INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ljudi, netko je uz vijest o 230 milijuna kn ugovorenog novog posla u inozemstvu, uz lijepi diskont od cca. 8% do sada pokupio 130 tisuca dionica. polako navlaci na nizu cijenu i kupi sto se pokupiti da. promet je do sada skoro milijun kuna, jucer preko dva milijuna. sasvim je jasno da ovdje slijedi dramatican oporavak poslovanja firme, a mnogi se fol brinu oko blokade racuna. ne kupuje se ovoliko bez jasnog i nedvojbenog razloga. unatoc malima koji su nesto sitno usicarili i navijaju na pad da ponovno jeftinije udju, igru odredjuje netko veci to zna puno vise. a taj zna i da ce mu se to jaaaako isplatiti.

moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju, već su izraz osobnog mišljenja

ovdje samo jedno vrlo važno pitanje :
je li ingra dobija ukupan iznos od 30 mil eur ili samo dio toga kolača ?
jer , ako je dio toga kolača , onda će joj trebat 10-ak ovakvih poslova .

i koliko je odradila/prihodovala od posla zaključenog u lipnju 2012 na iznos 56,0 mln €, za istog kupca? Da li je taj posao započet?

Ispravka:
posao zaključen u lipnju 2011.

joooj pa tebi fale čak i osnove prika! znaš, za ugovore o radovima se isplaćuje avans… [bye]

Da, onekad se plaća avans…ali se i traži bankarska garancija za plaćena sredstva!
[/quote]
ma o čem ti pričaš? garancije se dostavljaju pri prijavi na natječaj (za ponudu) te kad su pobijedili na natječaju, a prije samog potpisa ugovora (za izvođenje posla).
[/quote]

Pričam o onome čime se bavim! Ti misliš da ti neko da 10% avansa na tvoju časnu riječ ili zato jer se zoveš INGRA?!!! Da ne govorimo kako danas više nitko ni ne želi plaćati avans. Tvrtka koja ne može sama financirati radove do prve situacije i nije neki poželjni partner…Inače, ponudama se uobičajeno sprilažu pisma banke, a garancije su sastavni dio ugovora. Znaš, za garancije treba nešto i platiti (uz ostale uvjete kao bonitet firme itd…)

Znači otkriveno je, posao je sklopljen sa ministarstvom Alžira koje gradi turističko naselje. Znači i Alžir kreće u turizam i tu vidi svoj napredak. Ako to bude uspješno obavljeno, vjerovatno će gradit i dalje i kreće turistički boom u Alžiru. Novi Tunis.
Ja bi onda rekao da je ovo Ingra uzela bez ikakve (ili sa malom) zarade, jer zaradu planira na slijedećim objektima koji se budu gradili.

Kako je ovo dobra i pouzdana igra. Stavim na ask 15000 a na bid nekoliko niskih naloga i hop…odmah mi daju. pomaknem se na asku i bidu niže i opet mi prodaju. Hvata neka jeza kad se na asku vidi preko 10 000… [lol]

pa ovo je stvarno smiješno kako je ekipa naivna i odma počme rasprodavati svoje dionice kad vidi veći nalago na prodaji, a iz aviona se vidi da je stavljen samo da im izbije iz ruku dionice [lol]

Kako je ovo dobra i pouzdana igra. Stavim na ask 15000 a na bid nekoliko niskih naloga i hop…odmah mi daju. pomaknem se na asku i bidu niže i opet mi prodaju. Hvata neka jeza kad se na asku vidi preko 10 000… [lol]

pa ovo je stvarno smiješno kako je ekipa naivna i odma počme rasprodavati svoje dionice kad vidi veći nalago na prodaji, a iz aviona se vidi da je stavljen samo da im izbije iz ruku dionice [lol]
[/quote]
Nešto im je uzeto, ali skoro me netko skinuo, gricnulo malo. Rizično je to ali se isplati. To se zove PA-psihoanaliza-pali uvijek ali moraš biti oprezan. Možda bu opet.

neće uvijek biti ovako.

