INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Još mi nešto ne da mira, naime ostalo mi je u sjećanju da sam na forumu pročitao citat iz zakona da ponuditelj može odustati od ponude za preuzimanje ako se nad ciljanim društvom u međuvremenu pokrene stečaj? Može li to netko komentirati tko je bolje upoznat s materijom? Jer ako je tako, onda je moguće da je ovo s Međimurje vVisokogradnjomnamjerno odigrano kako bi se DDJH elegantno izvukao od javne ponude!

Upoznat je
ZAKON O PREUZIMANJU DIONIČKIH DRUŠTAVA (NN 109/07, 36/09)
[lol]

shefsale, 29.08.2012. u 10:37
POVLAČENJE PONUDE ZA PREUZIMANJE
Članak 33.
(1) Ponudu za preuzimanje, ponuditelj može povući u slučaju:
1. objavljivanja konkurentske ponude po višoj cijeni,
2. stečaja ciljnog društva.
(2) Odredbe stavka 1. ovoga članka na odgovarajući se način primjenjuju na povlačenje konkurentske ponude.
(3) Ponuditelj je obvezan o povlačenju ponude za preuzimanje bez odgode obavijestiti Agenciju, burzu i uređeno javno tržište na kojem je odobreno trgovanje dionicama ciljnog društva, ciljno društvo i depozitara.
(4) Povlačenje ponude za preuzimanje ponuditelj mora objaviti najkasnije 7 dana prije proteka roka trajanja ponude za preuzimanje.
(5) Povlačenje ponude za preuzimanje proizvodi pravne učinke danom objave.

Još mi nešto ne da mira, naime ostalo mi je u sjećanju da sam na forumu pročitao citat iz zakona da ponuditelj može odustati od ponude za preuzimanje ako se nad ciljanim društvom u međuvremenu pokrene stečaj? Može li to netko komentirati tko je bolje upoznat s materijom? Jer ako je tako, onda je moguće da je ovo s Međimurje vVisokogradnjomnamjerno odigrano kako bi se DDJH elegantno izvukao od javne ponude!

Članak 33.

(2) Odredbe stavka 1. ovoga članka na odgovarajući se način primjenjuju na povlačenje konkurentske ponude.
(3) Ponuditelj je obvezan o povlačenju ponude za preuzimanje bez odgode obavijestiti Agenciju, burzu i uređeno javno tržište na kojem je odobreno trgovanje dionicama ciljnog društva, ciljno društvo i depozitara.
(4) Povlačenje ponude za preuzimanje ponuditelj mora objaviti najkasnije 7 dana prije proteka roka trajanja ponude za preuzimanje.

ali

Konzultirali smo se s pravnim stručnjacima i dobili tumačenje kako bi podnošenje zahtjeva za otvaranje stečaja, nakon objave Đure Đakovića, bilo protuzakonito jer bi se ugrozili budući poslovi kompanije – kaže voditelj korporativnih komunikacija Vladimir Čeliković. Ipak, više pravnih stručnjaka s kojima smo se konzultirali sumnjaju u opravdanost tog pravnog mišljenja, odnosno u to je li Zakon o preuzimanju dioničkih društava nadređen Stečajnom zakonu.

Naime, zabrana štetnog djelovanja uprave u slučaju preuzimanje nekog dioničarskog ugovora formulirana je u članku 42. Zakona o preuzimanju dioničkih društava. No u tom članku izričito se navodi kako se primjenjuje jedino nakon objave obavijesti opisane u članku 9. i 10. istog zakona. A u njima je pak opisana ponuda za preuzimanje.

Ali ovo je u slučaju kada bi ingra pokrenula stečaj,a da li ovo vrijedi i kada neko drugi pokrene stečaj?

bit će bolje................

http://www.medjimurje.hr/clanak/2990/2012-08-14/visokogradnjini-odvjetnici-predali-zahtjev-za-otvaranje-stecaja-ingre

Tko je ovdje lud?

http://www.medjimurje.hr/clanak/2990/2012-08-14/visokogradnjini-odvjetnici-predali-zahtjev-za-otvaranje-stecaja-ingre

Tko je ovdje lud?

