Zašto u pozivu na skupštinu DDJH nema ni slova o INGR?
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/bYPidKWzjsyN0zNAhydnOA==.pdf
Zato što su to glasine da se veliki povoljno iskrcaju iz Ingre.
[/quote]
Objava preuzimanja u roku od 30 dana, to je oko polovice 8 mj a skupština je 30.8. A i već je odluka pala, zašto razglabati ponovo o tome.
Zanimljivo će biti izvješće 2Q Ingre za 12 dana, 30.7.2012.
Da li itko zna s kojeg računa Ingra plaća poreze, doprinose i plaće jer čujem da to redovito uplaćuje? Da nije preko Laništa d.o.o.?
Malo sam proučavao, ne znam za firmu koja je otišla u stečaj a da je redovito isplaćivala plaće. Zato mi je tu cijelo vrijeme nešto mutno i čudno.
Firma nije u stečaju. Konstruktor je u blokadi godinu dana i radi normalno, ono malo što radi. Kako? Pa istraži malo zakonske rupe i rupčage. Sve legalno.
[/quote]
Ma nisam to htio reć, pogrešno sam napisao ali nema veze. Ima dosta firmi koji su u stečaju pa rade normalno. Ne likvidiraju se sve.
http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/trziste-kapitala/ingra-barem-nakratko-spasila-zagrebcku-burzu/
Otprilike tako i meni izgleda okvir zbivanja.
Po razvoju situacije izgledno je da će Ingra preživjeti baš zbog toga što će mali dioničari biti prisiljeni manipulacijama sa pričom o stečaju prodavati svoje dionice jer ako to ne naprave nemaju ništa – znači daj šta daš. Jer kada vidiš da je Opi prodao sve svoje po 6 kn neće nikome biti baš svejedno što dalje. I ta dilema će vjerojatno cijelo vrijeme visjeti u zraku.
Ako se prikupi dovoljno – onda će se firma sanirati i naravno vrijediti više nego sada tako da proces rasprodaje dionica opet može krenuti. Ali ako ne – e pa onda možemo očekivati da će veliki igrači pokrenuti stečaj bez obzira kakve odluke bude donosila vlada o formiranju klastera i sinergija. Dakle zna se tko će izvući deblji kraj u cijeloj priči. Isti koji su i do sada.
A ova samoupravna komponenta koju primjećuješ he,he – pa sam upravljam svojim odlukama i za njih odgovaram, jedino u to vjerujem. Jer tko god vjeruje bankarima, vladama, upravama, novinarima i forumima nije se do sada previše usrećio. Loše iskustvo je dobar učitelj.
A je si ti neki stručnjak?
[/quote]
za ove gluposti koje radi naša Vlada dovoljno je biti punoljetan.
[/quote]
Nešto se pokušava.Koliko je to opravdano i koliko će biti uspješno ostaje nam tek vidjeti.Neznači da DDJH sa pruzmanjemINGR nakon par mjeseci i sam nezavrši u stečaju ali takav je život.Nije bajka.
Jer da je ti bi bio Petar Pan a ja Christian Andersen.
izgleda da je stvarno patka ovo sa preuzimanjem ingre. sorry svima, zeznuo sam se.
kolega SKYPE
nažalost silom prilika doktorirao sam Opći porezni zakon, dopune i pravilnike, a još se malo mućim s pra
kasom Upravnog suda u primjeni, ali slobodno pitajte, ako nešto neznate.
Dali će DDJH kupiti INGR čak bi se i ja složio jer ovi punoljetni Vladari naše zemlje ovaj put sami odlučuju kakvu glupost napraviti, veliku ili veču. Nema Kineza, Rusa, EU i ostalih fasada za njihove prijevare.
Do sada su u praksi pokazali samo da LAŽU i bave se sitnim prevarama dostojnim jednoga tinejđera, a naciji standard užurbanim korakom urušavaju.
Kada ste čuli da je neki očiti glupan priznao da je glupan ? Pa naravno da neće priznati kada ne kuži da je glupan, razmijete ?
Da ima imalo mudrosti u našoj Vladi radili bi slijepo u interesu RH odnosno nacije.
DDJH je mogao samo kupiti radnu snagu Ingre na koju se profesionalnost pozivaju, ako je još ima, a što će im INGRA nitko osim naših punoljetnih Vladara izgleda nezna.
Svakakvih gluposti sam se ovdje načitao. Nitko ne daje činjenice, samo naklapate u svom interesu. Ništa vam nevalja. De se netko javio da će ulupati 100M Eura u Ingru, i tu bi vi našli neko zlo.
nista od te kupovine, to je obicni vladin spin, kao i svi dosadasnji (ptkm, dioki, CO, BD62, lkri, hpb). uostalom, vidi se i na zakljucnoj cijeni 5,64 kn. svaki dan sve nize i nize. ide to prema 5 kn.
nista od ove vlade. muljanje kao i oni prije njih. i pregovori sa sindikatima su spin. samo da se dobije na vremenu.
nista od te kupovine, to je obicni vladin spin, kao i svi dosadasnji (ptkm, dioki, CO, BD62, lkri, hpb). uostalom, vidi se i na zakljucnoj cijeni 5,64 kn. svaki dan sve nize i nize. ide to prema 5 kn.
nista od ove vlade. muljanje kao i oni prije njih. i pregovori sa sindikatima su spin. samo da se dobije na vremenu.
dobro jutro…napokon si i ti progledao
Izvadak iz jednog članka kaže: S obzirom na to, gledano formalno, nije jasno je li riječ o prijateljskom ili neprijateljskom preuzimanju.
INGRA je dobra udavača. Bilo bi jako dobro da je dobiju za samo 80M Kn. Odnos Imovine, poslova, potraživanja i dugova je oko +400 M Kn, a oni bi je za samo 80M. Eee pa morati će nešto skupiti u ponudi a ostatak do 50%+1 će morati pribaviti na burzi, što vjerujem već rade koristeći i ovaj i druge forume za nagovor ljudi da prodaju oko 6 ili manje. Mogući su i naručeni članci radi panike i prikupljanja što više dionica. Prijateljsko ili neprijateljsko preuzimanje će biti ali da ulaze u dobru firmu to je sigurno. Sve je ovo zadnjih mjeseci dobro inscenirano da bi se INGRU obezvrijedilo i opljačkalo male dioničare koji imaju hrpe dionica. Samo brend i reference vrijede 80M. Irački dug vrijedi više a gdje je ostalo. Budite pametni, biće tu meda i mlijeka kaj bu rekel jen kolega.
Pozzz svima.
@a recite vi nama za koliko su vas oženili ovom udavačom? 37,15,12,8 itd lp