Jel zna netko zašto se danas protrgovalo 307 tisuća komada po prosječnoj 6,86? I zašto je pred kraj nestao ask ispod 7 kuna? Svaka informacija je dobrodošla! [shocked]
Samo bih dodao ako mogu… Plesač.. pogledaj koliko je dugo VLDS u blokadi, a koliko dugo je Ingra,, ima li stečaja kod VLDS-a. Hoće li ga biti kod Ingre ….. (NEĆE) !!
LP [thumbsup]
Pišete o silnim milijunima…koji su praktički već na računu (blokiranom) ingre…a realizacija posla 22 mjeseca…a plaćanje vjerojatno NAKON obavljenog posla…a troškovi dopreme mehanizacije i ljudstva tamo..a operativni troškovi tehnike i ljudstva tamo…a nepredviđeni troškovi, kašnjenja, penali i to…a plaćenje za dvije godine pa ko živ ko mrtav…neke nema veze sve to…vlakić je krenuo i opet će biti dobitnika i gubitnika…ŽIVJELI [smiley]
To će lako izvesti, s kooperantom potisati izvođenje i cesiju, uzeti posredničku provizuju and thats all folks !
[/quote]
pročitajte si zakon…… dok je račun u blokadi, cesije se ne mogu potpisivati……
ovih 30 m eur znaci, poznavajuci ingrinu ucinkovitost u zadnje 3 god gdje na 1 kn prihoda ide 1,5 kn rashoda- 30 m eur prihoda, 45 m eur rashoda, znaci gubitak od 15 m eur; i onda ce usred ugovora priznati da su nesposobni za izvrsiti svoj posao kao u makedoniji
nista im ti oposlovi ne vrijede kad se blokada svakim danom povecava…. brojka je vec sada prestrasna, tako da nije ni cudo da je vec 20 dana racun blokiran…
a krajem tjedna se ocekuje vijest o neuspjesnom restrukturiranju…a slijedeci tjedan jos jedna bombasticna vijest o nemogucnosti ispunjavanja obveza ….
[/quote]
Kolika je ta blokada?
[/quote]
pa pogledajte si među ingrinim objavama na zse, jedna transparentna firma sa službenog tržišta sigurno takve informacije javno objavljuje
INGR ima snažnu međunarodnu reputaciju.
Nema tog činovnika u ZABI ili PBZ-u, koji će potpisati stečaj za firmu koja dobija 220 000 000 Kuna izvoznog posla u vrijeme kada industrijska proizvodnja pada 9%.
http://www.poslovni.hr/vijesti/zse-ingra-skocila-cak-20-posto-205997.aspx
I moj portfelj! [wink]
Sad sam se uključila. Tri put sam prije provjerila- da li sam na dobroj stranici i da li to dobar
datum na stranici…!? Ah, uzeti ću bič u ruke, to je jedini način da se nešto pokrene…
@S400 a što ako ingra ode na kraju balade u stečaj, a što nije nemoguća opcija obzirom na nagomilane probleme, hoćete li onda vi odgovarati zbog ovog posta i pokriti njihove minuse.
p.s. nemam ingru u 16:00, a i kad ju imam imam ju samo za intraday trgovinu
Upravo na Dnevniku drobe da u Iraku trebaju oko 300 000 stanova i 500 škola, te da potkraj godine građevinarske delegacije iz Hrvatske ,idu pokušat dogovorit dio poslova tamo.
@ djia
Meni je prosjek ionako puno veći od trenutačnog i u minusu sam, međutim vjerujem u firmu i bit ću njom ili do duple cijene od uloženog ili s njom u stečaj, iako kažem ti da INGRA broj 1 građevinar u Hrvatskoj jer zna gdje su naša tržišta (Arapi, Afrika, Rusija itd) a ne gradit mrežu u Norveškoj pa biti u gubitku. Građevina u Hrvatskoj je smeće, namješteni natječaji od strane HAC-a, HEP-a i sličnih tako da čim se to privatizira ode sve u 3PM. Ingra je fenomen , ima sigurnih 7,5 milijuna eura od države, s poslovima vani može radit u dobrom plusu. Tito je bio genijalac – zašto? Pustite priče o Udbi i slično smeće, čovjek je nalazio poslove po arapskim zemljama, naši škverovi su bili rezervirani u Indiji unaprijed 10 godina, gradile su naše firme po cijelom svijetu i svi ljudi iz mog mjesta su izgradili kuće, apartmane itd. E sad imamo naše Hrvatine kao što su Sanader i slični koji je govorio moj prijatelj Gusenbauer, pa je sigurno u prijateljskoj Austriji našao posla. Bolje da ne znate šta misle Švabe o nama razočarali bi ste se , tako da zaboravite na iluzije o zapadnoj europi. Možeš im prodat samo kuću, zemlju, banke , telekomunikacije , vodu, šume i HEP i biti im ljeti konobar. E sad s Arapima je druga priča, Titovo ime i dalje tamo težinu tako da naši giganti kakva je INGRA nekad bila imaju šansu tamo, pogotovo jer Opija gura lobi koji se može nositi s navedenim zapadnjacima koji se tamo laktare za posao. Više vrijedi ovaj INGRIN Posao nego svi poslovi u Hrvatskoj po nerealnim cijenama koji su na izdisaju. ŽIVJELA INGRA
@banarama jel dokupljujete još?
Razlika između cijene prodanoga i kupljenoga uvijek je išla ponovno u Ingru. 20 tisuća komada tuče i po asku i po bidu i stvara nove dioničice, ostalih 35 je "zaključano" na long time. Nagomilalo se kroz godine ovog "škarta", tako da nema straha, a hvala Bogu ovdje ima "zečića" pa uvijek stigneš kupiti jeftinije.
Kada bi ovdje dioničari imali barem 50% "čvrstoće" koju imaju dioničari IGH-a, ne bi ovo nikada palo ispod 10 kuna. Tamo imaju dug od milijardu i pol kuna, pa nikom nije palo na pamet da i pored svih špekulacija koje se vrte, proda ispod 700 kuna. To je prava struktura dioničara, a ne ovdje čim netko samo spomene iznova riječ stečaj, eto ti novih tisućica po bidu.
Sve dok se ovdje ne "okrupne" udjeli bit će miševa. Što se mene tiče na cijelom ZSE-u i ne treba druga dionica osim Ingre. Živjela Ingra!
Preživjela je Ingra i Udbu i Tita, pa će preživjeti i ove "fićfiriće", i naravno uzeti im na "otmjen" način ono što nam po zakonu pripada!