Jedna mi nije stvar jasna, INGRA je dužna oko 900 milijuna kuna i to je mnogo, međutim nije mi jasno zašto ne prodaju Arenu ispod cijene po recimo 70 milijuna Eura nekome tko ima sigurnih od države i grada 55 milijuna kuna + PDV godišnje te bi se investitoru isplatilo ulaganje u 10 godina. Ingra bi očistila bilancu, vratila dobar dio dugova, a uz 160 milijuna odgođenih za 2016 ostao bi razmjerno malen dug te bi mogla nastaviti normalno s projektima. Nije mi jasno, kao da netko ima u planu upropastiti firmu. Ima li tko mišljenje o ovome šta sam kazao??? Hvala
I kako mislite komunicirat na forumu kad samo najavljujete stečaj i propast, odite na neke perspektivnije djelatnosti od građevine.
I kako mislite komunicirat na forumu kad samo najavljujete stečaj i propast, odite na neke perspektivnije djelatnosti od građevine.
obajavi nam konkretan spas… pa će Ingra up…
Evo što rade strane banke i zašto upropaštavaju blokadama i naše građevinare. Cilj im je isti. Ako HRvati ne uvide kako se “osvaja” njihova zemlja na kraju će postati ekonomski protektorat u rukama stranaca. HNB i vlada MORAJU reagirati dok još ima vremena a domaći špekulanti koji i neznajući da rade za strane interse morali bi malo razmisliti koje su dugoročne posljedice koje će i sami osjetiti ne budu li zaštitili HR tvrtke od stranog uništavanja na razne načine koji se polako događa i našim susjednim zapadnim balkancima-SLO. Svi smo mi njima balkanci koje treba po sistemu zavadi pa vladaj. Pri kraju su svojih namjera pa …….
http://www.seebiz.eu/strabag-preuzima-sve-vise-gradilista-u-sloveniji/ar-50566/
Jedna mi nije stvar jasna, INGRA je dužna oko 900 milijuna kuna i to je mnogo, međutim nije mi jasno zašto ne prodaju Arenu ispod cijene po recimo 70 milijuna Eura nekome tko ima sigurnih od države i grada 55 milijuna kuna + PDV godišnje te bi se investitoru isplatilo ulaganje u 10 godina. Ingra bi očistila bilancu, vratila dobar dio dugova, a uz 160 milijuna odgođenih za 2016 ostao bi razmjerno malen dug te bi mogla nastaviti normalno s projektima. Nije mi jasno, kao da netko ima u planu upropastiti firmu. Ima li tko mišljenje o ovome šta sam kazao??? Hvala
to im je jedini veliki i siguran prihod..i jos da ga daju uz diskont?
a odakle ce onda imati prihode? ingri treba novi ulaz u vlasnistvo u zamjenu za dio dugova i NOVI POSLOVI
Po mom misljenju dvije su kljucne stvari koje određuju sudbinu ove firme.
1. Financijsko restruktuiranje. S obzirom koliko je puta Uprava drustva najavila finacijsko restruktuiranje, a do sada se nista ozbiljnije nije dogodilo, pitanje je treba li im vjerovati? Cini mi se ako im Vlada ne pomogne u svemu tome, ne pise nam se dobro. Usput, firma CAPER je napravila tri moguca modela refinanciranja koja su se trabala realizirati do kraja 5 mjeseca. Sada se od toga odustalo i ide se u novu dokapitalizaciju. No po kojoj cijeni? Sve ispod 10 kn bilo bi katastrofa za sve male dionicare. Znam da zvuci cudno…
2. Novi poslovi. Ovo je jos kljucnije pitanje jer dok druge firme iz sektora potpisuju kakve takve ugovore, INGRA osim ugovora sa tajanstvenim investitorom (a sto se jos uvijek ne vidi u financijskim izvjescima) prakticki nema ozbiljnijeg pomaka po tom pitanju. Irak, Rusija, Alzir… Hoce li nas nesto uskoro ugodno iznenaditi ili otajemo tapkati u mraku?!
Hoce li mozda Stern pomoci oko pronalaska nekog unosnog posla u Rusiji? Ili ce Vlada pomoci sa gradnjom dvorana u Katru? Ili će se napokon pokrenuti posao izgradnje bolnice u Iraku (zajedno sa Lavcevicem ako se ne varam), a sto su neki mediji najavljivali do kraja 6 mjeseca… Puno je najava, a realizacije ni za lijek. Ne bude li novih poslova i znacajno veceg iznosa na prihodovnoj strani, ne bu dobro.
ide se u dokap? si siguran? kada bi to moglo biti?imas neki link?
ljudi jel netko ovdje zna zasto ingr jos nije u stecaju i sto ce bit u 12.mj?
Po mom misljenju dvije su kljucne stvari koje određuju sudbinu ove firme.
1. Financijsko restruktuiranje. S obzirom koliko je puta Uprava drustva najavila finacijsko restruktuiranje, a do sada se nista ozbiljnije nije dogodilo, pitanje je treba li im vjerovati? Cini mi se ako im Vlada ne pomogne u svemu tome, ne pise nam se dobro. Usput, firma CAPER je napravila tri moguca modela refinanciranja koja su se trabala realizirati do kraja 5 mjeseca. Sada se od toga odustalo i ide se u novu dokapitalizaciju. No po kojoj cijeni? Sve ispod 10 kn bilo bi katastrofa za sve male dionicare. Znam da zvuci cudno…
2. Novi poslovi. Ovo je jos kljucnije pitanje jer dok druge firme iz sektora potpisuju kakve takve ugovore, INGRA osim ugovora sa tajanstvenim investitorom (a sto se jos uvijek ne vidi u financijskim izvjescima) prakticki nema ozbiljnijeg pomaka po tom pitanju. Irak, Rusija, Alzir… Hoce li nas nesto uskoro ugodno iznenaditi ili otajemo tapkati u mraku?!
