ja stvarno ne razumijem ove koji su kupovali na 5,4 na otvaranju…pa nije da se na ovoj temi nije secirala odluka HANFE. opet je lakomost pobjedila… po meni je ova priča završila i prije nego je počela. Nadam se da ćete svi prodat po 6 kn DDJH. Sretno
Hočemo, svi ćemo prodati DDJH! Jer to je jedini izlaz.
Da li je sada kraj priče ili slijedi polemika na polemiku?
kako ne kuzite da ovo sve kupuje Djuro? I sve sto kupi ispod 6kn mu je dobitak. pa je zato kupovao i po 5,45, i po 4,70kn. zato se sada vraca cijena prema gornjem rasponu, trenutno je na 5, a vratit ce se na 5,5 a mozda i vise.
nije namjera Djure da ne otkupi sve, nego da se pokusa sto vise pokupiti sto nize, a kupit ce se sve sto se bude nudilo ispod 6kn.
Djuro mora spasiti Ingru, ne sto hoce ili nece, nego sto mora.
@diadra
Đuro Đaković NE smije kupovati dionice Ingre ni na burzi, niti van burze dok traje javna ponuda. Ako u javnoj ponudi ne skupe 95%, onda DDJH neće otkupiti niti 1 dionicu! Dakle, ili 95% ili ništa.
@gismund
a moze li netko treci (ili vise njih) kupovati za djuru? pa tko bi i iz kog drugog razloga kupovao ovolike kolicine?
djuro mora spasiti ingru, mozda ne sto hoce, nego sto mora.
@diadra
Sumnjam da netko sa strane kupuje za DDJH jer je to zabranjeno, a rizik je ogroman jer bi to mogli preprodati Đuri Đakoviću samo ako dosegnu 95%, inače mogu komotno upisati gubitak cijelog uloga.
Zato mislim da su se uključili brojni špekulanti koji računaju da će imati dovoljno vremena prodati po malo višoj cijeni od 5 kn na burzi ili (pogrešno) računaju da će im DDJHotkupiti po 6 kn bez obzira hoće li skupiti 95%.
Da su malo bolje pročitali i razmislili shvatili bi da je uvjet ili 95% ili 0.
Izgleda da je cijela priredba s ponudom organizirana da se netko iskrca. I priredba postize veliki uspjeh.
@diadra, đuka sigurno sada ne kupuje, ovaj promet radimo mi sami a moguće i pokoji insajder
ja neću prodat, bolje neka propadne.
a ako ponuda kojim slučajem uspije, onda će Ingra biti spašena a mi koji ne prodamo držat ćemo 5% preostalih dionica kojima će se trgovat na burzi i koje se s tako malim free floatom dignu na 50 kn. tako da tko hoće neka proda, ja neću [tongue]
Hočemo, svi ćemo prodati DDJH! Jer to je jedini izlaz.
Da li je sada kraj priče ili slijedi polemika na polemiku?
Ko smo to mi koji ćemo prodati …imate li dionice INGRE uopće..
Ja svoje sigurno neću prodat a ima nas dovoljno da Đuro ne dobije 95% nema teorije..
Moze kupit 75% a ostatak po 20 kuna ..ako mu je preuzimanje uopće namjera
u ostalom koga uopče zanima Đurino preuzimanje kad nakon njega nitko ne bi imao niti jednu dionicu
to može zanimat samo vas špekulante koji u biti nemate ništ dionica..
dionice su u rukama nas vlasnika a ja prvi svoje ne dam
Kako trenutno stvari stoje ukoliko se uprava Ingre zaista ne potrudi sama riješiti svoj problem – kako god okrenete INGR-R-A u budućnosti nestaje sa burze bilo da je u stečaju ili da bude u 95% vlasništvu ĐĐ. Pa ako je to zaista tako – kakvog uopće ima smisla od INGR-R-A više bilo što suvislo očekivati?
Firma će vjerojatno u nekom obliku o(p)stati zbog branda na koji se računa, ostati će i ekipa koja je i do sada brala pare za svoj "rad" i vjerojatno će to i dalje raditi u nešto drugačijim okolnostima, a jedini stvarni gubitnici su svi oni koji imaju Ingru sa prosjekom većim od 5-6. A tih ima 95% od fondova na dalje. Drugim riječima – hrvatski porezni obveznici koji indirektno plaćaju punu cijenu tog "projekta". A ono što od toga imaju su – dugovi i nastavak neizvjesnosti. To je prava cijena vlastitog neznanja i nemara s kojim imamo posla.
Jer ovaj krasan "uspjeh" je ravan "uspjehu" kojeg su sve dosadašnje vlade postigle sa zaduživanjem države u kojoj ispada da više nemamo ništa osim dugova i koncesija na sve izgrađeno u tuđim rukama. Zbilja krasan management. Strani bankari i investitori mora da su ponosni na njih i vjerojatno će ih za to bogato nagraditi. Mogu posve komotno reći "Imamo Hrvatsku".
Drugim riječima – ako u narednih mjesec dana od Uprave Ingre ne čujemo nijednu informaciju koja će pokazati da su oni sami uspjeli nešto napraviti (u što nažalost iskreno sumnjam) onda ova dionica stvarno više neće vrijediti ništa. A do tada špekulacije se nastavljaju…