btw .. .samo 15% birača je reklo da je protiv EU
da ne ostane neodgovoreno pa neka mod. prebaci ili pobriše:
od ukupnog broja birača koji su imali pravo glasati, samo oko 30% je svoj glas dalo za ulazak u EU, a ulazimo zahvaljujući izmjenama Ustava kojima je mijenjana odredba da je glas moralo dati preko 50% svih birača s pravom glasa. time je omogućeno da ovih cca. 30% ukupnog biračkog tijela izglasa ulazak RH u EU
Malo me iznenadilo, očekivao sam ipak puno gore izvješće….
[/quote]
Sutra, ujutro se još dodatno iznenadiš!
[/quote]
Što, iskrcat ćeš preostalih 30.000 komada na otvaranju? [emo_plazi]
Polako kolega, ja sam pozitivac! Mislio sam na ugodno iznenađenje!
od ukupnog broja birača koji su imali pravo glasati, samo oko 30% je svoj glas dalo za ulazak u EU, a ulazimo zahvaljujući izmjenama Ustava kojima je mijenjana odredba da je glas moralo dati preko 50% svih birača s pravom glasa. time je omogućeno da ovih cca. 30% ukupnog biračkog tijela izglasa ulazak RH u EU
[/quote]
je, je, ili ulazimo zahvaljujući tome što je više birača za nego što je protiv. Btw, ako želiš spriječiti ulazak, možeš lobirati po parlamentima koji ugovor još nisu ratificirali, više ti se to isplati nego sjedit i kukat i zbrajat i oduzimat i predbacivat onima koji su za.
[/quote]
je, je, ili ulazimo zahvaljujući tome što je više birača za nego što je protiv. Btw, ako želiš spriječiti ulazak, možeš lobirati po parlamentima koji ugovor još nisu ratificirali, više ti se to isplati nego sjedit i kukat i zbrajat i oduzimat i predbacivat onima koji su za.
[/quote]
niti koga napadam, niti kukam…samo podsjećam ovih 70% da su svojom pasivnošću dozvolili manjini od 30% da izglasa ulazak u EU što je činjenica .
ovim zatvaram raspravu na ovu temu o EU.
[/quote]
[/quote]
niti koga napadam, niti kukam…samo podsjećam ovih 70% da su svojom pasivnošću dozvolili manjini od 30% da izglasa ulazak u EU što je činjenica .
ovim zatvaram raspravu na ovu temu o EU.
[/quote]
a ja podsjećam kako se na istu stvar može gledati s više strana i da je ono piše u tvom potpisu najblaže rečeno nekorektno. Na kraju krajeva i pasivnost je stav.
Nema od toga prijatelju ništa,, ali ima drugoga,, podebljao malčice !!
LP[emo_namigusa]
FI nije toliko loše koliko se očekivalo, a piše unutra da vani i dalje rade. Iskup zapisa danas očito da nije moguć jer je račun blokiran, znači ide nova prolongacija.
Po meni imaju još studeni 2012. za nalaženje strateškog partnera, a onda će ići predstečajna nagodba gdje će banke vjerojatno ući jače u strukturu ingre u zamjenu za dug. Moguće da to bude po ovoj cijeni od 3 kn, a kad potraživanja pretvore u preko 50% vlasništva onda to lako prodaju s očišćenom bilancom nekom trećem npr. po 6 kn (koliko je nudio DDJH) ili čak više i zarada im je da boli glava.
Nema nikakvih ganancija da će to tako biti, osim zdravog razuma koji kaže da bankari nikad ne gube, za razliku od malih ulagača/dioničara.
Razdoblje 01.01. – 30.09.2012.
♦ Poslovni prihodi u prvih devet mjeseci 2012. godine iznosili su 116 milijuna kuna i
niži su 28% u odnosu na isto razdoblje 2011. godine
♦ U usporedbi s trećim kvartalom 2011.g., prihodi s inozemnih tržišta povećali su se za
58% u trećem kvartalu 2012. godine
♦ Udjel prihoda s domaćeg i inozemnog tržišta gotovo je izjednačen (udjel prihoda s
domaćeg tržišta iznosi 52%, dok udjel s inozemnih tržišta iznosi 48%)
♦ Operativni gubitak prije poreza i kamata (EBIT) iznosi 30 milijuna kuna, djelomično
zbog jednokratnih troškova na projektima u Makedoniji kao i zbog kasnijeg početka
realizacije projekata u Alžiru i Iraku
♦ Uspješno zaključen ugovor u Alžiru na brani Tagharist vrijedan 21,5 milijuna kuna
♦ Zaključena četiri ugovora na izgradnji državnih cesta u Hrvatskoj u vrijednosti od
70,8 milijuna kuna
♦ U svibnju 2012. sklopljen ugovor o realizaciji turističkog objekta na inozemnom
tržištu u vrijednosti od 30,7 milijuna eura
♦ U svibnju 2012. raskinut ugovor o izgradnji magistralne ceste Štip-Strumica u
Makedoniji što je dovelo do blokade poslovnih računa društva INGRA d.d.
