INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.jutarnji.hr/a-gdje-je-novac–kako-su-od-21-8-milijardi-kuna-prihoda-gradevinske-tvrtke-ostvarile-dobit-od-samo-204-9-milijuna-kuna/1065924/

Mortadela je konj s maslinama.

@Hasenfefer
PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA STEČAJNOG ZAKONA
“…Potreba za ovim izmjenama i dopunama Stečajnog zakona proizlazi iz nužnostiusklađenja s odredbama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi (“Narodnenovine”, br. 108/12.), ali i redefiniranja i uklanjanja pravnih instituta koji usporavaju stečajnipostupak, te uvođenja novih rješenja kojiće osigurati uvjete za ostvarenje učinkovitostistečajnog postupka, uz očuvanje pravne sigurnosti i vladavine prava.Naime, Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi stupio je na snagu 1.listopada 2012., te je uvođenjem alternativnog insolvencijskog postupka – postupkapredstečajne nagodbe značajno utjecao na insolvencijsko pravo. Njegova zakonska rješenjaobvezuju nelikvidnog i insolventnog dužnika na pokretanje postupka predstečajne nagodbe ukojem se omogućava uređivanje pravnog položaja nelikvidnog i insolventnog dužnika injegovog odnosa prema vjerovnicima na način da se prije pokretanja stečajnog postupkamjerama financijskog restrukturiranja nastoji ostvariti likvidnost i solventnost dužnika, avjerovnicima omoguće povoljniji uvjeti namirenja njihovih tražbina.Zbog postojanja navedenih mjera u postupku predstečajne nagodbe, u stečajnompostupku napušta se mogućnost financijskog restrukturiranja stečajnog dužnika, odnosnomogućnost njegovog gospodarskog oporavka.Međutim, budući da je jedino dužnik ovlašten pokrenuti postupak predstečajnenagodbe, ne i njegovi vjerovnici, opravdano je i potrebno, dužniku u potpunosti uskratitimogućnost podnošenja stečajnoga plana, a vjerovnicima u određenoj mjeri omogućitiodstupanje od zakonskih odredbi o unovčenju i raspodjeli stečajne mase. Sukladno tome,predloženim se izmjenama isključuje pravo dužnika na podnošenje stečajnog plana, dok seostavlja kao mogućnost prijenos cjelokupne imovine dužnika na osobu kojuće osnovatistečajni dužnik, odnosno stečajni upravitelj, isključivo pod uvjetima i na način kako tovjerovnici odluče…”

IV. PRIJEDLOG DA SE ZAKON DONESE PO HITNOM POSTUPKU
Sukladno odredbičlanka 159. stavka 1. Poslovnika Hrvatskog sabora (“Narodnenovine” br. 6/02. – pročišćeni tekst, 41/02., 91/03., 58/04., 39/08. i 86/08.), radi sprječavanjavećih poremećaja u gospodarstvu, predlaže se donošenje ovoga Zakona po hitnom postupku.Naime, donošenje predloženog zakona nužno je radi usklađenja s odredbama Zakona ofinancijskom poslovanju i predstečajnoj nagodi…

Sjednice i odluke Vlade RH
08. studeni 2012.
60. sjednica Vlade Republike Hrvatske
http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/sjednice_i_odluke_vlade_rh/2012/60_sjednica_vlade_republike_hrvatske

Baron to ti je odgovor..ako ga se sjećaš

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

zna li netko kolika je tržišna kapitalizacija INGRE ako dijonica padne na 1 kn? Hvala

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

ne pada dijonica nego dionica lanice draga.
Lp

pa računaj manje od 2 milj eura

pepe7

ne pada dijonica nego dionica lanice draga.
Lp

jesi li siguran u to? Kolika je tržišna kapitalizacija firme na 1 kn?

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

pa računaj manje od 2 milj eura

uf uf ..puno mi se to nekak čini za ovu firmu…treba se još strpiti..tnx i pozdrav

http://www.vecernji.hr/vijesti/nakon-10-godina-pregovora-lng-terminal-krku-postao-prioritet-clanak-473823

U Kataru je i brojna gospodarska delegacija, osim tvrtki iz energetskog sektora tu su i prehrambena industrija: Podravka i Pipo, na primjer, banke, građevinari, elektroindustrija, niz informatičkih tvrtki, a vlasnik poliklinike Svjetlost Nikica Gabrić kaže da planira u toj zemlji otvoriti bolnicu. Emir bi već na proljeće mogao ponovno posjetiti Hrvatsku na otvaranju Islamskog centra u Rijeci, koji je sufinancirao.

U tekstu se spominju Mesić, građevinari, Emir koji je u dobre s Mesićem…

Zna li netko dali su i predstavnnici INGRE na ovom putu? Pitanje je ozbiljno i molim vas za ozbiljan odgovor ako netko zna. Hvala!

Hvala na komentarima, ali jos uvjek nisam dobio odgovor na pitanje: "Zna li netko dali su i predstavnnici INGRE na ovom putu?". Unaprijed zahvaljujem.
[/quote]Tehnika zastupa INGRU. Imaju suradnju…

neće uvijek biti ovako.

Nikako da shvatim zašto nisu svi prodali svoje dionice I[emo_ooooo]NGRE Đuri po 6 kuna!? Ako je alternativa Đuri bio stečaj zašto nisu jednostavno svi priznali poraz i uzeli 6 kuna??

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Nikako da shvatim zašto nisu svi prodali svoje dionice I[emo_ooooo]NGRE Đuri po 6 kuna!? Ako je alternativa Đuri bio stečaj zašto nisu jednostavno svi priznali poraz i uzeli 6 kuna??

Ingra: Nećemo u stečaj, ulagači će dobiti svoj novac

pa zato što nećemo u stečaj i nećemo samo 6 kuna ! ova do srži podla ljigava financijska mašinerija ovdje , je nabila dionicu na dno ..i ne samo nju ..trifrtalj burze je na nerealnim cijenama …možda nije vrijedili 60 iljada ali vrijedi i više od 3 kune …i zato ..NO PASSARAN !

zato što je Đuro mašio u perceptivnoj fonetici a svi ostali u kognitivnoj procjeni

free flow information

New Report

Close