INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Alabama

Ako može pitanje – kakvo je Vaše mišljenje zbog čega sve ove neobične kombinacije Ingre sa ĐĐ i tih zaista vrlo špekulantskih 95% koji se u ništa logički ne uklapaju osim u dojam da je sve to samo skretanje pozornosti od nečega što zapravo ne smijemo znati, a puno je bitnije ? Takav je barem moj dojam.

Inače vrlo iskreno (i argumentirano) pišem o onome što mislim da se događa (a nipošto ne moram biti u pravu) i naravno za to sam "kvalitetno nagrađen" kao i svi slični što puno govori o svima nama.

Možda je to što ovdje ostavim naivno i glupo, ali vjerujte – iskreno je i zaista iskreno želim da se sve dubioze (ne samo na Ingri) što je više moguće otvore i razriješe jer je zapravo to jedini mogući način da svi mi skupa jednog dana živimo neusporedivo kvalitetnije nego što sada imamo čast. Nažalost velika većina to neće nikada shvatiti i život zbog toga još dugo neće dosegnuti niti djelić potencijala koji zapravo posjeduje. To je realnost u kojoj živimo, a sami je stvaramo.

Inače nedvojbeno sam kroz život naučio sam jednu stvar – u životu uspjevaju samo oni koji nikada ne odustaju od onoga što žele postići, ali nikada i pod nikakvim okolnostima. Stoga ako je uprava Ingre digla ruke od traženja riješenja za svoje probleme – onda je i Ingra zauvijek izgubljena bez obzira tko je i kako spašavao. Ako nije – e pa onda neće biti izgubljena niti da na njih bacite 10 puta teže probleme od ovih koje imaju. I isto to vrijedi za svakoga od nas.

Hvala na odgovoru.

dosta je pogledat top10 i kolko malo dionica imaju da se vidi da ova ponuda nema šanse proći

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

danas na otvaranju moglo bi biti vruće jer je jasno da je prag od 95% nedostižan i da je ovo samo bacanje prašine u oči.
moje mišljenje je da se DDJH po političkom nalogu zaletio s najavom preuzimanja, a kad su ušli u ingrine knjige i vidjeli gromne dugove i velike gubitke smišljali su način kako da se iz ovog legalno izvuku i uspjeli su s postavljanjem nedotižnog praga od čak 95% koji dosad nije zabilježen na ZSE.

kad ulagači shvate da je ovo samo spin i farsa, bit će gadnog iskrcavanja jer
1. očito je da ponuda DDJH ne može proći,
2. očito je da Ingra mjesecima ima blokiran račun i uvjete za stečaj,
3. očito je da kamate i dalje idu na sve ingrine kredite bze obzira na blokiran račun.

Ovdje je za stečaj vjerojatnoća ista kao i prag što ga je DDJH postavio, tj.95%
[bye]

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

@a sta ako smanje prag sa 95% na 51% a mnogi do tad izadu?

@stfaca
ne mogu sad prag više mijenjati, ponuda im je odobrena takva kakva jest…. kad im ova ponuda ne uspije onda mogu dati novi zahtjev sa npr.51%, ali uvjeren sam da im to nije na kraj pameti već da je ovaj neviđeno visoki prag samo zato da odrade formalno ponudu i povuku se iz priče, ono u strilu: eto pokušali smo ih spasiti,ali 95% dioničara nije pristalo pa sad adio

p.s. ja ne vjerujem da će im se odazvati više od 40%

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

Vodili su se pregovori s vjerovnicima Ingre i procjena je kako će se tvrtka moći kvalitetno sanirati samo ako Đuro Đaković bude imao apsolutnu kontrolu upravljanja – kažu dobro obaviješteni izvori.

Dakle, ĐĐ može imati najbolju, ali uvjetnu, želju da se uključi, ali pod uvjetom da i banke sudjeluju u gubicima za koje su i same vrlo odgovorne.

Takav način ponude dopušta i takav scenarij, a to je da je Đuro Đaković, sve dok se nije morao izjasniti o detaljima ponude, pokušavao s bankama dogovoriti djelomične otpise dugova.

Vaš link

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Dobar je ovaj na kupnji s 10.000 komada na 5,40 kn [rolleyes]
Ajde majstore reci što ćeš napraviti s tim dionicama (ako nalog ne povučeš prije otvaranja), kad po isteku roka javne ponude DDJH objavi da nije skupio 95%?
Ne vjerujem da je itko toliko naivan da stvarno sad misli kupiti po 5,40 kn i da će prodati po 6 kn jer ako DDJH ne skupi 95% (što vrlo izvjesno neće) onda neće otkupiti niti 1 dionicu DDJH, a kamo li 10.000 komada!!!
Dakle, da teoretski kupiš tih 10.000 komada na 5,40 kn kome ćeš ih onda prodati i po koliko jer Ingra u tom slučaju vrlo vjerojatno ide u stečaj? [rolleyes]

Vodili su se pregovori s vjerovnicima Ingre i procjena je kako će se tvrtka moći kvalitetno sanirati samo ako Đuro Đaković bude imao apsolutnu kontrolu upravljanja – kažu dobro obaviješteni izvori. ….Vaš link

Za tu apsolutnu kontrolu bilo bi im dovoljno i 75%, čak i 50%+1 dionica. Prag od 95% govori da ih preuzimanje realno uopće ne zanima već na ovaj način samo žele odglumiti političarima da su pokušali, ali nije im uspjelo jer im dioničari nisu htjeli prodati 95%.

@apothekar, ne ovisi o nama nego o prvih 5 najvećih dioničara a ako se oni izjasne da pristaju na ponudu veća je šansa da ponuda uspije sa 95% nego sa 75% ili manje jer je time anulirana bilo kakva špekulacija, dakle nama malima je jednostavno na izbor ili sve ili ništa

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

@apothekar, ne ovisi o nama nego o prvih 5 najvećih dioničara a ako se oni izjasne da pristaju na ponudu veća je šansa da ponuda uspije sa 95% nego sa 75% ili manje jer je time anulirana bilo kakva špekulacija, dakle nama malima je jednostavno na izbor ili sve ili ništa

Kako?Pa koliko pet najvećih ima dionica?
Mislim da je to gotovo nemoguća misija,no pričekajmo.
Pozdrav

Pa prvih 10 nema niti 31% dionica! Kod Ingre je tako ogroman free float da je nemoguće skupiti ni 80%, a kamo li 95%

U par minuta od 5,45 do zadnje cijene od 4,90 kn…a jesu vas nakitili na otvaranju kao zadnje naivce [rolleyes]

New Report

Close