INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolega haoren vama slićni su me nagovarali da im prodam nista valjanog propalog janafa
zato sto slicnima nisam vjerovao sada mi vrijedi trostruko…

nemojte sa tuđim koprive mlatit…da ste vi kupili Velike kolićine INGRE krvavo zarađenim novcem po znatno većim cijenama
sigurno ih ne bi prodavali na dnu dna po beznaćajnoj cijeni koja nije 10% vrijednosti
u doba kada sve burze u svijetu lete u nebo jedino nasa je na minimumu
…mislite da će to biti zauvjek…
vi ste po meni jos samo jedan pokusaj muznje dionica od malih dionicara…jos jedan spekulant u nizu onih na INGRI koji nemaju tzv ni jednu dionicu a cjele dane ovdje trube o o stećaju..

Cijena od 6 kuna je mizerija i nemoze biti da firma vrijedi stotinu puta manje nego kada je dionica bila 400…
također još niti jedan građevinar sa ZSE nije otisao u stecaj ..ta naklapanja o stecaju su samo nacini da se iz malih dionicara izvuku dionice….

za koju godinu kada INGRA bude 70 kuna vas i slicnih nece biti ni za lijek ..a ljudi koji su vam prodali ce plakat kako su glupi bili sto su vjerovali nekim nepoznatim osobama na forumu..

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Na žalost sve je jasno: ponuda za "95% ili odustajemo" je jasan znak neozbiljnosti i izostanka stvarne namjere za preuzimanje. Tko to shvati iskrcat će se i pobjeći prije nego ode u stečaj, a ostali će sanjati godota, a dosanjati stečaj.

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Meni se cini da je nova, od strane HNS-a postavljena Uprava DDJH shvatila kakvu je glupost napravila kada je, pretpostavljam po politickom zadatku, u javnosti izjavila da ce preuzeti Ingru. Mozda je stvarno postojala politicka volja da se spasi Ingra. Mozda ta volja postoji i sada. Ali sa ovom ponudom DDJH ne spasava Ingru vec iskljucivo Ingrine dionicare. Naime DDJH ce mozda i kupiti te dionice, ali to nikako nece pomoci Ingri jer ce ona i dalje biti firma u velikim problemima sa blokiranim racunom. Da su stvarno razmislili prije nego sto su poceli pricati gluposti u medijima i sami sebe uveli u obvezu davanja ponude za preuzimanje (tko ne vjeruje ili nije vjerovao, neka procita ono rjesenje Hanfe o kazni DDJHu zbog neovlastenog komuniciranja), onda bi spasavanje Ingre odigrali tako da dokapitaliziraju Ingru i tako istovremeno steknu kontrolirajuci udio i donesu potrebne novce u firmu. Nekakva subjektivna potvrda ove gore pretpostavke mi je cinjenica da ih niti jedna ozbiljna banka nije pratila sa garancijama vec su ih dobili od Croatia banke i Centar banke.
I sad kad su skuzili kakvu su glupost napravili, vjerojatno su isli gledati kako ce se iz toga izvuci. Osobno, mislio sam da je jedini nacin na koji to mogu izvesti taj da Ingru steraju u stecaj. Za ovo sa uvjetovanjem odredjenog postotka dionica jos uvijek nisam siguran da je sve po PSu. Naime cini mi se da je netko iz DDJH izjavio da ce ponuda biti bez ikakvih uvjeta. Sad se odjednom ipak pojavio neki uvjet. Ali dobro. Mislim da nece uspijeti skupiti 95% i da na to i racu

Tocno tako. A prica o sinergiji je samo prica za javnost. Nesto su morali reci zasto ulaze u Ingru.
Nisu valjda mogli reci: to nam je naredeno.

Jaooo koliko su ovdje ljudi ispušili novaca kad su kupovali od 25,pa sve do 60 kn (nepunih tri godine)i sad oni misle da će im netko prodati po 6 kn.
Oni nisu normalni!!!

Čak i ovaj zadni rast koji je bio do 13 kn ljudi su zaglibili.

P.S. Zašto nije dao ponudu po 25 kn,pa bi skupili dovoljan broj dionica ako žele preuzeti INGRU?
Nema od ovog ništa!

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Jaooo koliko su ovdje ljudi ispušili novaca kad su kupovali od 25,pa sve do 60 kn (nepunih tri godine)i sad oni misle da će im netko prodati po 6 kn.

Doista je šteta da je tako velik broj ljudi kupovao dionice nemajući pojma da se na njima može izgubiti.

Trebao bi se uvesti običaj da svaki takav tupan koji kupuje dionice potpiše dokument u kojemu piše da je svjestan da dionice mogu gubiti na vrijednosti.

Ili, neka sada svi oni tuže HANFU jer ih nije zaštitila od gubitka. 😀

P.S. Zašto nije dao ponudu po 25 kn,pa bi skupili dovoljan broj dionica ako žele preuzeti INGRU?
Nema od ovog ništa!

Zašto nisu dali ponudu na 300 kuna, onda bi jamačno sve sakupili.

Pitanje;

na kojeg se "poduzetnika" odnosi AOP 21 u bilanci na polugodišnjem izvješću – pod stavkom "Udjeli (dionice) kod povezanih poduzetnika" u iznosu od 528.410.405 HRK?

Jer ako je ta imovina krivo pro(e)cijenjena – onda imamo dug naspram aktive veći od mcap-a firme ili ti bankrot(sumnjam da to nekoga čudi)

Jos nemamo odgovor ! [shocked]
[/quote]

Doista je šteta da je tako velik broj ljudi kupovao dionice nemajući pojma da se na njima može izgubiti.

