INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

prejak je bid i stalno se dopunjava. lijepo se na panici zbog izbora u grckoj netko tovari. i ovdje i na igh. ne bi u ovoj situaciji to netko toliko kupovao da nema smisla. gradjevina, osobito energetskih objekata, je pred velikim poslovima. tu ce presudnu ulogu odigrati drzava sa svojim investicijskim ciklusom. a koliko i kako je gradjevina bitna za gospodarski oporavak:

http://www.poslovni.hr/vijesti/je-li-bez-novih-kredita-jpp-jedina-sansa-za-hrvatsko-graditeljstvo-207336.aspx

disclaimer: ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju, vec je izraz osobnog misljenja

Ne znam što se zbiva, ali nešto loše se iza brda valja. Čim se nakupi veća količina na kupnji, netko opali oko 10.000 komada po njoj i tako već par puta. Izgleda da izlazi netko veći, a takvi su u pravilu bolje informirani od malih ulagača.
Postaje sve neugodnije boraviti u ovoj dionici, pogotovo uz ovu blokadu računa koja traje već mjesec dana [rolleyes]

Blokadom računa nije moguća isplata plaća… da ili ne?
Ako nije moguća… evo možda i porezne uskoro na vratu Ingre…

" …Na temelju povratnih informacija Porezna uprava će provoditi mjere prisilne naplate doprinosa blokadom računa ili naplatom iz druge imovine poslodavca…"
Plaćanje doprinosa je obvezno i kad plaća nije isplaćena
http://178.79.175.101/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/placanje-doprinosa-je-obvezno-i-kad-placa-nije-isplacena/

Smanjite si Prodaju za 54xxxt kom, od 16-20 kn, stavljeno namjerno. A sada "Zbogom Marinko, odoh ja u penziju" [thumbsup]

Ma baš je interesantna ta umjetna prodaja na Ingri, ima čak nalog na 1730 kuna.
Meni je pravi odnos kupnje i prodaje u prvih 20 naloga, čak je prvih 10 jedino ozbiljno, a tu je kupnja uvijek jača.

još 10.000 komada iskrcano po kupnji
tko li izlazi ovaj puta van???

sve što pišem moje je mišljenje te se ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

Poslovni dnevnik 14.06.12. 12:00
Građevincima se ne piše dobro
http://www.poslovni.hr/vijesti/gradevincima-se-ne-pise-dobro-207368.aspx

taj koji kupuje ima bolje informacije ostali kukaju i igraju na sitno!!!!!!!

to nevredi za ingru na vrijeme otišla van

Poslovni dnevnik 14.06.12. 12:00
Građevincima se ne piše dobro
http://www.poslovni.hr/vijesti/gradevincima-se-ne-pise-dobro-207368.a

Kakve veze ovaj članak ima sa Ingrom ako ona radi na stranim tržištima !

zbog čega je nacionalni interes spašavanje privatnih građevinara i kvazi građevinara?
1) ti isti građevinari ne zapošljavaju hrvatske građane- prošetajte se malo po bilo kojem našem gradilištu pa ćete vidjeti da je većina radnika- bosanci, rumunji, bugari, turci. koji najvjerojatnije rade na crno. što ćemo spašavanje stotinjak ljudi zaposlenih u Ingri (koji su na razno razne načine kroz prošlost finacijski osigurali ne samo svoju budućnost već i budućnost svoje djece i unučadi)- nazivati "spašavanjem nacionalnih interesa" ??

Bugare i Turke nikada vidio na gradilistu, Rumunji su otisli kada je Rumunjska usla u EU. Ima jako puno ljudi iz BiH i to ne zbog cijene rada nego zato sto dobro rade. Ali ima dosta gradjevinskih radnika iz zagorja, medjimurja, slavonije… [/quote]

Bravo kolega Twixer, ja takodjer citam sto doticni pise i sam sebi ne vjerujem…
Vise mi se ne da ni ispravljati nekoga, jer kod dosta njih ne mogu procijenit jel se taj zahebaje ili stvarno zivi u tom uvjerenju…

Samo da vas podsjetim što sam vam pisao. Samo još ovo povežite sa skupom židova o kojima se neki dan govorilo. Nema zime. Pozz svima.

