INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što se od 02.12.2010 pa do danas… za Ingru promijenilo…. ?
http://www.poduzetnistvo.org/news/financijskim-problemima-do-velike-zarade

Bravo g.MEDIGO1,kao prvo,nemam dionice INGRE,i ne volim se javljati u tom slučaju,ali me tvoje razmišljanje natjeralo da se javim.Ljudi su ti jako jalni ako bilo tko zaradi,pa ako i dotični sam zaradi,a ti npr.više-to je odgovor na tvoje pitanje,a u biti im nije jasno ako bilo koja dionica ide gore niko ne gubi,samo se špekulanti na sat, dva nemogu igrati sa nekoliko kuna i zarađivati burek,dva.Bok

Zizi ovaj puta moram reći hvala na linku – konačno jedan dobar link i od tebe – baš izvrstan tekst o Ingri. Inače u tekstu mi je za oko zapela jedna bitna rečenica.

“Za one investitore koji su skloni riziku te imaju horizont ulaganja duži od pet godina, ovakva rizična ulaganja mogu biti izuzetno unosna ukoliko se kompanija uspješno restrukturira, dok s druge strane investitor može izgubiti cijelokupni ulog ukoliko kompanija ode u stečaj.

Ingra na 3 kn ako ode u stečaj – nitko neće suzu pustiti. No po svemu sudeći to se ipak neće dogoditi, a okvir od 5 godina još nije istekao. Dakle tko voli jako riskirati Ingra bi potencijalno mogla donijeti puno inače bolje da ni ne razmišlja o ovoj dionici. Vrlo jednostavno.

Bez obzira na sve osobno ostajem dioničar do kraja (što god on bio) jer vjerujem u pozitivni ishod tim više što nakon svih nevolja koje su firmu pregazile ona i dalje radi i trudi se preživjeti svoje vjerojatno najteže godine postojanja. Osobno mi baš to puno više znači u odnosu na sve druge pokazatelje koliko god to bilo iracionalno.

P.S. Napeti – hvala na pojašnjenju u čemu su grijesi uprave.

ZZ-izi

A što se je promijenilo u našoj i svijetskoj ekonomiji od 2008 ????????????
To da je kriza još veča i ova situacija je za Ingru početak UP-a.
Da ne linkam Ingra ugovara više manje inozemstva i to je spas za svaku današnju firmu. Evo ja sam u Ingri moja cijena je cca- 3,50, pa molim lipo odgovorite vi meni , dali da riskiram prodaju ilti kupnju ??

Ingra is a LIVE,[emo_novac][emo_novac][emo_novac][emo_palacg][emo_palacg][emo_palacg].

FILOZOFIJA 1dan gore… 10dole! i dalje se nastavlja!!

idući tjedan će bit bolje...

Jedna stvar mi nikako nije jasna. Zasto Uprava ne preda zahtjev za predstecajnu nagodbu?! Racun je u blokadi preko pola godine, a oni ne zele uopce predati zahtjev?!

Ko tu koga? Ili potpuna nesposobnost ili imaju nekakvo rjesenje koje bi uskoro trebalo na vidjelo. Uostalom, s obzirom na visemjesecnu blokadu racuna Uprava je po zakonu duzna pokrenuti predstecajni postupak. Sto se ceka?

Firme u slicnim problemima sa blokadom racuna (npr. Dalekovod) su vec predali zahtjev, u nadi da ce tako odblokirati racun i nastaviti poslovanje, a iz INGRE se opiru tome. Ima li netko razuman komentar na ovakve poteze Uprave?!

http://icapital.hr/stocks/stock/QnpwZlBGcHY=

ZZ-izi

A što se je promijenilo u našoj i svijetskoj ekonomiji od 2008 ????????????
To da je kriza još veča i ova situacija je za Ingru početak UP-a.
Da ne linkam Ingra ugovara više manje inozemstva i to je spas za svaku današnju firmu. Evo ja sam u Ingri moja cijena je cca- 3,50, pa molim lipo odgovorite vi meni , dali da riskiram prodaju ilti kupnju ??

Ingra is a LIVE,[emo_novac][emo_novac][emo_novac][emo_palacg][emo_palacg][emo_palacg].

Riskirate izgubiti sve,dakle 100% uloženog u Ingru no toga ste dakako,vjerovatno i svjesni.
Pozdrav

Gospodo, što kažete da Ingra dobije posao u Kataru u svezi izgradnje rukometne dvorane, gdje piše službeno da je IGH dobio posao osim u našim špekulativnim novinama. Ingra se natječe za taj posao, ako mi nevjerujete malo se raspitajte. Ingra bar ima iskustvo u gradnji takvog projekta, a prije nekoliko godina su već predstavljali projekat Arene Zagreb u Kataru tako da ova priča sa dvoranom nije izgubljena.
Ombla isto tako kreće vjerojatno sa realizacijom jer je tim stručnjaka od više susjednih država jučer dao zeleno svijetlo a Ingra je zainteresirana za to.

Trenutno je stanje takvo kakvo je ali osobno vjerujem da ćemo za nekoliko godina samo pričati kako smo mogli kupiti po jako niskim cijenama ili ćemo pričati da smo popušili velike količine novaca.

Pozdrav

Jedna stvar mi nikako nije jasna. Zasto Uprava ne preda zahtjev za predstecajnu nagodbu?! Racun je u blokadi preko pola godine, a oni ne zele uopce predati zahtjev?!

Ko tu koga? Ili potpuna nesposobnost ili imaju nekakvo rjesenje koje bi uskoro trebalo na vidjelo. Uostalom, s obzirom na visemjesecnu blokadu racuna Uprava je po zakonu duzna pokrenuti predstecajni postupak. Sto se ceka?

Firme u slicnim problemima sa blokadom racuna (npr. Dalekovod) su vec predali zahtjev, u nadi da ce tako odblokirati racun i nastaviti poslovanje, a iz INGRE se opiru tome. Ima li netko razuman komentar na ovakve poteze Uprave?!

obzirom na cijenu dionice od 3 kn i dugu blokadu računa, vrlo je izgledno da bi u predstečajnoj nagodbi dugovanja bila zamijenjena novim dionicama, moguće baš po 3 kn, što znači da bi banke praktički preuzele Ingru za sitnu lovu, a kad bi se Ingra oporavila ostvarile bi ogromnu zaradu. Vjerojatno zato sada uprava traži strateškog ulagača koji bi ušao pod povoljnijim uvjetima za firmu i ostale dioničare tj. po cijeni većoj od ove 3 kn koje su na burzi…

znaći sa 6 na 3 kune , pa di je tu dno 1 kuna ili’?””””?????

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

držati će je na 3kn, sve dok se ne odluče za ponudu,a onda će je spustiti na 2kn i ponuditi 3kn po dionici,tako da će tada 3kn biti “ogromna lova”. da je nekim slućajem ponuda đure prošla,danas bi cijena ingre bila barem 10kn.

idući tjedan će bit bolje...

New Report

Close