Stečaj nam ne gine vrijednost dionice kad se proglasi je NULA kuna. [cry] [bye]

Upoznat je
ZAKON O PREUZIMANJU DIONIČKIH DRUŠTAVA (NN 109/07, 36/09)
[lol]

Anonimno, 29.08.2012. u 11:09
Članak 33.

[/quote]

znači to je to! alibi DDJH-u da može odustati od ponude zbog više sile (stečaja)
Zbogom Ingra, bilo je lijepo (možeš misliti) družiti se s tobom [bye]

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Bilo bi lijepo ponovno ući na 4,50! [shocked] Zato Vas umoljavam da udrite jače po bidu. Članak u poslovnom ko naručen za spuštanje ulaza. Još samo fali " pokretanje stečaja" od strane ……. [sealed]

I tako bješe, sve se odigrava po zacrtanom planu, a ja u kešu [cool] Sutra na panou uz auto- put velikim slovima INGRA U STEČAJU, a potom “reinkarnacija”!

A do prije par dana…nitko nije htjeo prodat po 4,90(si ti lud?)..a vidi sad!

cash je cash,a sve ostalo je sex!

Vi ste ludi, mislite da će Opi dozvoliti da to ode u stečaj i da sve izgubi, bas bi to volio vidjet

Mislim da je ovo sada čista kocka,kupovat mi je sada čista glupast jedino ako imaš nekakve informacije koje su običnim smrtnicima nedostupne a to isto vrijedi za prodavatelje(jedino onima kojima je ovo nekakva ulazna cijena pa ajde ne žele riskirati pa prodaju)

bit će bolje................

Vi ste ludi, mislite da će Opi dozvoliti da to ode u stečaj i da sve izgubi, bas bi to volio vidjet

hahahha, pa tko više njega pita za bilo što?!?! da je mogao nešto napraviti uradio bi to u zadnja 3 mjeseca dok je račun u blokadi, a ne paradirao po Jadranu… meni se čini da je on digao potpuno ruke od Ingre pa što bude- bude!

sve što pišem je osobno mišljenje te nije investicijski savjet niti poziv na kupoprodaju dionica!

Sa linka:
http://www.medjimurje.hr/…a-otvaranje-stecaja-ingre

Libijci su nakon dijela obavljena posla, ne plativši obavljene radove, otkazali ugovor. Visokogradnja je tako ostala zakinuta za 2,8 milijuna dolara, a u Libiji su joj ostali oprema i strojevi vrijedni oko 3,4 milijuna američkih dolara (koje je Ingra propustila osigurati). Ingra je tužila libijsku stranu i pred državnim sudovima Libije 2012. godine pravomoćno dobila spor, međutim, do danas iz Ingre nisu dali dokaze jesu li to i naplatili, pokušali prisilnu naplatu, niti su tražbinu ustupili Visokogradnji koja je u međuvremenu završila u stečaju.

Ako je istina ovo što pise u tekstu, pa gdje je obavijest na burzi da je spor dobiven?!

Ili je tekst neistinit ili po tko zna koji put uprava INGRE jednostavno nije transparentna?

HANFA, ima li ikakve reakcije od Vas?!

Jos dvije vijesti vezane za INGRU:

http://www.dubrovacki.hr/clanak/42148/za-stanare-osigurano-40-parking-mjesta-u-garazi-zgrade-dvori-lapad

http://www.dubrovacki.hr/clanak/42137/zupanija-i-aci-potpisali-ugovor-o-gradnji-marine-u-slanome

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas sastanak s predstavnicima INGRA-e na kojem je dogovoreno kako će se u garaži zgrade Dvori Lapad tijekom rekonstrukcije ulice Žrtava s Dakse za stanare osigurati 40 parking mjesta uz mjesečnu naknadu na razini one za javni parking. Radovi na rekonstrukciji pločnika i izgradnji oborinske odvodnje će početi na jesen pa će biti potrebno osigurati parking za građane ove ulice za što je INGRA izašla u susret. Na sastanku je također dogovoreno kako će se intenzivirati rad na INGRA-inom projektu povoljnih stanova u Mokošici, u sklopu detaljnog plana uređenja Tamarića, uz moguće gradske subvencije.

New Report

Close