MEGIDO1
Poštovana gospodo, stvar je ovakva: Ingra može sada dobiti i poslove od 500 T Eura. Odletjeti će preko 10-15kn a onda će se opet vratiti na cca 6-8. Zašto? Dionica ima u milijunima komada i previše ih je u tisućama različitih ruku. To se mora koncentrirati na manje imaoca dionca. Da bi se to postiglo po jeftinoj cijeni održava se prisilno ovakve niske razine. To se radi planski i dugoročno, čemu smo svjedoci podosta vremena. Tek tada će pozitivne objave imati veći značaj i veće skokove, što prirodnim što umjetnim tijekom. Do tada se koriste sve raspoložive metode da se cijena drži nisko a svjedoci smo toga-nemogućnost iskupa zapisa, problem sa klinikom, blokada računa zbog sitnih novaca i još puno toga. Sve to ima svoj planski smisao do određenog vremena i cilja. Prema tome onaj tko se uklopi u planove moćnih dobro će i zaraditi a ostali će se baviti trejdom i kljucati mrvice i zbog toga biti sretan. To vam se dešava. Kako znam? Pa….. . Ne vjerujte nikome što piše na forumu, pa ni meni, ako se radi o pisanju o dionicama. Sve je to špekulacija. Cijeli svijet je špekulacija a kamoli Burza. Pozdrav svima.

Kolega borism i ostali, da li vam je ovaj post danas malo jasniji? Ako nije biti će vam za nekoliko dana. Zašto vam ovo pišem? Izašao sam iz igre. To bi se zvalo pokajnik.
Ugodan vikend svima. Čuvajte zdravlje i bavite se duhovnim a ne materijalnim. Tu leži budućnost. Pozz svima.

neće uvijek biti ovako.

zbog čega je nacionalni interes spašavanje privatnih građevinara i kvazi građevinara?
1) ti isti građevinari ne zapošljavaju hrvatske građane- prošetajte se malo po bilo kojem našem gradilištu pa ćete vidjeti da je većina radnika- bosanci, rumunji, bugari, turci. koji najvjerojatnije rade na crno. što ćemo spašavanje stotinjak ljudi zaposlenih u Ingri (koji su na razno razne načine kroz prošlost finacijski osigurali ne samo svoju budućnost već i budućnost svoje djece i unučadi)- nazivati "spašavanjem nacionalnih interesa" ??

Bugare i Turke nikada vidio na gradilistu, Rumunji su otisli kada je Rumunjska usla u EU. Ima jako puno ljudi iz BiH i to ne zbog cijene rada nego zato sto dobro rade. Ali ima dosta gradjevinskih radnika iz zagorja, medjimurja, slavonije… [/quote]

Bravo kolega Twixer, ja takodjer citam sto doticni pise i sam sebi ne vjerujem…
Vise mi se ne da ni ispravljati nekoga, jer kod dosta njih ne mogu procijenit jel se taj zahebaje ili stvarno zivi u tom uvjerenju…

HOKEJAŠI Medveščaka pripremili su novo iznenađenje koje će postati presedan u povijesti svjetskog hokeja. U rujnu će u pulskoj Areni odigrati dvije pripremne utakmice.

Bit će to prve hokejske utakmice u jednom rimskom amfiteatru.

Medvjedi će 14. i 16. rujna igrati protiv Vienna Capitalsa i ljubljanske Olimpije, a cijeli projekt trebao bi službeno biti predstavljen sljedećeg tjedna.

Obzirom na goleme troškove postavljanja leda u zagrebačku Arenu za Ice Fever spektakl, pitanje je koliko će ovaj projekt biti isplativ zagrebačkom klubu, no ovakav događaj sigurno će imati veliki odjek u svijetu.

New Report

Close