INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sta je radio OPI kod predsjednika Azerbaijana prije mjesec dana?
Hoce li od toga posjeta biti nesto?

nudio oklopnjake ĐĐ

Minimalac kod Đure 5,97 a sada pametni prodaju po 5,5x. Upitnik do Himalaja. [bye]

neće uvijek biti ovako.

Sa web stranice INGRE: "INGRINI poslovni i financijski rezultati iz godine u godinu prikazuju kontinuirani rast, što je dokaz da politika kvalitete jedina omogućuje i dugoročni uspjeh na tržištu." U ovakvim okolnostima i ovakva financijska izvješća – da nije žalosno bilo bi smiješno. PR kao da im je specijalizirao marketing u Sjevernoj Koreji na temu "Potemkinova sela".

U stvarnosti – Ingra je sazrijela da se institucije pravne države temeljito pozabave nelogičnim podacima i informacijama koje dolaze iz firme putem objava za javnost. Srećom po njih pravna država tako "dobro" funkcionira da se nemaju čega bojati (pa se može skoknuti i na Zrće). Ako nije tako – molim neka to cijelom (ne djelomičnom) istinom demantiraju. Sve mi se čini da to nećemo tako brzo dočekati.

Udruga malih dioničara (ili bilo što slično u tom smislu) bi bila dobra stvar, kada većinu dioničara ne bi činili traderi koje zanimaju samo valovi. Kakva firma – takvi i dioničari. Meni osobno se nimalo ne da gnjaviti s tim stvarima znajući koliko tu ima besmislenog gubljenja vremena i živaca u bespućima naše stvarnosti bez ikakve garancije da će sve to dati bilo kakve suvisle rezultate. Da je firma vrijedna toga – druga priča, ali uz ovakvu percepciju kakvu ostavljaju…

S druge strane – koga god sve ovo i dalje iznenađuje doista još nije dovoljno iskusio kako zapravo funkcionira stvarnost u kojoj živimo. Ingra će preživjeti, no cijenu toga će platiti dioničari i porezni obveznici.

Minimalac kod Đure 5,97 a sada pametni prodaju po 5,5x. Upitnik do Himalaja. [bye]

skupština je tek u 9. mjesecu, a uvjeti za stečaj su već sada, tko zna hoće li Ingra preživjeti do 9 mjeseca????
osim toga, tko kaže da DDJH neće dići ruke od Ingre nakon ovolikih novih gubitaka? može platiti opet neku kaznu i izaći iz cijele priče, a to opet znači – stečaj…..

a zašto su namjerno objavili podatke o preuzimanju i moraju platiti 22000, neznanje ili namjera ?? još upitnika, ako ne znaju nije dobro, ako su namjerno nije dobro, a tko će im prodati po 6,00 kn, Igor ?? još upitnika, a zašto tržište ne diše bez politike ?? možda je to ipak samo signal da je Ingra za udaju, a stranci vole naše "lake" cure, možda i Ingra kao IGH čeka svog ruskog princa, konj mu je već u Hrvatskoj

više je prometa ostvarila na burzi nego u poslovnim prihodima po 2q fi-a
samo i dobit nažalost djele -50% bila je 6 sad je 5 i nešto

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

skupština je tek u 9. mjesecu, a uvjeti za stečaj su već sada, tko zna hoće li Ingra preživjeti do 9 mjeseca????
osim toga, tko kaže da DDJH neće dići ruke od Ingre nakon ovolikih novih gubitaka? može platiti opet neku kaznu i izaći iz cijele priče, a to opet znači – stečaj…..
[/quote]
A koliki su to novi gubici? Zar je tako strašno? I pitanje je zašto projekti idu sporo i "nisu se uspjeli" naplatiti u ovom kvartalu već čekaju novi kvartal kad bi Ingra mogla biti već u većinskom Đurinom posjedu.

neće uvijek biti ovako.

Ako INGR i ĐĐ doista vide neku buduću obostranu odličnu ili sl. poslovnu priliku… zašto onda ne postupe jednostvno sukladno ovome… :

PRIPAJANJE I SPAJANJE DIONIČKIH DRUŠTAVA
Članak 512.
http://www.poslovniforum.hr/zakoni/zakon_o_trgovackim_drustvima_v_04.asp

meni se ova firma i njena uprava toliko zgadila da se iskreno nadam da će propasti, a sa njome i ovi dioničari navlakači koji prodaju maglu i savjetuju kupnju od 40 kn pa sve do ovih cijena!

imaš pravo. I meni se gadi kad netko manipulacijama ruši i ruši ispod stvarnih vrijednosti i to od 40 na dole.

neće uvijek biti ovako.

Meni se gadi čitava ZSE, ali nažalost nije jedina institucija koja ne zaslužuje poštovanje….

Ozbiljan investitor ne vjeruje da se obogatio ili da je osiromašio zbog dnevnih ili mjesečnih fluktuacija cijena.

Jedini tko rušu cijenu dionice je uprava, jer firma koja ima više od 2 mjeseca blokiran račun ni ne može bit na višim razinama. Smiješne su mi priče o 40kn, jer to duplo više od nominale a toliko ne može bit ni da ostvaruje dobit svake godine i isplaćuje dividendu što je u ovom trenutku znanstvena fantastika.

New Report

Close