INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Do squeeze-outa je još dug put. Prvo mora proći ponuda, a ona trenutno izgleda kao scenarij za Nemoguću misiju 5. Teoretski bi to bilo moguće kada bi primjerice Ingra izdala službeno priopćenje svojim dioničarima da za firmu više ne postoji apsolutno nikakvo bolje rješenje osim bankrota i to onda detaljno elaborirala dokazima. Međutim takve informacije nema osim što je Regulator po diktatu napravio “squeeze out” ove čudnovate izjave iz Ingre koja zapravo samo potvrđuje “zakonitost i valjanost” ponude da smiri nečije strasti.

Dojam je da bi se (po običaju 5 do 12) uskoro mogle pojaviti i neke nove okolnosti koje bitno mijenjaju postojeće stanje. Ingra bi realno mogla naći i boljeg ženika od lokalnog “seoskog kovača” sad kad se pročuo glas da je spremna za udaju, uz spoznaju da RH planira ulagati milijarde u građevinske aktivnosti narednih nekoliko godina – ipak je to prilika koja se ne propušta samo tako. No samo jedno je zasada sigurno – ta trakavica više neće trajati u nedogled.

Sretno svim ingrašima – gdje god bili.

fala kolega over ….to znači da preuzimatelj može isplatiti neku otpremninu vlasnicima onih 5 preostalih posto % ali i ne mora ? …dali Đuro tih 5 %
A ) poništava B) otkupljuje ako hoće a ako neće ne mora …C ) one više nemaju vrijednost ako se njima ne trguje ….hmmmmm…….i Sad? kolege ….mi nećemo prodati jel ? iiiiiii? ….možemo si s njima posle…..ili ?

zztop@
Imam dovoljno da “miniram” ovu blesimetarsku ponudu, tak da je pod ovim uslovima Đuro može odmah okačiti o onu stvar!
Ali kao što kaže kolega turbulent, koji je za razliku od vas vrlo pronicljiv, čekam bolju ponudu za koji dan i u njoj ću kao i Igor vjerovatno prodati polovicu da uspije. Ima i drugih koji se za razliku od Đurine uprave kuže u preuzimanje d.d. Ne mogu vjerovati da je takva državna firma poput Đure prepuštena ovakvim amaterima da je vode. Pa oni bi za “šerpu ribe” kupili 95% firme i to na silu metodom zastrašivanja. Možda nas redom počnu i “strijeljati” ukoliko im ne prodamo.

po trenutnoj cijeni vidi se da tržište očekuje izdašnu protuponudu, a iz novog mišljenja uprave očitava se nadasve iskren odnos prema dioničarima.

iz bananaraminih prijašnjih ulaganja moguće je pak procijeniti buduće zarade. hint: TNSA

@Zztop je kralj,Bananarama želite reći da je ovo nekad bila firma. Lp

lebowski@
A iz vaših komentara da se zaključiti da ste zainteresirani za ovu “stečajušu”.
Jatak!
Zašto nema onog smajlića da ga prikačim?

Ministarstvo financija tvrdi da 55 tisuća tvrtki s 40 tisuća zaposlenih ima sve uvjete za stečaj, koji će pokušati izbjeći pokretanjem nagodbe.
…….
Među poznavateljima prilika na tržištu vlada mišljenje da tim postupcima država može spasiti 200 do najviše 300 tvrtki s više zaposlenih, dok će svi drugi morati staviti ključ u bravu. Bit će otpisa dugova, ali i gubitka vlasničkih prava, pa ne čudi što poznavatelji prilika vjeruju da slijedi zanimljivo razdoblje za sve.

http://www.vecernji.hr/vijesti/linicev-zakon-duznicima-mijenja-vlasnicku-sliku-hrvatske-clanak-459783

izgleda da je cilj ovog zakona ubrzano stjerati u stečaj preko 50.000 tvrtki jer spašavanje njih 200-300 je simbolične naravi… evo sad su stjerali u stečaj jedan veliki gredelj s 1400 zaposlenih :-(((

moji postovi osobno su mišljenje bez nagovaranja na kupnju ili prodaju dionica!

