Sta je radio OPI kod predsjednika Azerbaijana prije mjesec dana?
Hoce li od toga posjeta biti nesto?
nudio oklopnjake ĐĐ
Minimalac kod Đure 5,97 a sada pametni prodaju po 5,5x. Upitnik do Himalaja. [bye]
Sa web stranice INGRE: "INGRINI poslovni i financijski rezultati iz godine u godinu prikazuju kontinuirani rast, što je dokaz da politika kvalitete jedina omogućuje i dugoročni uspjeh na tržištu." U ovakvim okolnostima i ovakva financijska izvješća – da nije žalosno bilo bi smiješno. PR kao da im je specijalizirao marketing u Sjevernoj Koreji na temu "Potemkinova sela".
U stvarnosti – Ingra je sazrijela da se institucije pravne države temeljito pozabave nelogičnim podacima i informacijama koje dolaze iz firme putem objava za javnost. Srećom po njih pravna država tako "dobro" funkcionira da se nemaju čega bojati (pa se može skoknuti i na Zrće). Ako nije tako – molim neka to cijelom (ne djelomičnom) istinom demantiraju. Sve mi se čini da to nećemo tako brzo dočekati.
Udruga malih dioničara (ili bilo što slično u tom smislu) bi bila dobra stvar, kada većinu dioničara ne bi činili traderi koje zanimaju samo valovi. Kakva firma – takvi i dioničari. Meni osobno se nimalo ne da gnjaviti s tim stvarima znajući koliko tu ima besmislenog gubljenja vremena i živaca u bespućima naše stvarnosti bez ikakve garancije da će sve to dati bilo kakve suvisle rezultate. Da je firma vrijedna toga – druga priča, ali uz ovakvu percepciju kakvu ostavljaju…
S druge strane – koga god sve ovo i dalje iznenađuje doista još nije dovoljno iskusio kako zapravo funkcionira stvarnost u kojoj živimo. Ingra će preživjeti, no cijenu toga će platiti dioničari i porezni obveznici.
Minimalac kod Đure 5,97 a sada pametni prodaju po 5,5x. Upitnik do Himalaja. [bye]
skupština je tek u 9. mjesecu, a uvjeti za stečaj su već sada, tko zna hoće li Ingra preživjeti do 9 mjeseca????
osim toga, tko kaže da DDJH neće dići ruke od Ingre nakon ovolikih novih gubitaka? može platiti opet neku kaznu i izaći iz cijele priče, a to opet znači – stečaj…..
a zašto su namjerno objavili podatke o preuzimanju i moraju platiti 22000, neznanje ili namjera ?? još upitnika, ako ne znaju nije dobro, ako su namjerno nije dobro, a tko će im prodati po 6,00 kn, Igor ?? još upitnika, a zašto tržište ne diše bez politike ?? možda je to ipak samo signal da je Ingra za udaju, a stranci vole naše "lake" cure, možda i Ingra kao IGH čeka svog ruskog princa, konj mu je već u Hrvatskoj
više je prometa ostvarila na burzi nego u poslovnim prihodima po 2q fi-a
samo i dobit nažalost djele -50% bila je 6 sad je 5 i nešto
skupština je tek u 9. mjesecu, a uvjeti za stečaj su već sada, tko zna hoće li Ingra preživjeti do 9 mjeseca????
osim toga, tko kaže da DDJH neće dići ruke od Ingre nakon ovolikih novih gubitaka? može platiti opet neku kaznu i izaći iz cijele priče, a to opet znači – stečaj…..
[/quote]
A koliki su to novi gubici? Zar je tako strašno? I pitanje je zašto projekti idu sporo i "nisu se uspjeli" naplatiti u ovom kvartalu već čekaju novi kvartal kad bi Ingra mogla biti već u većinskom Đurinom posjedu.
Ako INGR i ĐĐ doista vide neku buduću obostranu odličnu ili sl. poslovnu priliku… zašto onda ne postupe jednostvno sukladno ovome… :
PRIPAJANJE I SPAJANJE DIONIČKIH DRUŠTAVA
Članak 512.
http://www.poslovniforum.hr/zakoni/zakon_o_trgovackim_drustvima_v_04.asp
meni se ova firma i njena uprava toliko zgadila da se iskreno nadam da će propasti, a sa njome i ovi dioničari navlakači koji prodaju maglu i savjetuju kupnju od 40 kn pa sve do ovih cijena!
imaš pravo. I meni se gadi kad netko manipulacijama ruši i ruši ispod stvarnih vrijednosti i to od 40 na dole.
Meni se gadi čitava ZSE, ali nažalost nije jedina institucija koja ne zaslužuje poštovanje….
Jedini tko rušu cijenu dionice je uprava, jer firma koja ima više od 2 mjeseca blokiran račun ni ne može bit na višim razinama. Smiješne su mi priče o 40kn, jer to duplo više od nominale a toliko ne može bit ni da ostvaruje dobit svake godine i isplaćuje dividendu što je u ovom trenutku znanstvena fantastika.