Trebao bi se uvesti običaj da svaki takav tupan koji kupuje dionice potpiše dokument u kojemu piše da je svjestan da dionice mogu gubiti na vrijednosti.

Ili, neka sada svi oni tuže HANFU jer ih nije zaštitila od gubitka. 😀
[/quote]

Tko proda vama taj je sigurno tupan …
to što dionica sada vrijedi 6 kuna ne znaci da nece ponovo vrijedit 400
ista ta uprava koju sada pljujete ste dizali do neba kada se dionica prodavala po 400..

Mozete ovdje 10000 0000 puta izgovorit rijeć stećaj i ja vam to necu popušitit foru
moje dionice necete dobit kolega niti vi niti đuro niti 1000 buregđija špekulanata sa INGRE

a sto ce biti sa dionicom niko ne zna tako da oni sto se prave pametni i vicu stecaj nemaju pojima.
To sto je INGRA nedavno skoćila na 12 kuna bez ikakve vjesti !!!
samo pokazuje koliko ljudi vjeruju da je ova dionica bolesno podcjenjena…

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

@DATA, to što je Ingra nedavno skočila na 12 kuna govori da je još uvijek više budala nego papira. Vi sa svojim dionicama Ingre radite što god želite. Da sam na vašemu mjestu, prodao bih ih po šest kuna, kupio pakiranje persena i hrpu knjiga. Pusica

Vaš link

Iako ova vijest ne govori direktno o Ingri ipak je tu riječ o tome da si država ne može dozvoliti luksuz da uništi i ovo malo što je još ostalo od građevine u RH. U tome smislu niti Ingra neće u stečaj što god tko ovdje o tome pisao. Barem još neko vrijeme.

Moguće da je ova farsa sa Đurom zapravo i jedini preostali način da se Ingri legalno kupi vrijeme i da ona ipak pokuša nači načina da se deblokira. Tim više što je posve nezapaženo prije par tjedana iz Ingre došla obavijest da i dalje intenzivno rade na financijskom restrukturiranju. Zašto bi to radili ako su "spašeni" od strane preuzimatelja? A neobično je da je i skupština prošla kao da firma nema ama baš nikakvih problema i da ne postoji nikakva ponuda o preuzimanju ??? Kako god bilo – nisu nam rekli sve što bi trebali.

S druge strane država ne može napraviti ništa direktno jer za to nema ni novca ni osnove, pa tako ni da otkupi Arenu na način kako im je iz Ingre sugerirano što bi Ingru posve sigurno maknulo sa ruba stečaja. Za Đuru je jasno da nije trenutno u stanju financijski riješiti ni samog sebe, a kamoli još i problem Ingre, ali je legalno pravno mogao napraviti to što je napravio i to bez pretjeranih troškova.

Banke koje su dale garancije i izbor odvjetničkog ureda ukazuju na to da tu nitko zapravo ni ne očekuje da se išta suvislo dogodi osim da – vrijeme teče. A to zapravo potvrđuje upravo ova ponuđena količina – 95% koja doslovno bode oči koliko je neizvodljiva i kojom se uvjetuje "posao" što sve skupa ukazuje na mogućnost da je spominjana "sinergija" – za sada samo u smislu da tako pokušaju dati vremena i tako možda maknuti Ingru sa ruba stečaja i ništa više od toga. Vrijeme je u ovom slučaju ono oko čega se sve vrti. A ako tko tko i skuži – koga briga legalno je i nitko im ništa po tom pitanju ne može.

pitajte stipeka za objašnjenje. on bu to svima nama sigurno lepo objasnil, tak da ne živimo u neznanju.

@hromax

Nažalost upravo je tako što se kredita u švicarcima tiče…Ljudi su špekulirali i popušili jer su svjesno ulazili u rizik valutnih tečajeva..Čim uzimaš kredit u valuti u kojoj ne primaš plaču svjesno ulaziš u taj rizik ! Ja sam u to vrijeme još bio srednjoškolac i te stvaris u mi bile jasne, i sječam se da je Rohatinski na HTVu upozoravao ljude da se izlažu rizikom no nikoga to tada nije bilo briga, a osobni bankari (koji inače pojma nemaju o financijama) su samo čekali klijente da im dođu i da na njima podignu bonuse.

Koju god robu da kupuješ svjesno ulaziš u rizik mogučeg pada njene vrjednosti, nevezano bila to dionica ili auto..To što kupuješ dionicu nedaje ti garanciju da će njena cijena rasti, recimo kupiš dionicu čiju situaciju nisi dovoljno dobro procjenio , nisi na vrijeme uvidio da je u njoj loša uprava koja će donositi krive odluke i odvesti tvrtku na rub stečaja i opa odu novci…Takve rizike otklanjamo diverzifikacijom npr.

@DATA

Ne brinite meni sigurno nećete prodati dionicu INGR jer mi nije ni na kraj pameti kupiti ju. Inaće postoji vam nešto što se zove "stop loss" upravo zato da vas spasi od ovakvih situacija, vi ste zaglibili jer niste koristili tu opciju. I tko kaze da na 4kn INGR vrijedi 100 puta manje nego je vrjedila na 400, sto ako je na 400 bila 100 puta skuplja nego je realno vrijedila? Dionice su kompleksna stvar i treba non sto pratiti sitauciju i raditi valuaciju dionice, te prodavati kad mislite da je iznad svoje vrjednosti, a kupovati kada mislite da je ispod vrjednosti koju ste izraćunali kao fer vrjednost te dionice…

...

New Report

Close