zar se uvijek morate vračati unatrag. pa dajte više nešto friškoga.. ponavljate se svaki dan… može ingra visoko.al ako ne bude objavljen neki posao,mogla bi opet i nisko… imam dionice ingre.
Vidim da mnogi ne razumiju napise iz Foruma oko uključivanja države u pomoći INGRI. NEMA štampanja novih papirića kao povrata duga. Pošto sam i sam pomalo uključen u to evo ovako je to zamišljeno. Država je dužna INGRI a INGRA tvrtkama za izvođenje radova a te tvrtke su dužne državi. Matematika je jednostavna. To bi se u narodu reklo prebijanje dugova. To nije teško shvatiti samo ako se želi. Tako će se svi naplatiti i riješiti dugova ili će ta dugovanja biti svedena na minimum. Profitiraju svi jer su se oslobodili rubrike dugova i nenaplaćenih stavki, ili ih sveli na minimum. Poslovanje je nakon toga puno lakše radi kredibiliteta u dobivanju poslova i jamstava za već dogovorene a nepotpisane poslove. Nadam se da je dilema razriješena pa sad kako će tko raditi neka odluči sam za sebe. Ja znam da ne prodajem ispod 100 a za to će trebati, nadam se niti 2 godine. Pozzz.
@ MEGIDO1
Vaš target je spektakularan, ali ja bih bio presretan s 30 u 2 godine.
Stop kriziR. Čačić: Kreću projekti vrijedni milijarde eura
Potpredsjednik Vlade tvrdi kako se crne prognoze nekih analitičara neće ostvariti, jer je nova vlast pripremila niz projekata. Riječ je, kazao je, o projektima vrijednima ‘nekoliko milijardi eura’.
Danas na vijestima HRT u 5 Mesić je govorio o smrti Imre Agotića, a javio se telefonom iz ARMENIJE, jel to kao predsjednik NO Ingre išao po posao tamo…
Vidim da mnogi ne razumiju napise iz Foruma oko uključivanja države u pomoći INGRI. NEMA štampanja novih papirića kao povrata duga. Pošto sam i sam pomalo uključen u to evo ovako je to zamišljeno. Država je dužna INGRI a INGRA tvrtkama za izvođenje radova a te tvrtke su dužne državi. Matematika je jednostavna. To bi se u narodu reklo prebijanje dugova. To nije teško shvatiti samo ako se želi. Tako će se svi naplatiti i riješiti dugova ili će ta dugovanja biti svedena na minimum. Profitiraju svi jer su se oslobodili rubrike dugova i nenaplaćenih stavki, ili ih sveli na minimum. Poslovanje je nakon toga puno lakše radi kredibiliteta u dobivanju poslova i jamstava za već dogovorene a nepotpisane poslove. Nadam se da je dilema razriješena pa sad kako će tko raditi neka odluči sam za sebe. Ja znam da ne prodajem ispod 100 a za to će trebati, nadam se niti 2 godine. Pozzz.
Dobro je, dobro, je .. i šta će biti kada ceš se probuditi ?
Gledajmo ljudi, jedno su snovi i puste želje a drugo realnosti, prikazivati ovako jednostavno nešto poput "prebijanja dugova" i to na tri strane, i u tri razlicita smjera, nije ništa drugo nego drukeraj i marketing posustale dionice.
Osim toga, kako bi Ingra mogla prebiti svoja dugovanja svojim potrazivanjima, kad je dužna za čitavu svoju materijalnu imovinu više nego potražuje ?
Pored toga,ovako se nešto može možda izvesti za max 25 do 30 % potraživanja i duga, jer je i priroda duga svakojaka, imamo dugove porezne, pa nabavne, pa prema kooperantima, pa za doprinose .. Glupo je što admin pušta ovakav marketing a ništa logično napisano ovdje ne prolazi.
Dvije stvari su veoma jasne – prvo – Ingra duguje nekoliko stotina miliona više nego potražuje, i 300 do 400 % više nego joj vrijedi kompletna materijalna, opipljiva imovina
2. Taj posljednji članak je negativan za trend oporavka ove dionice koliko god se vi ovdje trudili da izmanipulirate značenje istoga u pozitivno.
Pitam ja vas – kako može biti pozitivna najava pretvaranja dugovanja u temeljac , kad svi znamo da je zadnji put kad se to desilo dionica pala 60 % kroz jako kratko razdoblje ??
I konačno – molio bih uvažene članove foruma da napokon i iznesu ovdje javno dokaze te imenuju sve te "Nove nepotpisane multimilionske poslove" koji su već sklopljeni kako pišete za račun Ingre ali nisu još potpisani ? ?
Mislim , to je već ozbiljan drukeraj , pisati da je neka kompanija dobila niz poslova a nigdje obavijesti na ZSE ! [proud] [undecid]
Nije NAŠ drukeraj ako to kaže sam Igor Oppenheim, pa da se malo prisjetimo, nije bilo tako davno.
Dio teksta koji pobija prethodni post:
"Brojke do kojih se u javnosti može doći govore kako je Ingra nedavno, u siječnju obavijestila Zagrebačku burzu da više ne može plaćati svoje dugove. U istoj se jednadžbi nalaze i brojke koje govore kako se više duguje Ingri no što Ingra duguje drugima, a tu su i 60 milijuna eura teški ugovori koje je Ingra potpisala prošle godine s raznim naručiteljima. To znači da su pred njom poslovi, time i izlazak iz neugodne situacije. Doda li se tome i dovršetak, finaliziranje ugovora za nove poslove vrijedne još 240 milijuna eura, koliko bi Ingra trebala zaraditi, teško je reći da je Ingra na umoru. Ali, da je u teškoj fazi, jest."
Čaačić najavio je projekte vrijedne milijarde eura, primarno vezanih uz energiju. Počinju već u svibnju i lipnju, a riječ je o privatnom stranom kapitalu.
Objavljeno: 18. 3. 2012. u 10:40
Da vidimo sta kaze zadnja TA, prije novog trgovinskog tjedna. Za analizu upotrijebit cu jednosatni graf.
Nakon pogleda u malu veču sliku, tj. dnevni graf mogu ustanoviti, da struktura indikatora nije poremecena, pa nastavljam razvijati analizu u smjeru preokreta dugorocnog trenda. Kao sto vidimo masovni rally koji je zavrsio na 12,75 napravio je retrakciju na 23,5% prema Fibonnaciju. U proslom tjednu stvorila se linija podrske kratkotočnog uptrenda, koja takodjer nije poremecena. Prvi pokusaj probijanja ljubicaste linije na malo ispod 9 u srijedu nije uspio, pa se tecaj vratio na liniju podrske po novi momenat. Hoce li tecaj probiti liniju od 9 kn trebali bi vidjeti do sredine tjedna. Ljubicasta linija je jako znacajna za daljni razvoj situacije, probijanje potvrdit ce nastavak uptrenda, neuspjeh mogao bi znaciti da ce se kretanje tecaja uloviti u kanal izmedju 9 i 6 kn.
Svakako su indikatori dobro poslozeni tako na maloj slici, kao i na dnevnom grafu, jos je i za moj ukus malo bolja slika, koja ukazuje dizanje letvice na dnevnom grafu.
Uspjesan tjedan svima.
Slažem se u potpunosti s tobom,tako sam i ja to shvatio…a ovi negativci koji žele uvijek nešto negativno pisati mislim da bi kukali i nabrajali protiv INGRE da i sutra izadje objava poslova od 500mil €