Iako podatci za prvih šest mjeseci govore o gospodarskom padu od oko 1,7 posto, Linić je kazao kako neka pozitivna kretanja u zadnjem kvartalu pokazuju da će pad u 2012. biti manji, oko 1,1 posto.
Priznao je da planirane investicije kasne, za što je okrivio zatečeno stanje u državnim tvrtkama.
“Očito da je Vlada precijenila stanje u trgovačkim društvima u kojima ima većinsko vlasništvo. Dovoljno je da pogledate rezultate clean starta i da shvatite kako su ogromni problemi u trgovačkim društvima”, rekao je Linić.
Upozorio je da je Vlada primorana spašavati i privatne tvrtke, posebno u građevinarstvu, kao i da je za podizanje konkurentnosti gospodarstva smanjila doprinos na plaću i neke parafiskalne namete.
Netko jako hrabar. Nudi se jos 50K po 10 kuna i 1M po 20 kuna. Dobar risk/reward ratio. Moguca zarada je 1000%, a moguci gubitak samo 100%. [emo_smijesak]
[/quote]
Ne treba biti hrabar nego pametan i bježati iz dionice koja pada iz dana u dan sve niže.
[/quote]pametni prvo bježe sa ovoga foruma. Što tebe drži ovdje sa nama bedacima koji još vjerujemo u INGRU? Dijeliš savjete samo tako, hrabro nema šta?
Ne treba biti hrabar nego pametan i bježati iz dionice koja pada iz dana u dan sve niže.
[/quote]
Nadam se da si pobjegao. Sretno ti bilo!
..nije mi jasno zašto ne prodaju Arenu ispod cijene po recimo 70 milijuna Eura nekome tko ima sigurnih od države i grada 55 milijuna kuna + PDV godišnje te bi se investitoru isplatilo ulaganje u 10 godina…
mene vrlo jako brine upravo tih 55+ godišnjeg anuiteta, a o skontu od 70 mil ne bih trošio riječi.reći ću samo – moćna cijena. poreznim novčekima olako preplaćena i krajnje nepotrebna te neisplativa investicija lahko će dobiti sudski epilog (po mom vlastitom sudu taj korak je neminovan).. arena je potpuni promašaj o čemu svjedoče dva posljednja FI
a kako li je tek grad prezentirao taj gubitnički izvještaj, parodija.. koristile su se riječi poput uspjeh, zarada, podjela dobiti… nevjerojatno
a da investicija djeluje famozno, stoji. mislim da se nitko pametan neće usuditi staviti svoje pare u taj osinjak. imho.
ingra je INSOLVENTNA preko nekoliko vremena, a vi se i dalje zabavljate o vrijednostima imovine? pa to je sve bankarski sektor već popapao. uopće nemam najmeru likovati nad ovako otužnim stanjem jedne nekad vrlo uspješne firme. štoviše, dođe mi muka, jer se ova priča jednim većim dijelom odigrala našim poreznim novcem (od fondova, mirovinaca, proračuna te samih malih dioničara-svi su tu u gubitku.. sem nekih likova naravno)
ingra je oduvijek bila netransparentna firma, koja se nalazi u vlasništu NAJBESPRTZORNIJIH primjeraka našeg društva – koji su svoje pare na ingri ODAVNO uzeli (op.a. kaže se oprali) .. a vi i dalje lovite padajuće noževe, očekujući zaradu.
e, svašta od vas
no, ja vam želim svu sreću.. i daj bog da vam cijena ode na ath
servus
Netko se jučer malo istovari, i onda mislite da će ovo dovijeka biti ovako jeftino, ne tako davno je 3 kune bilo dnevno disanje cijene.
i da odgovorim na tvoje pitanje s400 – da, mislim da se ovo događa sa ciljem, planom i namjerom da se firma dovede na rub propasti..ili se priprema pozicija za ulaz nekome ili će porezni obveznici još jednom obilato nagraditi učesnike. bilo kako bilo, nisu čista posla. no skim si, s njim si
vjerujem kako je novi dokap trenutno jedino moguće rješenje. a isti će opet biti mala prijevarica, poput zadnjeg.
uz nadolazeći linićev porez, usudim se reći – bježite noge da vas guza ne posere
a možda će se hrabrima posrećiti
@ingroman & ostali ingraši,
Najljepše Vas molim da mi napišete koliko trenutno ima zaposlenih u Ingri ?
By the way, imao sam u Ingri skromnih i poštenih par stotina tisuća kuna a iskrcao ih sve na cca 5,60 u jednom jedinom danu s manjim minusom. Tada ste me svi Vi kritizirali a mislili ste isto kao i ja. Pohlepa u Vama je bila jača od razuma. S vremenom ćete naučit da pravi burzovnjak mora par puta tresnuti na dno tamnog ponora i da će tek tad naučit gledat u mraku.
p.s. ne zaboravite mi odgovorit na pitanje i unaprijed Vam hvala.
Ovdje previše dominiraju osjećaji i mašta…
No, tako se popunjava gap do konkretnih objava.
@ingroman & ostali ingraši,
Najljepše Vas molim da mi napišete koliko trenutno ima zaposlenih u Ingri ?
By the way, imao sam u Ingri skromnih i poštenih par stotina tisuća kuna a iskrcao ih sve na cca 5,60 u jednom jedinom danu s manjim minusom. Tada ste me svi Vi kritizirali a mislili ste isto kao i ja. Pohlepa u Vama je bila jača od razuma. S vremenom ćete naučit da pravi burzovnjak mora par puta tresnuti na dno tamnog ponora i da će tek tad naučit gledat u mraku.
p.s. ne zaboravite mi odgovorit na pitanje i unaprijed Vam hvala.
Ti si govorio?!
Tko te kritizirao, pa imas profil star 2 dana?!
“Tako barem tvrdi ministar financija Slavko Linić, kojeg smo pitali što će biti s bankama i građevinskim tvrtkama koje imaju na tisuće neprodanih stanova.
– Za sve stanove koji nisu u funkciji banke i tvrtke morat će platiti porez na nekretnine po stopi od 1,5 posto. Ako ne žele plaćati porez, neka te stanove prodaju ili ih daju u najam – kategoričan je Slavko Linić. Upravo je banke i građevinare ubrojio među najveće “štetočine”.
– Najveća je šteta od stanova koji su sagrađeni, a još uvijek prazni. To je kao da uopće nisu ni bili građeni. Država je oštećena jer su graditelji odbijali pretporez kada su te stanove gradili, a državi nisu platili PDV jer stanove nisu prodali. Gradovi su uložili u infrastrukturu, u gradnju cesta, vodovoda, plinovoda… a oni bez odgovornosti stanove drže praznima – rekao je Linić.”
http://www.vecernji.hr/vijesti/nece-placati-porez-nekretnine-crveni-kriz-vjerski-javni-objekti-clanak-478603
Prodano/neprodano?
http://www.ingra-nekretnine.com/nekretnine/project_id-1129-dvori-lapad/level-2/level_id-51-stanovi—zgrada-a/tab-2
“Moramo priznati da smo precijenili svoje mogućnosti. Previše vremena se troši na restrukturiranje. Stanje u trgovačkim društvima je lošije nego što smo mislili. Dugo je trajala izrada clean starta, dijagnoza nam je pokazala da smo bili optimisti, da je stanje lošije. Previše smo vremena trošili, ali ni do kraja godine nećemo uspjeti sa strukturnim promjenama u tim kompanijama, što je preduvjet većih investicija”, komentirao je Linić Novom listu prvu godinu mandata sadašnje Vlade.”