INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bilo što- samo nešto POZITIVNO nek učine.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ponistava-se-ponuda-djure-djakovica-za-preuzimanje-ingre/638859.aspx

Da imam 5mil, uplatio bih pozajmicu i odblokirao račun, ali nažalost nemam.

Što se tiće založenih dionica od O. proizlazi iz članka zakona da ne mogu biti predmet preuzimanja i to su svi koji su provjerili, znali da ponuda sa pragom uspješnosti nema smisla.

Da li su slani obmanjujući signali dioničarima, moje mišljenje je da jesu. Ali što mi to znači…. [cry]

Kolega fortuna pa barem ste Vi oduvjek bili optimist čemu taj plačko??
LP

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

Izjava g. Oppenheima je korektna, ali to da je više od 5% dionica pod zalogom smo znali i prije, a ako smo mi znali onda je valjda znala i uprava Đure Đakovića. I svejedno su ponudu uvjetovali sa 95% vlasništva. Ma, da i nisu te dionice založene, baš me zanima koliki postotak ponuda za preuzimanjem sa uvjetom 95% uspije (pogotovo pri ovako raspršenoj vlasničkoj strukturi). Sve u svemu, sramota za Đuro Đaković. Malo bi preuzeli Ingru, malo ne bi. Jadno.

Da imam 5mil, uplatio bih pozajmicu i odblokirao račun, ali nažalost nemam.

Što se tiće založenih dionica od O. proizlazi iz članka zakona da ne mogu biti predmet preuzimanja i to su svi koji su provjerili, znali da ponuda sa pragom uspješnosti nema smisla.

Da li su slani obmanjujući signali dioničarima, moje mišljenje je da jesu. Ali što mi to znači…. [cry]

Pa da i nisu slali obanjujuće signale, pitanje je što su htjeli? Vremena i novaca su potrošili, a zašto? Da malo zabave nas tu na burzi? Naravno, opet nitko neće odgovarati i lijepo idemo dalje. Zato nam i je država takva kakva je.

Nije Djuro nikad ni imao namjeru preuzeti Ingru, u tome i jest stvar. Da je HANFA kojim slucajem SEC, Djuro bi zaradio takvu kaznu da bi i sam ubrzo proglasio bankrot.

Inace 95% je 2-sigma. Svatko tko poznaje teorije distribucije i teorije non-zero sum igara, zna da je nemoguce skupiti 95% cak da i niti jedna jedina dionica nije zalozena.

Krepat ma ne molat.

http://www.poslovni.hr/vijesti/oppenheim-rusi-ponudu-d-dakovica-216899.aspx
Sada su svi "okrenuli ploču". Već odavno pišem da je Đurina ponuda obična "farsa" napravljena sa drugim ciljem. Ili to ili tamo u upravi Đure sjede obični "hohštapleri" i neznalice. Teško nama ako nas takvi preuzmu!

http://www.poslovni.hr/vijesti/oppenheim-rusi-ponudu-d-dakovica-216899.aspx
Sada su svi "okrenuli ploču". Već odavno pišem da je Đurina ponuda obična "farsa" napravljena sa drugim ciljem. Ili to ili tamo u upravi Đure sjede obični "hohštapleri" i neznalice. Teško nama ako nas takvi preuzmu!

ok al da nebi igrom slučaja gospodin srušija samog sebe.

Što se tiče Opija, on je za sve njih "poslovni mačak". Zamisli čovjek je uspio uvaljati svoje dioice mirovincima po 50-tak tisuća kuna, uspio je preveslati Sanadera i Bandića za Arenu koja će RH i grad Zagreb na kraju koštati blizu 300 milijuna Eura. Uspio je nedavno "uvaliti" dionice bankama i koperantima u zamjenu za potraživanja i to po 20 kuna u jeku krize. Uspio je "spaliti" milijardu do dvije kuna kroz gubitak vrijednosti nama dioničarima. Uspio je "navući" Đuru na ponudu, da na kraju neznaju da li bi kupili ili odustali. Uspio je zavući proces restruktuiranja sa obećanih par mjeseci na skoro dvije godine. Uspio je sklopiti par poslova vani sa "nepoznatim" naručiteljem. Uspio je "neprikazati" prihode u zadnjem kvartalu, odnosno svesti na minimalu.
Najjača stvar u kojoj je također uspio je ta što je i mene uspio uvjeriti da će tvrtku izvući iz gov…
Čovjek je "mag", takvi ne "propadaju"!

