nevezano za INGR-R-A, ovaj posao je veliki i pozitinan korak te bi mogao bi predstavljati točku zaokreta za budućnost tvrtke
ps.
nisam dioničar INGR
Da, onekad se plaća avans…ali se i traži bankarska garancija za plaćena sredstva!
[/quote]
ma o čem ti pričaš? garancije se dostavljaju pri prijavi na natječaj (za ponudu) te kad su pobijedili na natječaju, a prije samog potpisa ugovora (za izvođenje posla).
[/quote]
Pričam o onome čime se bavim! Ti misliš da ti neko da 10% avansa na tvoju časnu riječ ili zato jer se zoveš INGRA?!!! Da ne govorimo kako danas više nitko ni ne želi plaćati avans. Tvrtka koja ne može sama financirati radove do prve situacije i nije neki poželjni partner…Inače, ponudama se uobičajeno sprilažu pisma banke, a garancije su sastavni dio ugovora. Znaš, za garancije treba nešto i platiti (uz ostale uvjete kao bonitet firme itd…)
[/quote]
uzalud se pokušavaš izvući iz svojeg nepoznavanja materije. kao što sam ti napisao, obje garancije su već dostavljene prije potpisa ugovora. tako da ništa više od garancija Ingra ne mora dostaviti jer su ugovor potpisali. HELLO!? ANYBODY HOME!?
[/quote]
Jesi li razmišljao da možda postoji rok u kojem se garancije moraju dostaviti (ako “ugovor” uopće i postoji)? Npr. kao što su morali KONSTRUKTOR-IGH i Tehnika? I jesu li je dostavili? Nisu! Zašto? Jer im ni jedna banka nije htjela dati garanciju. A čak im ni računi nisu bili blokirani….HELLO!
nevezano za INGR-R-A, ovaj posao je veliki i pozitinan korak te bi mogao bi predstavljati točku zaokreta za budućnost tvrtke
ps.
nisam dioničar INGR
Vidiš kako rezonira čovjek koji je nepristran u bilo kojem pravcu. Sa strane se bolje vidi.
ps.
nisam dioničar INGR
Da doista je nevezano za INGRU to što si napisao.. Jok pa nisi dioničar, dioničar si ti još kako .. [lol]
Ovaj posao je pushiona jer ne znamo niti da li je doista sklopljen .. Svako malo Ingra sklapa neke "fantomske poslove" na "tradicionalnim tržištima" .. Ja samo vidim iz te obavijesti na ZSE da ove godine neće kune inkasirati na ime tog "poslića" ..
Znači otkriveno je, posao je sklopljen sa ministarstvom Alžira koje gradi turističko naselje. Znači i Alžir kreće u turizam i tu vidi svoj napredak. Ako to bude uspješno obavljeno, vjerovatno će gradit i dalje i kreće turistički boom u Alžiru. Novi Tunis.
Ja bi onda rekao da je ovo Ingra uzela bez ikakve (ili sa malom) zarade, jer zaradu planira na slijedećim objektima koji se budu gradili.
Gdje je "otkriveno" kolega, imate li neki izvor ? Pa pisalo je lijepo da grade školu, kakve veze škola može imati sa Ministarstvom turizma ?? uopće, sumnjam da Ingra više išta gradi u jednom Alžiru . ako kapirate [wink]
[/quote]
"…realizaciju turističkog objekta u vrijednosti od 30,7 milijuna…"
gradi se objekt s 4 zvjezdice [shocked]
[/quote]
A gdje ti to piše, pa jučer je pisalo da se gradi škola .. ??
Wtf ?
ps.
nisam dioničar INGR
Koji su pozitivani pomaci u poslovanju od 02.06.2011 kada je potpisan s istim partnerom ugovor na 56 mln€?
Ako je tajni kupac da li će izvijestiti ZSE ako se posao ne realizira?
Kako je ovo dobra i pouzdana igra. Stavim na ask 15000 a na bid nekoliko niskih naloga i hop…odmah mi daju. pomaknem se na asku i bidu niže i opet mi prodaju. Hvata neka jeza kad se na asku vidi preko 10 000… [lol]
Svaka ti čast na hrabrosti iako to i nije neka količina.
Da se razmašem izbio bi sve do 7,20 samo za trejd.
Ali nisam budala da tako nešto radim u ovakvo vrijeme na ovakvoj dionici.
