Nist, netko vidi PE od 20 i to mu je prenapuhano.
Taj nije cuo ni za ROE ni za growth ni za nikakvu analizu.
Miro25, kad bih ti rekao sve sto mislim, otisao bih u moderiranje, pa cu samo reci ovo; Knjigu u ruke[bye]
Nist, netko vidi PE od 20 i to mu je prenapuhano.
Taj nije cuo ni za ROE ni za growth ni za nikakvu analizu.
bar da je PE 20[smiley]
http://www.sec.gov.mk/mak/RegistarSoObjavi1.asp?id=38&godina=2008&redbroj=37 Izgleda da će biti posla po regiji. [thumbsup]
Dobro,možda i bude.Ali ako Ingra kupuje Mavrovo zašto to čini preko tajnice!!!
Barem da skrbnički račun otvore,ovo mi je neko jako čudno preuzimanje.
Kolega dajte objasnite ovu tezu da većina kapitala za građevinu dolazi iz vana.Ja smatram da je totalno suprotno,pa u koje to strateške investicije u RH ulažu stranci,osim što u ulažu u shopping centre?
Pa kolko sam ja upoznat najvise kapitala za gradjevinu dolazi iz austrije, ne znam jel ste culi za Ortner-gruppe, Porr, Habau, Hypo, Falkensteiner&Michaeler Tourism Group, Strabag… i ostala ekipa…
rade sve… trgovacke centre, turisticka naselja, autopute, poslovne objekte, stambene objekte… evo par projekata… Punta skala, EKZ Zaprešić, Zagrebtower, HAAC… sve projekti teski po vise stotina milja eura… ekipa je zauzela cijelu regiju…
igrom slucaja sam cuo [lol]
a sto mislis zasto ulazu?
zato sto imamo preskupe nekretnine?! (kao sto neki ljudi pricaju)
zato sto imamo premale prinose na nekretnine?!
sto mislis koliko je HR projekata u tijeku za koje nikad vjerovatno nisi cuo, a izvode ih HR investitori? Ajde malo prouci prije nego sto pocnes pricati ovakve stvari
plavi:
”
http://www.sec.gov.mk/mak/RegistarSoObjavi1.asp?id=38&godina=2008&redbroj=37 Izgleda da će biti posla po regiji. [thumbsup]
”
Dobro,možda i bude.Ali ako Ingra kupuje Mavrovo zašto to čini preko tajnice!!!
Barem da skrbnički račun otvore,ovo mi je neko jako čudno preuzimanje.
he, he, malo je to cudna tajnica…
igrom slucaja sam cuo [lol] a sto mislis zasto ulazu? zato sto imamo preskupe nekretnine?! (kao sto neki ljudi pricaju) zato sto imamo premale prinose na nekretnine?! sto mislis koliko je HR projekata u tijeku za koje nikad vjerovatno nisi cuo, a izvode ih HR investitori? Ajde malo prouci prije nego sto pocnes pricati ovakve stvari
pa kolko sam informiran oni su se svi vec fokusirali na istocne susjede te sada tamo beru glavni profit… kod nas je trziste postalo zasiceno i nema vise tolkog profita…
Ok kolega Miro,ali ja sam mislio na projekte koji će se događati oko energetike,a budite uvjereni Ingra neće sigurno raditi za ove investitore koje ste nabrojali,jer i sami oni rade ko Ingra.Njima i Ingri treba robovska,jeftina radna snaga,koja donekle zna nešto napraviti,a oni bi na kraju pobrali vrhnje.Zato i Ingra nastoji kupiti te Makedonce,da ne bi ovisili o npr. Tehnici,HDEL,VDKT i dr. eminentnijim građevinarima koji znaju raditi posao i voditi operativu,a koji žele veći dio kolača.Ovo s Makedoncima trenutno zvuči vrlo atraktivno,no vrijeme će pokazati da li je to uopće bio pametan potez pošto Ingra nema pojma o vođenju operative i nema iskustva u tome,a s druge je strane vrlo upitno s kakvim kadrom raspolaže ta firma u Makedoniji.Pozdrav.
Ima projekata kod nas kao pljeve.
Recimo svi znate za Ninsko Blato od Tankerske.
E pa u RH trenutno ima uzasno puno takvih i slicnih projekata; hotela, marina, vodenih parkova, bla bla
To sto gledate nekretnine kroz cijenu stanova govori koliko znate o tom businessu.
Sta mislite da su ludi oni koji u zadnje vrijeme svi osnivaju neke nekretninske fondove…
I zato Ingra moze jako jako puno.
Imati ce i gradjevinsku firmu i dobar inzenjering.
A to je ono sto se danas trazi.
Takve firme nema trenutno na burzi…
Molim lijepo:
http://www.mavrovo.com.mk/
Running projects[thumbsup][thumbsup]
http://www.mavrovo.com.mk/
[color=blue]3198[/color] zaposlenih osnovani 1947.
Nisu papci ovi iz Ingre, tvrtka je vjerojatno za sitne pare , a mehanizacije i ljudstva koliko hočeš , projekata i najvjerojatnije prepoznatljiva tvrtka za onaj dio regiona.
[wink][wink]