Neće ti trebati apaurin jer ionako znaš kakvo će izvješće biti. Ne može biti dobro, a na ovoj cijeni sve je već uračunato. Već smo apsolvirali da je ovo cijena za stečaj.
Kad dođe ovo izvješće , ne znam- dal mi neće trebati APAURIN….
Nekonsolidirano i konsolidirano polugodišnje izvješće za poslovnu godinu 2012. Datum objave: 31.7.2012
Neće ti trebati apaurin jer ionako znaš kakvo će izvješće biti. Ne može biti dobro, a na ovoj cijeni sve je već uračunato. Već smo apsolvirali da je ovo cijena za stečaj.
cijena za stečaj ti je oko 1 kn (pogledaj MGMA, VLDS….)
vidjet ćeš kako će INGRA potonuti 50-60% samo ako se pokrene stečaj, a uskoro i upravi ističe rok od 21 dan da sama pokrene stečaj jer je 60 dana neprekidne blokade računa već prošlo!
Ponuda za sve se može tumačiti: "Ako nam ne prodate sve i jednu dionicu po ponuđenoj cijeni onda nitko neće dobiti ništa i firma automatski ide u stečaj!". Ima li ponuda elemente ultimatuma ili ne procijenite sami.
Dioničari koji imaju više od jedne dvadesetine ukupne količine dionica – kako stoji u pozivu na skupštinu -mogu recimo tražiti da se na dneveni red skupštine stavi točka – "Detaljan opis nastanka i razvoja krize" – sve do zadnjeg dana sa svim detaljima kako, zašto i tko je u njoj sudjelovao da se eto baš ništa nije dalo učiniti osim ovoga što sada Đuro "velikodušno" nudi. A u sadašnjem dnevnom redu ni zuc o ovom "stečanom problemu" kojima se sve plaši već mjesecima – nimalo neobično?
Previše je tu stvari obavijeno velom misterije da bi se to svelo na ovo – uzmi ili ostavi. Pa kad je već do toga došlo da se mora budzašto prodavati izvolite gospodo ispričati u detalje što ste to radili sa novcem svojih ulagača i kreditora kad ste ga tako uspješno doveli na 1% nekadašnje max. vrijednosti. Kakva god muljaža da je po srijedi trebalo bi zaista inzistirati na tome da netko za to odgovara unutar ili izvan firme. Ako je Polančec zbog tri žarulje na seoskom stadionu zaglavio na sudu onda si možete zamisliti čega možda ovdje sve ima. Jer ako je Sanader za most na Pelješcu inzistirao na tri puta skupljem projektu što li je tek "ispregovarao" na arenama?
I još jedan detalj koji nije jasan – ako ga netko može protumačiti. Odakle tako ogroman dug bankama, ako ukupna imovina jedva pokriva te troškove? Jednostavno tu nešto gadno ne štima u računici – ispada kao da su pored svojih projekata tajno i nepovratno donirali novce i za sanaciju kompletnog Japana pogođenog tsunamijem. Pretpostavljam da su u igri kamate i nemogućnost da se neki projekti isplate u planirano vrijeme – Lapad koji stoji napola neprodan, skupa poslovna zgrada u koju je uloženo puno novaca – a ne vraća ništa, pa ogroman kratkoročni kredit na nešto što se treba vraćati 20 i kusur godina itd.
Da ne bude zabune Ingra će se izvući na ovaj ili onaj način, ali nisam siguran da će sadašnji mali dioničari u svemu tome dobro proći pogotovo ako sve ovo ostane ovako nepoznato kao što je sada.
@turbulent…kolega za ovakvo stanje u ingri je odovorna uprava a ko bi drugi bio ….jednostavno čovik je nesposoban vodit tvrku i na kraju je želi isporučiti državnoj tvrtki koja je još nesposobnija i jadnija od njegove …gore ne može………………ne želim nagađati kako će ovo sve skupa završiti ali me ništa više ne može iznenaditi….
Ponuda za sve se može tumačiti: "Ako nam ne prodate sve i jednu dionicu po ponuđenoj cijeni onda nitko neće dobiti ništa i firma automatski ide u stečaj!". Ima li ponuda elemente ultimatuma ili ne procijenite sami.
Dioničari koji imaju više od jedne dvadesetine ukupne količine dionica – kako stoji u pozivu na skupštinu -mogu recimo tražiti da se na dneveni red skupštine stavi točka – "Detaljan opis nastanka i razvoja krize" – sve do zadnjeg dana sa svim detaljima kako, zašto i tko je u njoj sudjelovao da se eto baš ništa nije dalo učiniti osim ovoga što sada Đuro "velikodušno" nudi. A u sadašnjem dnevnom redu ni zuc o ovom "stečanom problemu" kojima se sve plaši već mjesecima – nimalo neobično?
Previše je tu stvari obavijeno velom misterije da bi se to svelo na ovo – uzmi ili ostavi. Pa kad je već do toga došlo da se mora budzašto prodavati izvolite gospodo ispričati u detalje što ste to radili sa novcem svojih ulagača i kreditora kad ste ga tako uspješno doveli na 1% nekadašnje max. vrijednosti. Kakva god muljaža da je po srijedi trebalo bi zaista inzistirati na tome da netko za to odgovara unutar ili izvan firme. Ako je Polančec zbog tri žarulje na seoskom stadionu zaglavio na sudu onda si možete zamisliti čega možda ovdje sve ima. Jer ako je Sanader za most na Pelješcu inzistirao na tri puta skupljem projektu što li je tek "ispregovarao" na arenama?
