Dušebrižnici za hrvatsko gospodarstvo.
Neprocjenjivo!
Ajmo malo pozitive. Evo su danas (ili ovih dana) iz INGRE napravili “refresh” svoje stranice vezano za Dvore Lapad. Sada smo na 41 prodanom stanu (u odnosu na 38 dosadasnjih). Eppur si muove!
Ajmo malo pozitive. Evo su danas (ili ovih dana) iz INGRE napravili "refresh" svoje stranice vezano za Dvore Lapad. Sada smo na 41 prodanom stanu (u odnosu na 38 dosadasnjih). Eppur si muove!
tko prodaje stanove koje ste gore naveli… Ingra ili PBZ…?
“Kao većinski vlasnik Ingrinih Lapadskih dvora, PBZ je nedavno tamo snizila cijenu stambenog prostora kako bi pospješila prodaju – rekao je Bezić…”
http://www.oglas.hr/vijesti-nekretnine.php?rid=1669
Ajmo malo pozitive. Evo su danas (ili ovih dana) iz INGRE napravili "refresh" svoje stranice vezano za Dvore Lapad. Sada smo na 41 prodanom stanu (u odnosu na 38 dosadasnjih). Eppur si muove!
"Kao većinski vlasnik Ingrinih Lapadskih dvora, PBZ je nedavno tamo snizila cijenu stambenog prostora kako bi pospješila prodaju – rekao je Bezić…"
[/quote]
Gospodine, jako ste bezobrazni i ako vec radite repliku na moj post onda prvo dobro procitajte sto sam napisao!
A napisao sam da smo sada na 41 prodanom stanu!
Svima je jasno da je vlasnik Dvora Lapad INGRA, a PBZ je glavni kreditor tog kompleksa i naravno da bez njega INGRA ne moze spustati cijenu stana.
Ono sto je pozitivno u mom postu je da se stanovi ipak prodaju (polako ali sigurno) i to na korist i INGRE i PBZ-a.
Rijetko se oglasavam na ovom forumu, ali ga zato relativno redovno citam. Sva sila vasih bezobrazno jednostranih (i negativnih) postova me tjera na pomisao da jednostavno svojim pisanjem ili zelite srusiti cijenu dionice ili imate neki kompleks koji je vezan uz ovu firmu (mozda ste i nekakva gradjevinska konkurencija).
Negativna kritika prema ovoj kompaniji s bilo cije strane (pa i vase) je svakako dobrodosla, ali pretjerali ste u svom bezobraznom izlaganju i ako nemate dionice ingre molim vas da se ne javljate na ovaj forum jer nam je u ovom crnom vremenu potrebno i malo pozitive.
Hvala!
"Kao većinski vlasnik Ingrinih Lapadskih dvora, PBZ je nedavno tamo snizila cijenu stambenog prostora kako bi pospješila prodaju – rekao je Bezić…"
[/quote]
I još da se nadovezem. Lijepo vam u zadnjem financijskom izviješću (http://www.ingra.hr/images/investorsReports/f1_20_20121030_Objava-Izvjestaj_uprave_i_osobe_odgovorne_za_fin_izvjestaje_Q3-2012_final.pdf) na stranici 17 piše u čijem su vlasništvu Dvori Lapad d.o.o. To što dotični novinar možda i ne razumje razliku između vlasnistva i kreditora vas ne opravdava da ne promislite o čemu se ovdje radi (mada sa prilično siguran da vi jako dobro razumjete o čemu je riječ samo iz svega namjerno izvlačite negativnost).
@brain1
g. brain
1. http://www.poslovni.hr/hrvatska/od-bijega-mozgova-do-povratka-pameti-221386
2. cijenim vaše mišljenje… no ovaj forum je namijenjen imateljima i ne imateljima bilo koje dionice… pa tako i ove vaše… ako tako ne mislite onda si organizarajte članski eksluzivni VIP klub dioničara Ingre na stranicama iste… te si od sakupljene članarine… interno pomognite barem malo možebitno odblokirati račun…
3. mislim da bezobrazan nimalo nisam ja… niti sam to ikada bio prema nikome na ovome forume te prema bilo kojoj xy dionici ili sl. … uljučivši naravno i vas koji me hrabro i bez argumenata bezobraznim oslovljavate…
4. mislim, dakle ne tvrdim… ali postojano trenutno činjenicno i slobodno vam osobno smatrano poručujem na znanje… da je INGRA ta, a ne ja… koja je nadalje tzv. bezobrazno nesposobna da vas barem malo, malo usreći…
ajd, sretno vam na INGRI bilo…
nebio ovo đurica ni po kunu uzeo. Do kad će trajati ova agonija, kad je rezultat već odavno poznat svima?