Ovo je uzmi za dobru večeru i bježi.
Oni što rade suprotno volio bih vidjeti njihov saldo na računu.
Općenito cijela burza je bull shit a i vremena su jako…jako…jako…hm
Da, onekad se plaća avans…ali se i traži bankarska garancija za plaćena sredstva!
[/quote]
ma o čem ti pričaš? garancije se dostavljaju pri prijavi na natječaj (za ponudu) te kad su pobijedili na natječaju, a prije samog potpisa ugovora (za izvođenje posla).
[/quote]
Pričam o onome čime se bavim! Ti misliš da ti neko da 10% avansa na tvoju časnu riječ ili zato jer se zoveš INGRA?!!! Da ne govorimo kako danas više nitko ni ne želi plaćati avans. Tvrtka koja ne može sama financirati radove do prve situacije i nije neki poželjni partner…Inače, ponudama se uobičajeno sprilažu pisma banke, a garancije su sastavni dio ugovora. Znaš, za garancije treba nešto i platiti (uz ostale uvjete kao bonitet firme itd…)
[/quote]
uzalud se pokušavaš izvući iz svojeg nepoznavanja materije. kao što sam ti napisao, obje garancije su već dostavljene prije potpisa ugovora. tako da ništa više od garancija Ingra ne mora dostaviti jer su ugovor potpisali. HELLO!? ANYBODY HOME!?
[/quote]
Samo za primjer…zašto je propao posao konzorcija IGH-KONSTRUKTOR-TEHNIKA? Jesu li dobili natječaj? Jesu? Dali su uspjeli dati garanciju (za uspješno izvršenje posla) prije potpisa ugovora? NISU? Prema tome, garancija košta nekoliko postotaka vrijednosti i ne uzima se s Jutarnjim na kiosku! I ne laprdaj o stvarima ko kojima nemaš pojma. HELLO! IS ANYBODY HOME?
[/quote]
SAMO što nisu potpisali ugovor. Ako misliš da jesu onda su trebali dobiti odštetu…..Garancije pa ugovor parafiran.
SAMO što nisu potpisali ugovor. Ako misliš da jesu onda su trebali dobiti odštetu…..Garancije pa ugovor parafiran.
Mislim, nema smisla više debatirati na ovu temu. Blesavo je. Ne zna se koji je posao, ne zna se gdje se gradi, ne zna se za koga se gradi, NE ZNA SE NIŠTA…ali neki znaju (?!) da je ugovor sigurno potpisan, avans dobiven i garancije predane…Svaka čast! Transparentno do kocena! [thumbsup]
Zanimljivo da INGRA tzv. navodno ili sl. mora tajiti posao sa Ministarstvom obrane Alžira… a Talijani ne moraju tajiti ništa… već to tzv. detaljno i objavljuju…
http://www.bonatti.it/Projects/Refurbishment-of-Algiers-Military-Hospital
tko je vojnu bolnicu ugovorio… INGRA ili Bonatti? za Ingru ne znamo dali je ili nije, a za Bonatti, po osnovi njihovih stranica… bez tajne znamo da je…
[undecid]
@Megido:
Zagreb, 09.06.2009
"Ministar prometa, pomorstva i telekomunikacija u crnogorskoj vladi Andrija Lompar i generalni direktor hrvatskog Konstruktora Željko Žderić potpisali su u utorak u Podgorici ugovor vrijedan 2, 77 milijardi eura o koncesiji za izgradnju autoceste Bar-Boljari, koja ide od krajnjeg juga do krajnjeg sjevera Crne Gore."
A u ugovoru se reguliraju načini plaćanja, osiguranja i ostali uvjeti.
Ovo su samo moje crtkarije i razmišljanje o skorašnjoj "Odblokadi računa" i "Potpisavanju novog Ugovorenog posla". U svakom slučaju ne morate se slagati samnom a i razmislite… (Ingra slikica) je nacrtana jučer a Ingra1,2,3 maloprije. Žao mi je što nemam bolju gledalicu jer me ovdje muči fibo, ako netko zna za kakovu bolju – gratis, neka javi, neću se ljutiti…. Mislim da mi je jednom proslijedio Inverter bolju, ali mi je pao sistem kao "Mici Ubici", pa sam sve izgubio.
LP i razmišljajte,,,dali je ovo gore 3 , 4 ili (i, ii od 3)…Muko moja pređi na drugoga !! [bye]