I još jedan detalj koji nije jasan – ako ga netko može protumačiti. Odakle tako ogroman dug bankama, ako ukupna imovina jedva pokriva te troškove? Jednostavno tu nešto gadno ne štima u računici – ispada kao da su pored svojih projekata tajno i nepovratno donirali novce i za sanaciju kompletnog Japana pogođenog tsunamijem. Pretpostavljam da su u igri kamate i nemogućnost da se neki projekti isplate u planirano vrijeme – Lapad koji stoji napola neprodan, skupa poslovna zgrada u koju je uloženo puno novaca – a ne vraća ništa, pa ogroman kratkoročni kredit na nešto što se treba vraćati 20 i kusur godina itd.
Da ne bude zabune Ingra će se izvući na ovaj ili onaj način, ali nisam siguran da će sadašnji mali dioničari u svemu tome dobro proći pogotovo ako sve ovo ostane ovako nepoznato kao što je sada.
Jeli vrijeme da se napokon mali dionicari okupe i zatraze odgovor na neka pitanja koja nas muce? Ovdje ne pricam o onima koji trejdaju i igraju se sa ovom dionicom, vec o svim nama koji smo zbog sile prilika dugorocno "zaglavili" u ovoj dionici. Posjedujem XX XXX dionica i podrzavam bilo kakav oblik zajednickog nastupa. Iz moje perspektive Uprava je nedovoljno transparentna, i stalno obecavaju restruktuiranje koje se nikako ne dogadja. S obzirmo da na ovoj dionici gotovo svi dugorocni ulagaci za sada gube svoj novac, vrijeme je da se odgovorne priupita o nacinu upravljanja nasom imovinom.
Komentari ozbiljnih dionicara INGRE su dobrodosli! Dok nam ne bude kasno i dok nas sve ne osisaju…
Cijela se mudrost nakon prevelikog laprdanja na ovom topicu svodi na pitanje, zašto bih vam ja ili bilo tko prodao dionice ciljanog društva u preuzimanju po 5,6 kuna, ako je ono što ću dobiti od preuzimatelja više.
Kako ja svoje neću prodati ni u preuzimanju, a raditi će se u tom slučaju o sasvim novoj dionici, s pravom računam na puno više u trgovanju nakon preuzimanja, a možda i prije. Svi ste već zaboravili na posao u Iraku od 240 mil. € sa Lavčevićem koji je u završnoj fazi ugovaranja. Bit će ovdje frka kakva se ne pamti.
…pokušao sam zainteresirati medije za ovaj slučaj ….. adut za priču sam naglašavo na štetnom i lošem ugovoru koji imaju vlada rh i grad zg sklopljen s ingrom a tiče se visine najamnine i cijene po kojoj vlada i grad zg trenutno mogu otkupit arenu …..
….vlada rh i grad zg plaćaju ingri godišnje 7,2 mil€ plus pdv…
….vlada rh i grad zg mogu otkupiti arenu za 80,2 mil€….
…u finacijskom smislu vlada rh i grad zg plaćaju 9 % kamatu na cijenu jer ne žele napraviti prijevremeni otkup
…vlada rh i grad zg se mogu zadužiti kod domaćih banaka uz kamatu od 5 % a to znači da bi umjesto 7,2 mil € plaćali 4 mil € tj. ušteda od minimalna 3 mil €…
… nisam spominja moguće gubitke dioničara jer bi uprava ingre trebala voditi i raditi u interesu dioničara a ne države i ne znam koga još ……najžalosnije je što imaju nesposobnog predsjednika uprave koji posjeduje 5,71% vlasništva a upropaštavo 90-tak % ostalih koji nemaju moć da ga smijene
…. i zašto bi se neki novinar s tim bavio ….. možda i bi za neki pristojan honorar ovako niš….
Cijela se mudrost nakon prevelikog laprdanja na ovom topicu svodi na pitanje, zašto bih vam ja ili bilo tko prodao dionice ciljanog društva u preuzimanju po 5,6 kuna, ako je ono što ću dobiti od preuzimatelja više.
Kako ja svoje neću prodati ni u preuzimanju, a raditi će se u tom slučaju o sasvim novoj dionici, s pravom računam na puno više u trgovanju nakon preuzimanja, a možda i prije. Svi ste već zaboravili na posao u Iraku od 240 mil. € sa Lavčevićem koji je u završnoj fazi ugovaranja. Bit će ovdje frka kakva se ne pamti.
Zato se i ide u preuzimanje da bi se "otelo" od malih što više dionica a onda se pokupi najbolje na čemu se radilo godinama. Znaju oni što rade, a misle da ih nema ko kontrolirati. Ima nas koji znamo puno toga i čekamo što će se dogoditi da to i objavimo ako nas žele preveslati. Znam da su provjeravali tko sam ja ali neznaju da je ovaj nik "posuđen" i da nemogu znati tko sam a i još dvoje koji pišu povremeno i znamo puno toga. Eto pa neka sada znaju i drugi. Za sada toliko. Poručujem Igoru da počne biti transparentniji i objavi ono što može a ne da se stalno skriva iza povjerljivosti podataka jer je tvrtka na burzi pa…bla,bla… To traže svi koji imaju dionice ali i svi radnici u INGRI koji nažalost info dobivaju na kapaljku. Znamo da situacija nije tako teška kao što se piše i prikazuje. Za čiju se to korist radi, pomalo je vidljivo. Neka Igor dokaže da radi u interesu nas dioničara i radnika Ingre i oprostiće mu se sva tajnovitost i šutnja u vrijeme kada je trebao najviše govoriti.
PS: opaaaa, gubitak od 75M pokriven iz pričuve. Koliko toga ima?
Ma krasno… žuti ili crveni karton ĐĐ od HANFE!!! + globa…
http://www.hanfa.hr/uploads/2012-31-04.pdf
auuuu, HANFA se našiljila na Đurinu namjeru preuzimanja Ingre, moglo bi sve ovo pasti u vodu [undecid]