Hoce li mozda Stern pomoci oko pronalaska nekog unosnog posla u Rusiji? Ili ce Vlada pomoci sa gradnjom dvorana u Katru? Ili će se napokon pokrenuti posao izgradnje bolnice u Iraku (zajedno sa Lavcevicem ako se ne varam), a sto su neki mediji najavljivali do kraja 6 mjeseca… Puno je najava, a realizacije ni za lijek. Ne bude li novih poslova i znacajno veceg iznosa na prihodovnoj strani, ne bu dobro.
ide se u dokap? si siguran? kada bi to moglo biti?imas neki link?
ljudi jel netko ovdje zna zasto ingr jos nije u stecaju i sto ce bit u 12.mj?
[/quote]
Evo što rade strane banke i zašto upropaštavaju blokadama i naše građevinare. Cilj im je isti. Ako HRvati ne uvide kako se "osvaja" njihova zemlja na kraju će postati ekonomski protektorat u rukama stranaca. HNB i vlada MORAJU reagirati dok još ima vremena a domaći špekulanti koji i neznajući da rade za strane interse morali bi malo razmisliti koje su dugoročne posljedice koje će i sami osjetiti ne budu li zaštitili HR tvrtke od stranog uništavanja na razne načine koji se polako događa i našim susjednim zapadnim balkancima-SLO. Svi smo mi njima balkanci koje treba po sistemu zavadi pa vladaj. Pri kraju su svojih namjera pa …….
Iznenadio si me… si prodao svoje… ili…? ako da… kako to…?
Evo što rade strane banke i zašto upropaštavaju blokadama i naše građevinare. Cilj im je isti. Ako HRvati ne uvide kako se "osvaja" njihova zemlja na kraju će postati ekonomski protektorat u rukama stranaca. HNB i vlada MORAJU reagirati dok još ima vremena a domaći špekulanti koji i neznajući da rade za strane interse morali bi malo razmisliti koje su dugoročne posljedice koje će i sami osjetiti ne budu li zaštitili HR tvrtke od stranog uništavanja na razne načine koji se polako događa i našim susjednim zapadnim balkancima-SLO. Svi smo mi njima balkanci koje treba po sistemu zavadi pa vladaj. Pri kraju su svojih namjera pa …….
Vidjet ćeš tek što će napraviti porez na nekretnine za par mjeseci:
1. Potpuno će stati će kupnja izgrađenih stanova i posl.prostora
2. Prestat će gradnja i investicije u nove stanove i poslovne prostore
3. Krneut će masovna prodaja starijih nekretnina jer ljudi neće imati odakle plaćati Linićev harač, tim više što nezaposlenost ide prema rekordnim razinama
Očekivati od vlade da reagira i spasi domaće građevinare je iluzija, cilj im je valjda uništiti domaće firme, a ljude prisiliti da rasprodaju kuće, stanove i djedovinu tao da nas bogatiji građani EU pokupuju u pola cijene!
Vidjet ćeš tek što će napraviti porez na nekretnine za par mjeseci:
1. Potpuno će stati će kupnja izgrađenih stanova i posl.prostora
2. Prestat će gradnja i investicije u nove stanove i poslovne prostore
3. Krneut će masovna prodaja starijih nekretnina jer ljudi neće imati odakle plaćati Linićev harač, tim više što nezaposlenost ide prema rekordnim razinama
Očekivati od vlade da reagira i spasi domaće građevinare je iluzija, cilj im je valjda uništiti domaće firme, a ljude prisiliti da rasprodaju kuće, stanove i djedovinu tao da nas bogatiji građani EU pokupuju u pola cijene!
[/quote]STANOVI su problem onih koji imaju 2 ili više stanova koje ne koriste i nemaju prijavljene podstanare, a takvih je 90% iznajmljenih. Oni koji imaju jedan stan i u njemu žive neće niti osjetiti taj porez jer im zamjenjuje komunalnu naknadu…. evo pa bolje čitaj.
Ovdje vise nema novih postova jer se nazalost nista novog ne dogadja oko INGRE. Ni dobro, ni lose, sve sama letargija i sivilo. Nigdje novih vijesti.
Hoce li Uprava konacno napraviti:
1. Restruktuiranje,
2. Ugovaranje novih poslova?
Jos od 2010. godine najavljuju financijsko restruktuiranje, a novih poslova nema bas puno.
Dok se druge firme uspjesno restruktuiraju (primjer Atlantic grupe), te ugovaraju nove poslove (Viadukt, Tehnika…), Ingra “tapka u mraku”. Ili se to samo meni cini?
Jedino sto nam preostaje jest nadati se skorom rjesenju gore navedenih akcija.
STANOVI su problem onih koji imaju 2 ili više stanova koje ne koriste i nemaju prijavljene podstanare, a takvih je 90% iznajmljenih. Oni koji imaju jedan stan i u njemu žive neće niti osjetiti taj porez jer im zamjenjuje komunalnu naknadu…. evo pa bolje čitaj.
a tko će kupovati skupe luksuzne stanove primjerice na Lapadu koji su uglavnom vikend stanovi? što misliš, zašto prodaja skoro pa uopće više ne ide? a i to što se proda su vjerojatno nekakve kompenzacije…