Slažem se kolega ConOBrien, ovdje se čeka jedan veliki posao već godinama, a ako se to dogodi bit će svašta.
Slažem se kolega ConOBrien, ovdje se čeka jedan veliki posao već godinama, a ako se to dogodi bit će svašta.
Onaj tko ga je čekao godinama nije normalan.
Sada se mijenja situacija. Potencijalna vanjska tržišta su izašla iz recesije a u zemlji su "njihovi" na vlasti.
Prošle godine je bila puno lošija slika a dionica se trgovala na 15ak kuna…
uvijek je bitan omjer rizika i nagrade…. ne znam hoće li biti novih velikih poslova ali ako ih bude ovo je jedna od rijetkih dionica gdje cijena tada bez puno otpora može ići x2, x3 i više…
Za sada bez puno otpora ide -2%, -3% i niže…
Irački dug samo što nije riješen, znate li vi koliko je to novaca po dionici? A vi prodajete za bagatelu. Samo naprijed sebi radite, prodavali ili kupovali.
Je li našao tko kakvu novost gdje je zapelo ono Hidroelektrino rješavanje spora oko iračkog duga u kojem ima i Ingrinih novaca, bilo je riječi o tome da će kroz dvadesetak dana spor biti priveden kraju, a tih je 20ak dana prošlo već ima ohoho? Ima li što, ili je izija vuk magarca (i konja)?
-2% ili -3% je nebitno…
Ovo je dionica koja jednim dobivenim poslom ili jednim dobrim izvještajem ide odmah na cijenu x3.
S druge strane rizik je završi u stečaju ali mislim da se taj rizik sada bitno smanjio, čak i zapošljavaju nove ljude… kladioničarskim riječnikom na pobjedu ingre (njen opstanak) je koeficijent ogroman, a dali ću platit listić 7 ili 9 kuna manje je bitno
ovo nije HT, gdje se svi možemo složit da će i za godinu-dvije cijena biti +/- 30% od sadašnje.
Ingra za godinu može biti na nuli ali i na 35.
Koja od ove dvije opcije vam se čini izglednija?
Viadukt je prije 3 mjeseca bio na 100kn. Danas je na 263.
Sudeći po lošim ocjenama izgleda da imamo nekoliko forumaša zainteresiranih kupaca
Sta je ovo?
Maloprije 7,5 bilo skupo a sada 7,8 jeftino…svasta [shocked]
Sta li ce tek biti… [rolleyes]
ovo nije HT, gdje se svi možemo složit da će i za godinu-dvije cijena biti +/- 30% od sadašnje.
Ingra za godinu može biti na nuli ali i na 35.
Koja od ove dvije opcije vam se čini izglednija?
Viadukt je prije 3 mjeseca bio na 100kn. Danas je na 263.
Eh kolega, sto bas na 35 kuna? [undecid]
Ja sam cuo da moze na 40 kuna… bar tako neki tvrde ovdje…
Lp, dedo
Ovo se preeedugo čekalo, ali evo stiglo je:
PO FIKSNIM KAMATAMA
HNB i banke osigurale 8 mlrd. kn novih kredita
Autor: Business.hr | 17.48, 04.04.2012.
Uz 4 milijarde kuna koje središnja banka oslobađa smanjivanjem obvezne pričuve u kunskom dijelu, bankari će osigurati još 4 milijarde kuna iz drugih izvora kao svoju polovinu udjela
Hrvatska narodna banka i predstavnici osam najvećih poslovnih banaka i Hrvatske banke za obnovu i razvitak dogovorili su jučer mjere kojima bi se osiguralo ukupno osam milijardi kuna za financiranje gospodarskog oporavka, osobito projekata koji pridonose poboljšanju platne bilance, a krediti za te namjene ugovarali bi se uz fiksne kamatne stope, izvijestili su iz središnje banke.