INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Očekivano. Dobilo se potrebno vrijeme a još se obavljaju potrebne transakcije. Ponuda će biti ili obnovljena ili odbačena a INGRA će objaviti mjere rekonstrukcije, odblokirati račun i idemo dalje.

Nevjerovatno zaključivanje!!!
Ingra ide stalno dolje i ako ovako nastavi pasti će na kunu-dvije.
Otkud im pare za bilo što????
No,nada umire zadnja!!!
Pozdrav

Uprava društva je na ljubazan način odbacila ponudu i dala vrlo dobro obrazloženje ostavivši otvorena vrata za racionalniju varijantu ponude, ako je bude. Po meni – korektno, a daje i nove fine detalje u "sliku" što se zapravo događa.

Iz dokumenta je jasno da stanje nije dobro, ali ipak nije i za stečaj. Firma posla ima (ugovorenog) i može iz toga generirati profit, no ostaje otvoreno pitanje kako odblokirati čitav sustav koji sam sebe drži zakočenog.

Pa ako ĐĐ stvarno misli ozbiljno (a čisto sumnjam da bi se Uprava ĐĐ bez veze samo tako blamirala lažnim ponudama) zar ne bi bilo logičnije da ponuda bude recimo 50%+1 što mogu postići, a sa ostatkom rezervacije naprave što treba da stvari krenu sa mrve točke? Ta varijanta bi itekako imala smisla. Jer ako "sinergija" profunkcionira neće biti bitno koliki postotak imaju iznad 50% jer će prihodi generirati profit, a ako ne – pa neće im ni 100% vrijediti ništa. Zar ne?

I ono što je vrlo bitno – Opi ne prodaje svoje po 6 čime zapravo daje jasan signal što o toj cijeni stvarno misli. Stoga i onaj elaborat u odgovoru od prosjeku cijene dionice od najniže pa sve do trenutne knjigovodstvene vrijednosti od 28 kn itekako ima smisla. Valjda zna zašto je to napisao.

P.S.

Imam dionice INGR-R-A i ne prodajem ih za 6 kn jer kada se sve ovo konačno raspetlja vrijediti će više od knjigovodstvenih 28 kn.

@bisakovi

Ako smijem reći koju – uz dužni respekt.

Cijena dionice ne ide dolje na velikom prometu zbog sveopće rasprodaje nego isključivo na špekulacijama i strahu malih dioničara zbog nedostatka informacija što se događa. Kako već dugo vremena nitko ništa suvislo ne govori (barem do ove najnovije info), stvari izgledaju crnje nego što stvarno jesu. U takvim okolnostima cijena može samo tonuti. No da li je to zaista realno?

Ona prijetnja "stečajem" od Međimurja je totalno iracionalna jer je na stranicama Ingre precizno elaborirano što je "problem" u tom slučaju i to je zapravo već odavno stvar za Uskok da se time pozabavi. Istovremeno nema drugih zahtjeva za stečajem, unatoč vrlo neugodnoj situaciji u kojoj se može svašta dogoditi.

A sredstva za odblokirati račun imaju samo ih ne koriste. Za početak Ingri bi bilo sasvim dovoljno da pristanu uzeti i samo dio onog duga iz Iraka za kojeg već danas imaju garantiranih 9 mil. $. No to nisu napravili jer očito još nisu iscrpili sve mogućnosti da se nađe i neko drugo rješenje, a onda i ovo riješi daleko povoljnije za firmu.

Ovo je čista jednostavna logika razmišljanja temeljem javno dostupnih informacija i molim da me ispravite ako u tome nešto ne štima.

LP

jedina šansa je novi zakon koji se sprema da se kroz predstečajnu nagodbu ingra dogovori s vjerovnicima

sve što pišem je osobno mišljenje te nije investicijski savjet niti poziv na kupoprodaju dionica!

http://www.poslovni.hr/vijesti/uprava-ingre-o-ponudi-dure-dakovica-prag-uspjesnosti-od-95-je-nemoguc-216839.aspx

I ono što je vrlo bitno – Opi ne prodaje svoje po 6 čime zapravo daje jasan signal što o toj cijeni stvarno misli.

Igor (kao) svoje neda ne zato sto neda vec ziku sto znaci prag 95%, pa je ok da chairman da takvu izjavu-ja svoje nedam [proud]

free flow information

Samo razmišljam naglas.

U slučaju da prođe prag od 95% (što je nemoguće) smanjiva se broj dionica i jednostavno je manipulirati sa njma.

Pitanje:
Zašto bi ja prodao svoje dionice ĐĐ po 6 kn kad ću za pola godine(ako prođe prag) prodati po trostruko većoj cijeni,pa možda po 30 kn jer ostaje sasvim malo dionica na tržištu.

To me pecka nekoliko dana.

P.S. Nemam dionice INGRE al ih planiram imati

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Poništenje
http://www.vecernji.hr/biznis/ponuda-preuzimanje-ingre-morat-ce-se-ponistiti-clanak-457149

pa vjerojatno predstečajna nagodba

http://www.vecernji.hr/biznis/ponuda-preuzimanje-ingre-morat-ce-se-ponistiti-clanak-457149

Ovdje nikada nije dosadno, a tek kada dođe konkurentska. Koliko je ono Ingra platila Caper d.o.o. za izradu plana restruktuiranja. Dobri su, dobri! Dobar savjet zlata vrijedi! Askanje ide…

Konkurentska ponuda po 7 kuna (6,89), i pragom od 51% "kuca" na "mala vrata"! Stranac! [wink]

…ma kolega upitno je i 50% po toj cijeni jer je dosta ulagača u velokom minusu.

Po mom mišljenju prag staviti na cca 30% i cijenu dignutu na 9 kn.

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

@Greenday

Izjava je zapravo korektna jer nije rekao "ne dam" nego (citiram) "namjerava ih zadržati" što nije tvdo nepromijenjivi stav jer vrata očito ostaju otvorena za bolju ponudu. Drugim riječima poruka je "Gospodo – dignite letvicu". A letvica sasvim sigurno ima mjesta za podizanje.

Da imam 5mil, uplatio bih pozajmicu i odblokirao račun, ali nažalost nemam.

Što se tiće založenih dionica od O. proizlazi iz članka zakona da ne mogu biti predmet preuzimanja i to su svi koji su provjerili, znali da ponuda sa pragom uspješnosti nema smisla.

Da li su slani obmanjujući signali dioničarima, moje mišljenje je da jesu. Ali što mi to znači…. [cry]

Ozbiljan investitor ne vjeruje da se obogatio ili da je osiromašio zbog dnevnih ili mjesečnih fluktuacija cijena.

New Report

Close