@bananarama

osim na tim riječima, na čemu temeljiš te navode?

7 kraj prošlosti itd, sve te floskule smo prošli
da li misliš da firma koja je u blokadi (osim špekulativno), eventualno isiderski, može dionica zdravo rasti?

Ovo danas i nije bio nikakav rast! To je bilo samo zagrijavanje za sutrašnji!
[/quote]

zagrijavanje za rast nakon objave da se nije apsolutno ništa učinilo na pitanju financijskog restrukturiranja osim što se uspjelo račun blokirati!
[/quote]

sa ovih 30 miliončeka posla koji su dobili ne da mogu odblokirati račun, nego…zato ne trabunjaj gluposti [cool]. a kad to i učine videl buš rast!!!
[/quote]

sto mogu, ajde recite sto mogu?? ne trabunjajte gluposti, vec se malo educirajte kako se vrse placanja za ovakve ugovore, kad i kako novac ide……
naravno, odmah ce dobiti cjelokupni iznos na racun da barataju s njim kako zele!!! pa ajde neka deblokiraju racun, sto cekaju???????????
[/quote]
joooj pa tebi fale čak i osnove prika! znaš, za ugovore o radovima se isplaćuje avans… [bye]
[/quote]

naravno ako izvodjac da garanciju. s obzirom da im nijedna banka nece dat garanciju, oproostite se sa svojim avansom i manje gluposti pricajte!

Da, onekad se plaća avans…ali se i traži bankarska garancija za plaćena sredstva!
[/quote]
ma o čem ti pričaš? garancije se dostavljaju pri prijavi na natječaj (za ponudu) te kad su pobijedili na natječaju, a prije samog potpisa ugovora (za izvođenje posla).
[/quote]

Pričam o onome čime se bavim! Ti misliš da ti neko da 10% avansa na tvoju časnu riječ ili zato jer se zoveš INGRA?!!! Da ne govorimo kako danas više nitko ni ne želi plaćati avans. Tvrtka koja ne može sama financirati radove do prve situacije i nije neki poželjni partner…Inače, ponudama se uobičajeno sprilažu pisma banke, a garancije su sastavni dio ugovora. Znaš, za garancije treba nešto i platiti (uz ostale uvjete kao bonitet firme itd…)

[/quote]
uzalud se pokušavaš izvući iz svojeg nepoznavanja materije. kao što sam ti napisao, obje garancije su već dostavljene prije potpisa ugovora. tako da ništa više od garancija Ingra ne mora dostaviti jer su ugovor potpisali. HELLO!? ANYBODY HOME!?

Znači otkriveno je, posao je sklopljen sa ministarstvom Alžira koje gradi turističko naselje. Znači i Alžir kreće u turizam i tu vidi svoj napredak. Ako to bude uspješno obavljeno, vjerovatno će gradit i dalje i kreće turistički boom u Alžiru. Novi Tunis.
Ja bi onda rekao da je ovo Ingra uzela bez ikakve (ili sa malom) zarade, jer zaradu planira na slijedećim objektima koji se budu gradili.

Gdje je "otkriveno" kolega, imate li neki izvor ? Pa pisalo je lijepo da grade školu, kakve veze škola može imati sa Ministarstvom turizma ?? uopće, sumnjam da Ingra više išta gradi u jednom Alžiru . ako kapirate [wink]

Kressho

s obzirom da im nijedna banka nece dat garanciju,

pa što će Ingri opet garancija kad je ugovor već potpisan? to se sve odrađuje prije potpisa ugovora, pogotovo kad se radi o 30 milijuna EUR!

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Gdje je "otkriveno" kolega, imate li neki izvor ? Pa pisalo je lijepo da grade školu, kakve veze škola može imati sa Ministarstvom turizma ?? uopće, sumnjam da Ingra više išta gradi u jednom Alžiru . ako kapirate [wink]
[/quote]
"…realizaciju turističkog objekta u vrijednosti od 30,7 milijuna…"

gradi se objekt s 4 zvjezdice [shocked]

New Report

Close