stfaca@
Kolega, počeli ste se gubiti u zadnje vrijeme, niste baš ništa razumjeli!
stfaca@
Kolega, počeli ste se gubiti u zadnje vrijeme, niste baš ništa razumjeli!
ok evo pojasnite mi šta nerazumijem to šta vi kažete ide to na 5 kn uspijo je itd.
Da imam 5mil, uplatio bih pozajmicu i odblokirao račun, ali nažalost nemam.
zar je zbog 5 mln firma u blokadi 5 mjeseci?
Ima li tko saznanja o veličini blokade. To bi trebalo biti puuno više
@Greenday
Izjava je zapravo korektna jer nije rekao "ne dam" nego (citiram) "namjerava ih zadržati" što nije tvdo nepromijenjivi stav jer vrata očito ostaju otvorena za bolju ponudu. Drugim riječima poruka je "Gospodo – dignite letvicu". A letvica sasvim sigurno ima mjesta za podizanje.
"Uprava Ciljanog društva smatra da je ponuđena cijena primjerena"
izvor: strana 2, drugi odlomak http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/bS877BTRRcBSRqN8q1b0Jw==.pdf
ps nije miše nego je mouse [thumbsup]
@bisakovi
Ako smijem reći koju – uz dužni respekt.
Cijena dionice ne ide dolje na velikom prometu zbog sveopće rasprodaje nego isključivo na špekulacijama i strahu malih dioničara zbog nedostatka informacija što se događa. Kako već dugo vremena nitko ništa suvislo ne govori (barem do ove najnovije info), stvari izgledaju crnje nego što stvarno jesu. U takvim okolnostima cijena može samo tonuti. No da li je to zaista realno?
Ona prijetnja "stečajem" od Međimurja je totalno iracionalna jer je na stranicama Ingre precizno elaborirano što je "problem" u tom slučaju i to je zapravo već odavno stvar za Uskok da se time pozabavi. Istovremeno nema drugih zahtjeva za stečajem, unatoč vrlo neugodnoj situaciji u kojoj se može svašta dogoditi.
A sredstva za odblokirati račun imaju samo ih ne koriste. Za početak Ingri bi bilo sasvim dovoljno da pristanu uzeti i samo dio onog duga iz Iraka za kojeg već danas imaju garantiranih 9 mil. $. No to nisu napravili jer očito još nisu iscrpili sve mogućnosti da se nađe i neko drugo rješenje, a onda i ovo riješi daleko povoljnije za firmu.
Ovo je čista jednostavna logika razmišljanja temeljem javno dostupnih informacija i molim da me ispravite ako u tome nešto ne štima.
LP
Kolega, znate li uopće koliki je iznos blokade?
Jeste li sigurni da je taj "dug" u Iraku naplativ i zašto ga dosada nisu uspjeli naplatiti?
Samo se čekalo da još i uprava Ingre potvrdi da od preuzimanja ništa i da je sve do sada ovo bila dobro izrežirana farsa. Sad je više nego siguran stečaj i veliko iskrcavanje iz dionica. Vaš link
A kad sam napisao da nemas sanse da ponuda prode zbog vise od 5% dionica pod zalogom i da je to fiktivna igra, onda ste se cudili.
Stfaca@
Uspio je i Vas i mene uključiti u svoj "marketing", da se u sitne sate bavimo njegovim "djelom", odnosno "nedjelom", umjesto da spavamo. Aj Laku noć! Sutra smo na 5! [smiley]
S obzirom na jučerašnje mišljenje jedinog člana uprave nisam siguran da ćemo na ovoj dionici više gledati brojku veću od 5.
zar je zbog 5 mln firma u blokadi 5 mjeseci?
Ima li tko saznanja o veličini blokade. To bi trebalo biti puuno više
[/quote]
To je navodno bila kazna (oko 700.000 EUR) s makedonske strane zbog kašnjenja/raskida ugovora, ali vjerojatno je onda nastao problem s drugim vjerovnicima i plaćanjima pa se iznos blokade povećao. Mislim da će predstečajna nagodba koja se uskoro uvodi kod nas riješiti problem Ingre.
Da, čeka se predstečajna nagodba za riješavanje blokade.
Opet najbliže istini.