Kako sad lijepo izgleda ona ponuda đure 😀
nemojte maštati. Ta ponuda nije bila realna, teoretski je bila neizvodiva.
Kao da je nije niti bilo (za believerse). Osim što su pojedinci spasili svoje novce (pogledajte promete nakon najave ponude).
To je bilo realno i lijepo izgleda. 17.7. dionica je skočila 25% i više od mjesec dana se tržila iznad 5 kn
Prije svega posve ljudski rečeno – želim izraziti punu podršku svima u Ingri(firmi), ali i svima drugima u sličnoj situaciji a koji se iskreno trude u ovim teškim vremenima održati brod na površini jer očito to trenutno nije nimalo lak posao. I vjerujem da ćete uspjeti u tome ako izdržite.
Kolega ZZTop – bez ljutnje, ali način na koji u ovim okolnostima pišete ovdje je doslovno za psihi-jatrijsko promatranje. Kada vidim što pišete neprestano imam sliku dvojice u ringu od kojih jedan leži u krvi na podu, a drugi ga ne prestaje cipel-ariti i mrcv-ariti. U najmanju ruku bolesno.
I ponoviti ću pitanje (koje mi je moderator izbrisao – hvala). Što cijenjeni investitori i traderi misle o fer vrijednosti cijene dionice onda kada se (i naravno ako) objavi vijest da je Ingra uspješno riješila blokadu računa?
Hvala na korektnim odgovorima.
Na ZSE-u trenutno ne postoji niti jedna dionica sa takozvanom “fer” cijenom.
To je više pitanje strukture dioničara. Tamo gdje je struktura dioničara loša, slaba, zbrda-zdola nastala normalno je na ovakvom tržištu i očekivati manipulacije jer je to lako i s malo novca izvedivo.
U biti “fer” cijena je uvijek ona trenutna bez obzira kako je do nje došlo, ako u međuvremenu nije bilo pravnih postupaka vezanih uz manipulaciju.
To je slučaj i ovdje “fer” je trenutna kupovna i prodajna cijena, što ne znači da u određenom momentu pod utjecajem novih činjenica ne može biti i dvostruko manja ili veća.
Da skratim! Ovdje preko 95% dioničara više uopće i ne trguje, nego drži što ima i čeka daljni rasplet. Ostali trguju i “nadmudruju” jedni druge.
Zizi ZZizi zašto li si ti tako gnjevan na ovu jadnu dionicu? Nisi li kupovao po 60 000 i izgubio xy novčića? Ili si igrač sindikata? Samo naprijed nije ni to lagan posao, dogurati na 3 pa na 4 pa opet na 3 i td….
Ja ću biti iskren i svima Vam reći da stalno nadokupljujem,, koliko toliko, ali kupujem. I danas sam pazario,, a za Zizija i njegove vračke me baš briga. No kada budem i ako, izlazio,, Zizi,, obećavam ovdje pred svima ću ti pokazati koliko imam, po kojoj prosječnoj cijeni i po kojoj cijeni sam izašao. Svima Lijepi pozdrav i nemojte slušati negativne vijesti našega Zizija,, on se samo šali i plaši male pojedince, od kojih netko kao i ja kupujemo !! Zizi, Zizi,, nemoj da te moramo razotkriti, gdje radiš i za koga ??[emo_namigusa]
Hvala na odgovorima – otprilike je takav i moj dojam.
Mislim da je problem određivanja fer cijene zapravo UVIJEK u sferi gatanja jer ne postoji niti jedna vrijednosnica na planeti u kojoj faktor vjerojatnosti ne može iznenaditi što god izračunali da bi moglo biti “fer”. Samo je taj faktor vjerojatnosti ponekad zanemariv, a ponekad ne.
U Ingrinu cijenu je sada uračunato sve loše što se može dogoditi uključujuči i stečaj jer tko je na njoj izgubio puno ova cijena ili niža mu ne znači više baš ništa. No otprilike se može naslutiti kolika bi mogla biti cijena neke sljedeće ravnoteže – ovisno naravno o načinu kako će deblokada biti rješena.