INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

borism@
A zztop ti ne smeta???

gle neću se spuštati ali vi ste kao ona pašteta stipina iz koje uvijek iskače jaca
mislim stvarno ste ga pretjerali, kaj nemate šta pametnije nego lupetati kako to ide gore
ljudi ne prate samo zbog vas 2ce
to se odnosi i na drukere na dole
pozdrav

Postanite Eu-robovi

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/4OLa7M6ehJWPZ3dnNncpHA==.pdf

smiješno

cash je cash,a sve ostalo je sex!

Smiješno da smješnije nemože biti.
Aj ti sad budi investitor na TK

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Igi bi dao pola ali zna da od toga nema ništa, a on ispao pošten i kao surađuje.

neće uvijek biti ovako.

Tko koga ovdje “ismijava”?

Najače mi je što su od svih dnevnih novina za objavu izmjene mišljenja izabrali baš Glas Slavonije.

Moje dionice neće dobit. Mislim da se radi veliki pritisak na Igora i da se ga želi pod svaku cijenu maknut iz Ingre. Dali je to dobro ili ne vrijeme će pokazat. Pozdrav

Definitivno je pritisak ..pročital sam sad Izmjenu !! ccc…….bački su ga pritisli …ali mogao je i prije par dana napisat kolko ima free a kolko založeno ..sad ti budi pametan …s obzirom da vrijeme ide ..jedno glupo pitanje ..da kojom sf teorijom i Đuro skupi tih 95 % kaj se dešava sa onih 5 % recimo nas koji nećemo prodati ? Ovi mogu dionicu povuć sa burze i adio naša lova ? ili se opet u teoriji može trgovati sa 5 % ? al to je glupo i nema svrhe kaj ne … gledam Ledo tak je Agrokor gazda al se i sa malim % trguje …dakle ????

@janlana

Ovo će se dogoditi:Squeeze out

Squeeze out (engl.) – pravno-tehnički izraz kojim se označava svojevrsno “istiskivanje“ manjinskih dioničara od tzv. glavnog dioničara. Glavni dioničar je pravna ili fizička osoba koja sama ili preko društava koja kontrolira ima dionice koje se odnose na gotovo čitav temeljni kapital nekoga dioničkog društva. Prema hrvatskim propisima, da bi glavni dioničar mogao ostvariti pravo na squeeze out, on mora imati dionice koje se odnose na najmanje 95 posto temeljnoga kapitala društva.

Dakle, squeeze out je zakonom utvrđeno pravo glavnog dioničara da od glavne skupštine dioničkog društva zatraži donošenje odluke na temelju koje se glavnom dioničaru prenose dionice manjinskih dioničara. S obzirom na većinu glasova koje u tom slučaju ima glavni dioničar, sasvim je sigurno da će skupština donijeti takvu odluku, budući da joj se manjinski dioničar ni na koji način ne može suprotstaviti.

Za prenesene dionice glavni dioničar isplaćuje otpremninu u novcu. Visinu naknade, prema zakonom utvrđenim kriterijima, utvrđuje glavni dioničar. Ako manjinski dioničar ponuđenu svotu otpremnine smatra neprimjerenim, visinu otpremnine utvrdit će sud.

Riječ je, dakle, o svojevrsnoj iznimci od načela zaštite manjinskih dioničara u dioničkom društvu.

Vaš link …

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

znači naj više zarađuju založene dionice!!!!!!

@bananarama
ako TOP 1 INGRE tj. g. OPPENHEIM IGOR… ima raspoloživih 3,13 % Ingre…
http://www.poslovni.hr/oppenheim-promijenio-misljenje-o-ponudi-ure-akovica-217474 odnosno sav TOP 10 30,39% Ingre ima… http://www.skdd.hr/portal/f?p=100:52:7995122123491048::NO:RP:: koliko ti to onda bananarama… veliki Bingo banana-rama… igraču… dionica Ingre imaš… ?

New Report

Close