Što se tiče Opija, on je za sve njih "poslovni mačak". Zamisli čovjek je uspio uvaljati svoje dioice mirovincima po 50-tak tisuća kuna, uspio je preveslati Sanadera i Bandića za Arenu koja će RH i grad Zagreb na kraju koštati blizu 300 milijuna Eura. Uspio je nedavno "uvaliti" dionice bankama i koperantima u zamjenu za potraživanja i to po 20 kuna u jeku krize. Uspio je "spaliti" milijardu do dvije kuna kroz gubitak vrijednosti nama dioničarima. Uspio je "navući" Đuru na ponudu, da na kraju neznaju da li bi kupili ili odustali. Uspio je zavući proces restruktuiranja sa obećanih par mjeseci na skoro dvije godine. Uspio je sklopiti par poslova vani sa "nepoznatim" naručiteljem. Uspio je "neprikazati" prihode u zadnjem kvartalu, odnosno svesti na minimalu.
Najjača stvar u kojoj je također uspio je ta što je i mene uspio uvjeriti da će tvrtku izvući iz gov…
Čovjek je "mag", takvi ne "propadaju"!

hahaaha, ovo je najjači komentar koji sam u životu pročitao!
Koliko god me je nasmijao, moram sa žaljenjem reći, tu je sve istinito!

Fondovi, Pazite da vas ovakav jedan iz mog iz AVATARA ne doceka kao Sirica i Djedovica!

Meni se cini da je nova, od strane HNS-a postavljena Uprava DDJH shvatila kakvu je glupost napravila kada je, pretpostavljam po politickom zadatku, u javnosti izjavila da ce preuzeti Ingru. Mozda je stvarno postojala politicka volja da se spasi Ingra. Mozda ta volja postoji i sada. Ali sa ovom ponudom DDJH ne spasava Ingru vec iskljucivo Ingrine dionicare. Naime DDJH ce mozda i kupiti te dionice, ali to nikako nece pomoci Ingri jer ce ona i dalje biti firma u velikim problemima sa blokiranim racunom. Da su stvarno razmislili prije nego sto su poceli pricati gluposti u medijima i sami sebe uveli u obvezu davanja ponude za preuzimanje (tko ne vjeruje ili nije vjerovao, neka procita ono rjesenje Hanfe o kazni DDJHu zbog neovlastenog komuniciranja), onda bi spasavanje Ingre odigrali tako da dokapitaliziraju Ingru i tako istovremeno steknu kontrolirajuci udio i donesu potrebne novce u firmu. Nekakva subjektivna potvrda ove gore pretpostavke mi je cinjenica da ih niti jedna ozbiljna banka nije pratila sa garancijama vec su ih dobili od Croatia banke i Centar banke.
I sad kad su skuzili kakvu su glupost napravili, vjerojatno su isli gledati kako ce se iz toga izvuci. Osobno, mislio sam da je jedini nacin na koji to mogu izvesti taj da Ingru steraju u stecaj. Za ovo sa uvjetovanjem odredjenog postotka dionica jos uvijek nisam siguran da je sve po PSu. Naime cini mi se da je netko iz DDJH izjavio da ce ponuda biti bez ikakvih uvjeta. Sad se odjednom ipak pojavio neki uvjet. Ali dobro. Mislim da nece uspijeti skupiti 95% i da na to i racunaju.

Takodjer, ne bi me cudilo da u ponedjeljak cijena dionice ipak naraste prema 6 kn jer barem na ovoj dionici nikad nije manjkalo naivaca.

Post od 14.9.

Najsmjesnije mi je sto su u ovoj cijeloj cudnoj prici stvarno profitirali samo Centar banka i Croatia banka. Oni su pobrali naknadu za izdavanje garancije, a ni orali ni kopali. Chapeau.

@na 5kn povodom čega? jel povodom tog šta ponuda nije prošla? glupo mi je to reći al sutra bude ajme ajme.lp

New Report

Close