Citiram iz izvješća:
"Unatoč rastu poslovnih prihoda u odnosu na prethodno razdoblje, operativna dobit je
manja isključivo zbog troškova rezerviranja u iznosu od 5 milijuna kuna. Bez tog
rezerviranja, ostvarila bi se bruto dobit u iznosu od 3 milijuna kuna, što bi bilo značajno
poboljšanje u odnosu na prethodno razdoblje.
Budući da je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa Dvori Lapad završena, troškovi
kamata povezani s izgradnjom ovog kompleksa, za razliku od prvog kvartala 2011.
godine, prikazuju se kao financijski rashod. To je u najvećoj mjeri uzrokovalo rast
financijskih rashoda."
Nadalje, odličan cashflow: +14 milijuna u kvartalu.
Trenutni cash na računu 18,456,838 kuna koliko nije bilo još od 2009. godine
Situacija je još uvijek loša ali Q1 izgleda bolje nego prošlogodišnji.
Predviđanje uprave za ovu godinu:
“Do kraja 2012. g. INGRA očekuje rast prihoda u odnosu na prethodnu godinu,
prvenstveno zbog realizacije ugovora zaključenih na inozemnim tržištima. Ugovoreni
projekti u inozemstvu imaju veće profitne marže u odnosu na domaće tržište pa se i
očekuje poboljšanje operativne profitabilnosti.”
Ovo nije nagovor niti na kupnju niti na prodaju, imam dionice INGR-R-A
conane ne bacaj prašinu u oči…poslovanje je i dalje koma…u ponedjeljak očekujemo jak pad cijene
conane ne bacaj prašinu u oči…poslovanje je i dalje koma…u ponedjeljak očekujemo jak pad cijene
ovdje je već odavno jak pad cijene , ovo sad su ostaci od cijene …………
ovdje je već odavno jak pad cijene , ovo sad su ostaci od cijene …………
Naravno da je poslovanje loše, to svi znaju. Ono što je bitno je dali je bolje ili lošije od očekivanja ugrađenih u cijenu.
očekivo sam oko 0 ili neki manji minus, ali skoro -20 milja gubitka je očaj… [embarass]
očekivo sam oko 0 ili neki manji minus…
Na osnovu čega? Izvješće je u skladu sa očekivanjima.
Vidim mnogi navijaju na pad jer su izašli ovih dana, ali izvješatj je bolji nego proteklo razdoblje.
Da se niste malo zaletili [proud]
Mida [thumbsup]
situacija nije sjajna ali je bolja od p’rošlogodišnjeg 1.kvartalaako gledamo koji poslovi trebaju upasti onda je to čak i optimistično……