Možete pratiti diskusije vezano za tu kompaniju na: http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=3257&page=141
U svakom slučaju širenje u regiji donosi novi rast i razvoj u poslovnom smislu.
Kao prvo molim moderatora da me odmoderira,jer bi stvarno želio znati što sam to napisao da sam po moderieanjem.
Blueman slažem se s tobom da ima posla ko pljeve,ali je problem što je malo pravih investitora,tj. onih koji su voljni platiti ono što žele,a to se ponajviše odnosi na privatne investitore.Dakle kao prvo cijene su loše.Posao ugovori npr. Ingra ili neki drugi inženjering,nije uopće bitno.U načelu loše pogode posao,jer moraju negdje investirati lovu,jer je to bolje nego da im stoji.Onda idu licitirati s građevinarima.Ukoliko se radi o manje zahtjevnom poslu stvar je donekle lakša,jer je ipak dosta firmi koje se bave visokogradnjom.Te firme istom logikom idu s niskom cijenom tek tolko da im ljudi ne stoje.Onda u sred gradnje počinje s opstrukcijama,vara se s količinama i kvalitetom materijala,radi se fušerski,šalje se na teren neadekvatan broj ljudi (jer su u međuvremenu otvorili nova gradilišta) i što je posljedica,loše izveden objekat,nezadovoljan investitor,svi su se jedva (ili možda nisu) pokrili.
Zato jedino vidim neku sreću u poslovima energetskih investicija i u poslovima u ono nešto autocesta što država treba napraviti.Tu se da postići neka adekvatna razilka u cijeni.
evo glas za Licana da se odmoderira bez obzira sto je u krivom brodaru[thumbsup]
Slažem se.
Možda da nam kupi izvještaje i procjene za Mavrovo, pa da ga na osnovu toga moderatot odmoderira?
http://www.crmz.com/Report/ReportPreview.asp?BusinessId=9246086
šala,mala..[wink][wink]
evo glas za Licana da se odmoderira bez obzira sto je u krivom brodaru
Imam ja nešto i od “pravog”.
No mislim ipak da je ovo s kupovinom Mavrova trend u našoj građevini.Pozdano znam da Tehnika preko malih firmica iz Bosne dila sa šljakerima,upravo da smanji fiksne troškove poslovanja.
blueman: ” Pogledajte na netu tko i sto je mavrovo. Ingra sa ovim ako im upali postaje najpotcijenjenija dijonica na trzistu trenutno.. ” I u isto vrijeme najjači građevinar u hrvatskoj.[thumbsup]
Ne kužim logiku, oprostite kolega, možete mi to pojasniti tu konstataciju (pa ja sm mislio ga INGRA to već je)
Kao prvo molim moderatora da me odmoderira,jer bi stvarno želio znati što sam to napisao da sam po moderieanjem. Blueman slažem se s tobom da ima posla ko pljeve,ali je problem što je malo pravih investitora,tj. onih koji su voljni platiti ono što žele,a to se ponajviše odnosi na privatne investitore.Dakle kao prvo cijene su loše.Posao ugovori npr. Ingra ili neki drugi inženjering,nije uopće bitno.U načelu loše pogode posao,jer moraju negdje investirati lovu,jer je to bolje nego da im stoji.Onda idu licitirati s građevinarima.Ukoliko se radi o manje zahtjevnom poslu stvar je donekle lakša,jer je ipak dosta firmi koje se bave visokogradnjom.Te firme istom logikom idu s niskom cijenom tek tolko da im ljudi ne stoje.Onda u sred gradnje počinje s opstrukcijama,vara se s količinama i kvalitetom materijala,radi se fušerski,šalje se na
teren neadekvatan broj ljudi (jer su u međuvremenu otvorili nova gradilišta) i što je posljedica,loše izveden objekat,nezadovoljan investitor,svi su se jedva (ili možda nisu) pokrili. Zato jedino vidim neku sreću u poslovima energetskih investicija i u poslovima u ono nešto autocesta što država treba napraviti.Tu se da postići neka adekvatna razilka u cijeni.
Drago mi je da ima poznavaoca posla, zato kolega molim definirajte INGRA-u, je li ona development ili građevinska firma, dali jedno ili drugo, dali obadvoje ili nijedno ?
Šta je u stvari, odnosno na stvari????? (možda samo prodavaoc radne snage u SR Njemačkoj)
Hvala.
Pozdrav.
Dajte odmoderirajte Macra,on je jedan od rijetkih koji se kuži u građevinu,zanim me njegovo mišljenje.
Drago mi je da ima poznavaoca posla, zato kolega molim definirajte INGRA-u, je li ona development ili građevinska firma, dali jedno ili drugo, dali obadvoje ili nijedno ?
Šta je u stvari, odnosno na stvari????? (možda samo prodavaoc radne snage u SR Njemačkoj)
Hvala.
Pozdrav.
Pa sami ste prije odgovorili kolega što je Ingra.Oni su uspješni manageri s puno love i to je to.Samo lova nije sve pa čak ni u poslu,kad tad će ovi koji imaju znanje zahtjevati veći dio kolača.Čista transferna odnosno provizionerska firma kakav development,kakva građevina (mada sad s ovim Makedocima to postaju).
Evo vam izvještaji spomenutog makedondkog Mavrova…
http://www.sec.gov.mk/mak/RegistarSoObjavi1.asp?id=49&godina=2007&redbroj=48
Sta ga melju ovi makedonci..
Al dobro je, jak sam u stranim jezicima.
Kupite, nemojte, svejedno..