krediti poskupljuju, a samim time ćemo opet za posljedicu imati smanjenje potražnje za nekretninama.

p.s. ova prepiska i nema baš previše veze sa INGROM, ali generalno sa građevinskim sektorom ima

Složio se ti ili ne, stagnacija prodaje nekretnina i lagani pad cijene već je počeo. Globalne krize samo će ubrzati taj proces. Libor ne moram gledati, vidim što se događa u praksi. Krediti poskupljuju, a samim time ćemo opet za posljedicu imati smanjenje potražnje za nekretninama.

p.s. ova prepiska i nema baš previše veze sa INGROM, ali generalno sa građevinskim sektorom ima

Ima veze s Ingrom dokle god se Ingra financira putem duga i dokle god prodaje porozvode koje ljudi kupuju na kredu
daj mi definiraj lagani pad?
Moji odgovori su za nekretnine
-gdje su te nekretnine kojima padaju cijene ili da li svim nekretninama padaju cijene?
– sto mislis zasto je stagnacija prodaje nekretnina npr u centru Zg, a na zapadu, Sesvetama se gradi kao u prici i cijena smijesna u odnosu na centar

daj mi reci ovo da ne moras gledati Libore, a onda kazes da krediti poskupljuju????????

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Za godinu dana nekretnina ko u priči po povoljnim cijenama za one koji će imati keš!
Ako je sada mjesečno rata krede porasla cca 250 kn, dogodine opet 250 kn, zanima me kolika će rata biti za 7-8 godina?
Osobno inžinjeri koji rade u Ingri nisu baš zadovoljni stanjem!!!!!

Ima veze s Ingrom dokle god se Ingra financira putem duga i dokle god prodaje porozvode koje ljudi kupuju na kredu
daj mi definiraj lagani pad?
Moji odgovori su za nekretnine
-gdje su te nekretnine kojima padaju cijene ili da li svim nekretninama padaju cijene?
– sto mislis zasto je stagnacija prodaje nekretnina npr u centru Zg, a na zapadu, Sesvetama se gradi kao u prici i cijena smijesna u odnosu na centar

daj mi reci ovo da ne moras gledati Libore, a onda kazes da krediti poskupljuju????????

Kolega Vipy, preporučio bih slijedeće: Duboko udahnite, ispušite se i nakon toga probajte ponovo napisati malo smisleniji post.

Oh Bill vidim da ti vrijedjanje ide,
pa kad si vec dijelimo savjete evo i tebi tri:
1. Nauci sto je Libor i zasto je vazan
2. Nauci sto su mortgage loans u US, zasto i kako je doslo do te krize te kako i zasto takva kriza moze doci do HR
3. Prouci malo trziste nekretnina te se nemoj previse oslanjati na novinarske clanke. Naime, ponekad u njima pise i ovo:

“potražnja za stanovima na području Zagreba daleko je veća od ponude, što održava cijene na nerealnoj razini.”

“Pojedine agencije za nekretnine već sad bilježe pad prodaje za 30 do 40 posto” (broj agencija je ostao isti?!)

S obzirom da pojedinim novinarima fale osnovna znanja o ekonomiji, nije se upitno oslanjati na njih bez razmisljanja sto su oni napisali!!
[bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye]

ma sve je to ustvari dobro za INGR-[thumbsup][lol] [byeu

Pusti Gatesa Vioy, vidis da covjek nezna razliku izmedu Tehnike i Ingre, njemu su svi gradjevinsci isti.
E pa nisu Gates.
Ingra ne radi crvene gluposti na Zagrebackoj koje se nece dati prodati.
3 L za nekretnine: location, loaction, location.
Ako imas dobru lokaciju naci ces uvijek kupca bez obzira na cijenu, vjeruj.
Ingra zato radi na Srebrnjaku i takve stvari koje ce uvijek moci skupo prodati jer uvijek ima bogatih ljudi kojima cijena ne igra ulogu vec lokacija.
Toliko o tom dijelu Gates.

2. Kolike su cijene nekretnina u Ljubljani? Nitko nije pogledao? od 3000 na dalje.

3. Nece doci do sloma trzista nekretnina vec ce samo doci do toga da se nece svako smece moci prodavati za 2500 EUR. I tu Ingra nema problema.

4. Gradjevinci su OUT jer ti je frend rekao da nemre skupiti za kredu pa je manja potraznja. Da, bas zato ce pasti VIADUKT i HIDROELEKTRA, cujem da Viaduktovi stanovi na Malesnici bas neidu? O cemu vi??

Ova godina postaje breakthrough za INGRU, tek sada cemo se zahuktati…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

ne znam gates zašto si toliko isfrustriran a istovremeno i radostan u najavi propasti ingre , razumno mi se jedino čini da nemaš dionicu ingre ,pa kupi je dok je rasprodaja i puno ćeš se bolje osjećati vjeruj mi

New Report

Close