Evo jedna dobra internet stranica za zainteresirane (popratili su vijest o izmjeni mišljenja):

http://www.energetika-net.com/vijesti/energetsko-gospodarstvo/ingra-izmijenila-misljenja-o-ponudi-15389

Mortadela je konj s maslinama.

Ljudi moji, ma kako Vam više nije jasno, bez veze pišete, može ne može. Ne može proći 95% i to Vam odgovorno tvrdim. Točno znam što je Opi prvi puta napisao – (istinu), i sada piše istinu, pere se jer mu je tako naređeno, no pita li netko nas ovdje na forumu. Ajmo se izjasniti. Ima nas s preko 50t kom. Osobno ne prodajem kako sam naveo dok ne dođe na 3 – 4 x od moga ulaza iznad ili dok sve ne propadne. Izjasnite se ima li još netko takovo mišljenje ovdje i sličan slučaj…zbrojite to s založnim, s Opijevim koje prodaje ili ne i vidjet će te ishod. Dalje, bilo bi shodno da se ne lupa prazna slama…. ja sada više nemam one dobivene papire, a iskreno nisam ih ni pročitao, pa tako neznam dali je trebao svatko od nas otići ili ne kod JB na ovjeru da svoje prodaje (to mi pojasnite, – neznam), i drugo,, nazovite kao i ja jučer svoj brokerski ured pa pitajte brokera dali je netko odregistrirao svoje dionice i stavio ih na slobodnu poziciju. Dobit ćete odmah uvid u buduće stanje i ajmo se baciti na drugačije razmišljanje. Kako i kada če Ingra gore, na koji način,,,,što bi je moglo i tko pokrenuti. Za mene je ovo bila samo politička igra dvoje troje ljudi !!
LP

I very much love INGRA !!

Do sada su “forumaši kontraši” branili “Opija” jer “eto čovjek najbolje zna”,a sada ga “pljuju” ili opravdavaju”eto,morao je tako”!!!
Sada kada pristaje prodati “Đuri” sve slobodne dionice po 6 kuna(valjda on najbolje zna zašto!!!) opet nije dobro i neki “mali se groze” da eto baš neće prodati kao da su oni bitni!!!!!!!
Mislim da ovo ide svom logičnom kraju,a to je preuzimanje(i možda izbjegavanje stečaja) ili stečaj.Novi Zakon NIKAKO ne ide u prilog INGRI i može je vrlo lako ubrzano pogurati u stečaj ako ovo ne uspije.
Pozdrav

Naravno da ne prodajem. Trenutno je iznad 6 kn na asku oko 3% dionica a mi ostali koji ne prodajemo sigurno, ima nas preko 10%. Igor je platio kaznu da nam kaže što misli a sada pod pritiskom mijenja priču iako zna da još neki iz top 10 neće prodati i tako njegov pristanak ne znači ništa. ZAMISLITE APSURD. ĐURO NUDI 80milijuna ZA CIJELU INGRU A TOLIKO VRIJEDI SAMO ARENA. A poslovna zgrada a poslovi koji se rade a Lapad, nenaplaćeni dugovi…. ZAR ŽELE JAVNU PLJAČKU??? SRAMOTA.

neće uvijek biti ovako.

Slažem se s kolegom Mrgudom (i s mnogima koji su to dosad istaknuli), bez obzira što je I.Opp. u ispravljenom mišljenju naveo kako bi prodao svoje nezaložene dionice, 95% je 101% nemoguća misija.
Ono o čemu bi se trebala povesti rasprava jest upravo ono što kolega govori: što ako ponuda ostane ovakva kakva jest (neostvariva), a ne pojavi se drugi deus ex machina?
Blokada je još uvijek tu, o novom poslu nismo odavno ništa čuli, o dogovorenim poslovima ne stižu vijesti o napretku, rezultati društva koje Ingri asistira u restrukturiranju su upitni, …
Evo moje mišljenje: trenutno jedan izlaz vidim u nastojanju Vlade da s jedne strane pokrene neke velike građevinske projekte o čemu se dosta govori, a s druge strane trudi se spasiti/pomoći građevinarima jer interes postoji, s obje strane.
Ako ovdje ne bi bilo konkretnih pomaka najdalje do sredine iduće godine, u tom slučaju ovaj izlaz bi čini mi se imao zaglavljena vrata.

Mortadela je konj s maslinama.

New Report

Close