Općenito je neozbiljno predviđati prihode,recimo npr. da su podaci o tim najavama frizirani,kako bi netko od vas cijenjene kolege procijenio prihode Ingre,čiji je posao toliko rasprostranjen po cijelom svijetu i kroz brdo sestrinskih firmi.Znam samo da kad građevinari rade kod nas s državom ima često situacija da se iz Ministarstva financija često moli da se prihodi koji bi trebali biti prikazani u tekućoj godini prenose u iduću radi “uljepšavanja” stanja duga države.
Ono što se vidi iz izvješatja bio on friziran ili ne jest strašan rast i zamah u pogledu novih investicija,to mi je dovoljno.
Kakva INA?
Ina nije vlasnik Plinacroa vec drzava niti elektrana, Ina tu nema veze.
U Republici Hrvatskoj do sada su licencirane tri tvrtke za proizvodnju električne energije: HEP Proizvodnja d.o.o., TE Plomin d.o.o. i INA d.d
Super 24, nemoj me zahebavat, napisi do kraja cinjenice..
Toliko o tome koliko Ina ima udio, vrlo mali, i Plin neide vise preko ine vec preko Plinacroa tako da zaboravite na energy+gas za INU.
To ide preko drzave i HEP-a, najvecim dijelom.
Najveća od njih, HEP Proizvodnja (ovisno društvo u sastavu HEP d.d.) je društvo s ograničenom odgovornošću s dozvolama za obavljanje dvije energetske djelatnosti: proizvodnju električne energije za tarifne kupce i proizvodnju električne energije za tržište (iz eventualno neangažiranih postojećih proizvodnih i novih kapaciteta). Prema Zakonu o tržištu električne energije, ključna djelatnost će biti proizvodnja električne energije za tarifne kupce i pružanje usluga sustava.
nije li plinacro izdvojena iz ine ibas zato da sluzi sluzi samo kao prijenosnik plina?
Plin vadi INA jos uvijek, a elektrane ce graditi u svakom slucaju.. nisu glupi da ne grade..
ak sam nes pogrijesio, slobodno me ispravi, ja to samo povrsno pratim..
plin vadi INA, a vlada odredjuje cijenu (mos’ mislit da je trzisna), kad je nedostatak plina, obustavlja ili smanjuje se dovod PTKM, pa onda HEP-u…
Dal ce ina raditi termoelektrane, vjerovatno ne ovisi o INI vec o MOL-u, nazalost…
plin vadi INA, a vlada odredjuje cijenu (mos’ mislit da je trzisna), kad je nedostatak plina, obustavlja ili smanjuje se dovod PTKM, pa onda HEP-u…
Dal ce ina raditi termoelektrane, vjerovatno ne ovisi o INI vec o MOL-u, nazalost…
da?
Plin vadi Ina, istina iz Sjevernog jadrana i Molvi (1-3) i naravno to otkupljuje Plinacro, i jest istina je da jos uvijek mi dobro stojimo u svezi plina (samo 30-40% se uvozi zasad iz Rusije) no glavni distributer je Plinacro i on tu najvise zaradjuje+HEP preko svojih Gradskih Plinara.
Najmanje Ina, sad je pitanje posto ce drzava otkupljivati Plin iz Molvi i Ivane od Ine, po meni ne po previse jer jos uvijek drzava ima glavnu rijec u i INI, zar ne, pa ce htjeti vise zaarditi preko Plinacroa koji je 100% drzavni nego da majdjarima dadu neku razliku u cijeni.
Ma zaglibio sam malo predetaljno, ista stvar kao i sa naftom ustvari.
ma sretna nova godina, dosta je bilo analize, pivo se hladi.
Uzivaj Super 24.
samo da nam nebude rata na Kosovu.
pozdrav i sretna Nova svima.. eto bilo samo zanimljivo malo ubijati vrijeme, iako je offtopic vec.. ontopic vjerujem da ce od gradnje novih elektrana najvise profitirati ddjh.. sad kolko ce tu biti profita, vjerojatno ne previse..
pozdrav i sretna Nova svima.. eto bilo samo zanimljivo malo ubijati vrijeme, iako je offtopic vec.. ontopic vjerujem da ce od gradnje novih elektrana najvise profitirati ddjh.. sad kolko ce tu biti profita, vjerojatno ne previse..
hahaha, pozdarv, ajmo gledati po peti put Gospodare Prstenova.
Malo mi fali onaj Batman za novu godinu..
PO meni onako laicki nesto mora upasti, ili Pleso ili nesto drzavno, projekata ce biti, a mozda nista ne dobiju pa cijena ode dole, nikad neznas.
Zato mi je drago sto je ovo dionica od 55K pa nema previse baba i babica.
Zašto Ingru procjenjuješ po onome što radi u RH,kad je to za nju samo manji dio njezinog poslovanja.O Ini ti ne bi replicirao,jer tu nije mjesto da se govori o njoj (osim da će kao vlasnik energenata sigurno željeti participirati u tom jobu).O HEP-u ne bi također,samo da sam iz dobro obavještenih izvora čuo da su neki Amerikanci zaniteresirani za kupnju 40% udjela u njemu.