wunderkind: ” ak je s popustom onda nije tržišna bemu mišeka, kaj ne!? [rolleyes] ma ingra je super http://engine.xclaimwords.net/click.aspx?tid=614&partnerid=114786&linkOut=http://engine.xclaimwords.net/redir.htm?url=www.hrportfolio.com/”)’ onmouseout=HideAd(0); name=”link0″>dionica i super firma, mene samo strah oće moć prihode 2009ete kontinuirano nastavit… iskreno, ne znam, al oppenheim ak se ne varam tad i napušta ingru (načuo tako) i tu bi moglo u priči nastat problema… no to je daleko i ko zna što će se sve do tad dogodit i ako budu uspijevali svake naredne godine održavat tu razinu prihoda nema se što reć nego – svaka čast! [wink]” Slažem se. Ali njihova prednost je što ne morajku ganjati nove prihode , sve su javno i transparentno objavili na temelju već ugovorenih poslova. Sve novo što ugovore u razdoblju do kraja 2009. je povrh svega i svojevrsni bonus. Malo je takvih tvrtki , evo ERNT svako malo objavljuje svaki novi ugovor koji sklope ( a sve sića ) , oni tu imaju po meni problema ( sa rastom prihoda ), oko dobiti ne znam.
Dragi kolega Vas smatram osebujnom osobom na ovom forumu, ali moram priznati da zapanjuje povremeni diletantizam koji povremeno proizlazi iz Vaših postova (dozvoljavam da je to i smišljeno s Vaše strane, a razlozi istog su samo Vama poznati), naime ;PRIHODI osnosno UGOVORI su TOLIKO VELIKI KOLIKO DOBITI DONESU !!!!!!! normalno i kada !!!!!!(
Što mislite kada će dobit realizirana po Areni(JPP) biti transparentna kroz financijska izvješća INGRA-e?
Pozdrav. Hvala.
plavi: ” DCM je potpuno neprimjenjiva metoda na našem tržištu, a Karoje vas provocira, kao i na svakoj dionici koja izgubi na vrijednosti. Ne bih dalje , a imao bih što za napisati, da Vjeki ne dajem posla previše ( nepotrebnog ). Hrvoje Stojić iz HAAB je prociejnio da Ingra u ovom trenutku vrijedi 75 000 kuna, bilo je u novinama prije koji tjedan. ” Naravno da je neprimjenjiva kad ne postoji (kolega parafrazira DCF metodu koje se svi drže ko pijani plota 🙂 ). A to što je Stojić procijenio, ne znam da li je imalo vjerodostojnije od procjene kolege Karoja. [smiley][wink][wink]
Kad lud…
Ja sam mislio na DDM metodu, a joj …
[sad]
valjda DCF ili cash flow metodu??
sta je DDM??
DCM mi je Kucilo objasnio[cool]
plavi: ” wunderkind: ” plavi: ” karoje: ” A ovi danas radnici koji su prodavali, jesu li oni prodavali van burze ??? Bogme dobro su prošli, kupili po 1600 a prodali za 50.000. Dokapitalizacija po nominali.[bye] S poštovanjem Karoje” Radnici dobili po tržišnoj cijeni, sa lock up-om. A trezor je prodao , dakle biti će lijepi izvanredni prihodi u godišnjem izvješću[kiss][kiss] ” pa kaj su radnici sisa veslali da bi kupovali ingru po tržišnoj cijeni s lock-upom!?! [wink] kaj nisu to mogli i na burzi kupit po tržišnoj cijeni il u ingri hoćeš reć rade ne baš pametni radnici? ” Pa nekakav popust su dobili, a dobili su i kredit da to mogu kupiti, jer cash-a sigurno nemaju zar ne,ali sigurno nisu kupili po ne znam koliko pa da mogu prodavati odmah na burzi. Ne budi naivan. Misliš da će uprava i NO kao većinski dioničari dozvoliti da im cijenu srozaju? ” Ma molim vas koji to i kakvi radnici, kada je INGRA imala radnike osim u knjigovodstvu? , , Osim toga zadnje otpuštanje ” radnika”-tehnolođkog viška uz otpremnine samo je riješavanje balasta ,odnosno onih koji znaju, odnosno poznaju genezu razvoja,a to trenutnoj strukturi nimalo ne odgovara , stvarno ste pravi poznavaoci ,ne mogu bilivit u kakvom društvu se krećem.
Nego šta nego ima zaposlenike, evo strukture koja se viđa rjetko gdje.
Privitak, preporučujem stranicu 47. a može i sve.
Nije loše pročitati.Neki dan je neki forumaš pitao može li Ingra kontinuirtano rasti sa prihodima i dobiti.
valjda DCF ili cash flow metodu?? sta je DDM?? DCM mi je Kucilo objasnio[cool]
Model diskontiranja dividendi.
Izjednačavanje ” intrinzične” vrijednosti tvrtke sa sadašnjom vrijednosti svih očekivanih budućih dividendi.
Dosta komplicirano i neprimjenjivo kod nas.
Inaće intrinzična vrijednost bi bila nešto kao vrijednost budućih ili očekivanih novčanih tokova diskontiranih zahtjevanom stopom prinosa.
Evo, vrlo jednostavno
Da, odličan način za procjenu…dividenda u odnosu od 0,0043 ili 0,43% po dionici…vrlo važna stavka u kupnji dionice Ingre.
A intrinzičnu ćemo izračunati samo ako nam dopuste due dilligence, što mi se čini malo…ludo? [wink][smiley]
[color=blue]Prilika za Ingru[/color]
[color=blue]U Zagrebu će se graditi prva ‘zelena’ poslovna zgrada u regiji[/color]
nemojte se ljudi nista brinuti oko ovih prodaja, to si oni pokrivaju neke stvari od prije…najbolje mi je kad vidim kakve gluposti ti novinari pisu po novinama i kako vole paniku dizat, oni prodaju tu ‘siću’ (za njih) i odma cijela panika po novinama kako to nije dobro ovo ono…haha pa sta bi to trebalo znacit kao uprava zna da ingra vrijedi 10kn pa sad brzo prodaju hahahah, pa mislim stvarno….te novinare treba kaznjavat svaki puta kada napisu takvu nekakvu glupost… [tongue]
29.11.2007
Predsjednik NO Ingre otpustio 100 dionica Ingre
Predsjednik Nadzornog odbora Ingre Danijel Režek, otpustio je 21. studenog 100 dionica kompanije, priopćeno je danas na internetskim stranicama Zagrebačke burze. Nakon navedenog otpuštanja posjeduje ukupno 1.043 dionica koje čine 2,09 posto temeljnog kapitala Ingre. Danas do 13:42 sati, cijena dionice Ingre je na Zagrebačkoj burzi iznosila 49.205 kuna, što predstavlja pad od 3,51 posto.
(pd)
cjela uprava ide u keš, nije valjda da je zbog skijanja[wink] nešto nam pripremaju[cool]
Da pripremaju.
Kupnju povoljnije u ESOP-u što je i logički, Vi ne bi?
Bolje se zapitajte tko kupuje ove silne količine i zašto?
Očito van burze ne nedostaje zainteresiranih kupaca.