♦ Ostala konsolidirana društva INGRA Grupe posluju redovno bez blokade računa
[emo_palacg][emo_dolar]
FI nije toliko loše koliko se očekivalo, a piše unutra da vani i dalje rade. Iskup zapisa danas očito da nije moguć jer je račun blokiran, znači ide nova prolongacija.
Po meni imaju još studeni 2012. za nalaženje strateškog partnera, a onda će ići predstečajna nagodba gdje će banke vjerojatno ući jače u strukturu ingre u zamjenu za dug. Moguće da to bude po ovoj cijeni od 3 kn, a kad potraživanja pretvore u preko 50% vlasništva onda to lako prodaju s očišćenom bilancom nekom trećem npr. po 6 kn (koliko je nudio DDJH) ili čak više i zarada im je da boli glava.
Nema nikakvih ganancija da će to tako biti, osim zdravog razuma koji kaže da bankari nikad ne gube, za razliku od malih ulagača/dioničara.
70 milijuna kumulativno i 30 milijuna kvartalno gubitka, do kraja godine oko 100 milijuna gubitka, i to već 3 godine tako, to je tragedija i čudno je kako uopće još postoje. Ingra može nestat doslovno u trenu.
Razdoblje 01.01. – 30.09.2012.
♦ Poslovni prihodi u prvih devet mjeseci 2012. godine iznosili su 116 milijuna kuna i
niži su 28% u odnosu na isto razdoblje 2011. godine [emo_palacd]
♦ U usporedbi s trećim kvartalom 2011.g., prihodi s inozemnih tržišta povećali su se za
58% u trećem kvartalu 2012. godine [emo_palacg]
♦ Udjel prihoda s domaćeg i inozemnog tržišta gotovo je izjednačen (udjel prihoda s
domaćeg tržišta iznosi 52%, dok udjel s inozemnih tržišta iznosi 48%)[emo_palacg]
♦ Operativni gubitak prije poreza i kamata (EBIT) iznosi 30 milijuna kuna, djelomično
zbog jednokratnih troškova na projektima u Makedoniji kao i zbog kasnijeg početka [emo_palacd][emo_palacg]
realizacije projekata u Alžiru i Iraku
♦ Uspješno zaključen ugovor u Alžiru na brani Tagharist vrijedan 21,5 milijuna kuna [emo_palacg]
♦ Zaključena četiri ugovora na izgradnji državnih cesta u Hrvatskoj u vrijednosti od
70,8 milijuna kuna [emo_palacg]
♦ U svibnju 2012. sklopljen ugovor o realizaciji turističkog objekta na inozemnom
tržištu u vrijednosti od 30,7 milijuna eura [emo_palacg]
♦ U svibnju 2012. raskinut ugovor o izgradnji magistralne ceste Štip-Strumica u
Makedoniji što je dovelo do blokade poslovnih računa društva INGRA d.d.[emo_palacd]
♦ Ostala konsolidirana društva INGRA Grupe posluju redovno bez blokade računa[emo_palacg]
FI.
Iskreno rečeno očekivao sam katastrofu ali me iznenadili. Imam prigovor da sam za neke poslove saznao tek iz ovog izvještaja. Pitam upravu zašto nisu objavljeni na ZSE, ili sam ja propustio vidjeti.
Ipak se radi a ohrabruje što se sve više radi u inozemstvu. Tu leži budućnost. Nisu niti smjeli ostavljati vanjska tržišta. Preveslala ih RH i gradnja Arene. Od tada je krenulo nizbrdo, no vraća se INGRA na tradicionalna tržišta a tamo ima i posla i dolara i eura. Pozdrav svima.
PS: naravno da na ovom plitkom tržištu dionica može doći do nerealnih trgovanja u svim smjerovima na bilo kojoj dionici. Primjer nam je VDKT.