INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nece oni smanjiti prag… prag i je postavljen tako visoko da se slucajno ne bi dogodilo da ponuda prode.
Svatko normalan bi rekao da je do 75%+1 dovoljno.
Sigurno ima vise od 5% dionica Ingre koje su pod razno raznim zalogima banaka i koje nece moguce biti dati u ponudu.

U slučaju da DDJH kupi 95% dionica, ostatak od 5% može prislino otkupiti od njihovih vlasnika po cjeni od 6kuna odnosno ima pravo napraviti squeez out, i tebe nitko nece pitati hoces ili neces prodati.
[/quote]

Više manje je sve ovdje jasno. Ne bi me iznenadilo da je "5%-tni Juda" već dogovoren, a ovo je sad samo "igranka" za javnost. Otprilike kao svjetsko prvenstvo u skoku s motkom, a početna visina je 7,05, pa se čak i Bubka čudom čudi jel to "pravopisna gr(j)eška" il’ "navlakuša teška"?

Da se u kojem slućaju smanji parg na npr.60% zašto bi dioničari prodali po 6 kn i svjesno gubili?

Mislim da bi moraili smanjiti prag na cca 75% i povišiti ciljanu cijenu bar na 12 kn jer ako poviše i na 9 kn neznam koliko je investitora spremno prodati po toj cijeni.

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

http://www.business.hr/ulaganja/analiticari-djuro-djakovic-trazi-izgovor-za-odustajanje

Da se u kojem slućaju smanji parg na npr.60% zašto bi dioničari prodali po 6 kn i svjesno gubili?

kolega, vama nije jasno da ako propadne ponuda DDJH, da je Ingra game over??????????

Jeste li vi svi sigurni da INGRA ide u stečaj ako propadne DDJH ponuda. Osim blokade računa, molim razloge? Hvala

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

Sve mi smrdi da je ovo jedna velika navlakuša da se ovaj tjedan netko iskrca.
Sjećate se onog dizanja cijena sa 4 do 12 kn?

Mislim da bi se mogao odigrati scenarij da se poklopi po bidu 3-4 puta do kraja radnog dana i onda udaranje po asku s manjom količinom da se vrati cijena na 5,01 kn i tako sutra opet samo ispod 5 kn.

Možda sam u krivu!

P.S. 2-3 puta sam nasjeo na ovakav scenarij

kolega, vama nije jasno da ako propadne ponuda DDJH, da je Ingra game over??????????
[/quote]
jasno mi je to….nema šanse da prođe sa ovakvim pragom.
Zašto su ljudi naivni ,pa se guraju na bidu?
Treba saćekati koji dan da se vidi rasplet,pa onda u kupnju ili prodaju onaj tko može

Mislim da bi moraili smanjiti prag na cca 75% i povišiti ciljanu cijenu bar na 12 kn jer ako poviše i na 9 kn neznam koliko je investitora spremno prodati po toj cijeni.

DDJH može bez INGR, pitanje je može li INGR bez DDJH…Dakle nije DDJHu nužno da kupi NGR, onui su rekli "nama je korisno kupiti INGR po 6kn, hočete ili nećete"? Kao i kod kupnje svake robe, kupac nudi koliko mu vrijedi, prodavatelj trazi koliko on misli da roba vriejdi..Ukoliko se dogovore nema trgovine, kupac ode dalje, a prodavatelj traži nekog drugog Djuru da kuopi njegovu robu

...

treba pričekati očitovanje Ingre, ako oni sami kažu prodaj, onda je faket game-over

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

jedini način da DDJH dođe na 90-95% je da netko od većih vjerovnika sad pokrene zahtjev za stečaj Ingre. Došlo bi do jakog pada cijene na burzi i možda bi tada veći špekulanti kupili značajnije količine Ingre pa ih pokušali preprodati DDJH po 6 kn…samo, opasna je to igra jer ogromne su šanse da ponuda propadne, a to onda znači da bi špekulanti ostali sa stotinama tisuća dionica u rukama, a više ih ne bi imali kome prodati.
zato sam odlučio ostati po strani i promatrati, ne treba mi više šokova zvanih "Ingra"

svatko odgovara sam za svoje K-P na burzi!!!!

http://www.poslovni.hr/vijesti/duro-dakovic-nudi-6-kn-po-dionici-ingre-ali-uz-nedostizan-odaziv-215892.aspx

"Preuzimanje Ingre bit će uspješno jedino ako 95 posto njenih dionica postane vlasništvo kompanije iz Slavonskog Broda (spekuliralo se sa 75 posto). To bi značilo da gotovo svi dioničari Ingre moraju prodati svoje dionice, ako žele da preuzimanje uspije."

Tko je sve od tih dioničara kupio ispod 6 kn? Ponuda je napravljena da pod ovakvim uvjetima koji su ponuđeni,nikako ne prođe.

"Ili se žele povući iz toga pa su dali izrazito visoki prag ili žele apsolutnu kontrolu nad tom posrnulom građevinskom kompanijom. "Nadajmo se da nije dvostruka igra u pitanju i da ĐĐ holding zaista želi spasiti Ingru i iskoristiti njezine potencijale"

http://www.limun.hr/dionice.aspx?dionice=INGR-R-A&datum=17.9.2012

Večina prometa je bila u prvih pola sata(cca 200.000 dionica),ostatak prometa se šlepao do 12.00h.

Ako je đuro stvarno "skupljao" kako neki kazu,zašto je stao? Možda im je skupo iznad 5kn?

Ili se netko danas lijepo iskrcao ili su to sve samo špekulacije…Ugl.trenutno mi i rulet izgleda bolje nego ovo što se događa…Barem znam koji su mi omjeri za dobitak [cool]

Nije nagovor na kupnju/prodaju…

Ili se netko danas lijepo iskrcao ili su to sve samo špekulacije…Ugl.trenutno mi i rulet izgleda bolje nego ovo što se događa…Barem znam koji su mi omjeri za dobitak [cool]

Nije nagovor na kupnju/prodaju…

@MarijanZg
, dok traje ponuda je bar jednostavno, omjer je unutar 1kn…ne vjerujem da će ispod 4,50 niti iznad 5,50 [smiley]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close