INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ovo mi je posebno zanimljivo iz teksta: …. " a država osim toga priprema i određene velike projekte tako da bi mogli imati određenu pomoć i s te strane.

Industrije više nemamo , a građevinarstvo nam je još jedino ostalo .

Vidila žaba da konje potkivaju pa i ona digla nogu…tako i vi tu napucavate ovu stečajušu dok pravi građevinari vrte prave ugovore i poslove.

Jedino što se iz ovoga članka može iščitati je Ingri 12 sati, da nisu proveli restrukturiranje, da im vjerovnici ne žele reprogramirati dugove te da im je jedina slamka spasa priželjkivanje još jednog swapa ali ovaj puta države i Habora…koliko su swapovi donjeli dobroga dioničarima se vidi po vrijdnosti dionice.

Također, očekivanja da Linić i Čaćić zagrizu ovu praznu udicu su minimalna, samo pogledajte kako isti izjavljuju da će rezati brodogradilišta koja hrane tisuće obitelji, kako uvode nove regule za brži stečajni postupak, najavljuju rasprodaju državne imovine, režu poticaje…a vi očekujete da će nacionalizirati jednog developera koji je izgubio poziciju na tržištu i koji ima samo 200tinjak zaposlenih.

Makar, sve ovo što sam napisao ne treba nužno uticati na trgovanje dionicom INGR, ovdje je i tako najvažnije imati razloga da se vrte pare pa makar i fiktivnih. [cool]

DAj si provjeri uzemljenje . Čuvaaj se promjene vremena .

[/quote]
Uzemljenje mi je super, to se i vidi iz moga posta a i iz investicijske strategije koje nerjetko podjelim sa nekim kolegama, također, biometerološke utjecaje uslijed promjene vremena su jedan od indikatora koje nezaobilazno pratim radi potpunije psihološke analize tržišta, probaji i ti, isplatiti će ti se [cool]

ovo mi je posebno zanimljivo iz teksta: …. " a država osim toga priprema i određene velike projekte tako da bi mogli imati određenu pomoć i s te strane.

Otom potom, za sada tek kao "pripremaju" a od pripreme do projekta pa do realizacije i na kraju naplate je dugačak put…ne bi bilo neuobičajeno da od svega samo puno priprema uz puno utrošenog vremena a za na kraju jedno veliko ništa kao i mnogi drž. projekti do sada.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Druže kapetane, shvaćam Vaše rezoniranje, ali vjerujem da i sami znate da je voz prošao kad jednom "realizacija" bude u tijeku… 🙂

Iliti …sigurno neću kupovati na peaku, nego na bottomu (ili blizu njega) gdje sad nedvojbeno jesmo.

Vidila žaba da konje potkivaju pa i ona digla nogu…tako i vi tu napucavate ovu stečajušu dok pravi građevinari vrte prave ugovore i poslove.

Jedino što se iz ovoga članka može iščitati je Ingri 12 sati, da nisu proveli restrukturiranje, da im vjerovnici ne žele reprogramirati dugove te da im je jedina slamka spasa priželjkivanje još jednog swapa ali ovaj puta države i Habora…koliko su swapovi donjeli dobroga dioničarima se vidi po vrijdnosti dionice.

Također, očekivanja da Linić i Čaćić zagrizu ovu praznu udicu su minimalna, samo pogledajte kako isti izjavljuju da će rezati brodogradilišta koja hrane tisuće obitelji, kako uvode nove regule za brži stečajni postupak, najavljuju rasprodaju državne imovine, režu poticaje…a vi očekujete da će nacionalizirati jednog developera koji je izgubio poziciju na tržištu i koji ima samo 200tinjak zaposlenih.

Makar, sve ovo što sam napisao ne treba nužno uticati na trgovanje dionicom INGR, ovdje je i tako najvažnije imati razloga da se vrte pare pa makar i fiktivnih. [cool]

DAj si provjeri uzemljenje . Čuvaaj se promjene vremena .

[/quote]
Uzemljenje mi je super, to se i vidi iz moga posta a i iz investicijske strategije koje nerjetko podjelim sa nekim kolegama, također, biometerološke utjecaje uslijed promjene vremena su jedan od indikatora koje nezaobilazno pratim radi potpunije psihološke analize tržišta, probaji i ti, isplatiti će ti se [cool]

Otom potom, za sada tek kao "pripremaju" a od pripreme do projekta pa do realizacije i na kraju naplate je dugačak put…ne bi bilo neuobičajeno da od svega samo puno priprema uz puno utrošenog vremena a za na kraju jedno veliko ništa kao i mnogi drž. projekti do sada.
[/quote]

neka,neka.bitno je da se spominje.ne bi me iznenadilo da zbog jedne ovakve rečenice ingra odradi lijepi skok prema gore.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Oni koji su znali za ovu vijest još 15.03.2012, tocno su prognozirali da ce u subotu kad se ta vijest postavi ovdje na forumu biti dezurnih koji ce negativno pisati o tome.

Pustimo negativce neka se nasladjuju.
Uzlazni trend je tako i onako pisali oni ili ne.

Vani je tako lijep i suncan dan!
Uživajte!

Think twice befor investing , dont rush in any stock , dont be greedy

Druže kapetane, shvaćam Vaše rezoniranje, ali vjerujem da i sami znate da je voz prošao kad jednom "realizacija" bude u tijeku… 🙂

Iliti …sigurno neću kupovati na peaku, nego na bottomu (ili blizu njega) gdje sad nedvojbeno jesmo.

Postovani gospodine Strategos, molila bih Vas da lijepo objasnite egzaktnim dokazima da je Ingra sa +110 % u odnosu na prije mjesec dana , unatoc niti jednom lijepom , pozitivnom vijescu sada na bottomu !

Zahvaljujem
, i dodala bih jos i to da je po meni ovaj zadnji clanak vise negativan nego pozitivan. Ocito je da ce se opet izdavati nove dionice Ingre, sto samo moze utjecati da cijena ide dugorocno dolje. Mislim, pogledajmo sta nam se desilo nakon zadnjeg splita, sa 17 kn smo dosli do 4 kn .. A sada sam tek na 8 kn … I sama sam dionicarka ovdje sa 1 xxx dionica ali ovo navlacenje bez temelja ne podrzavam jer nije dobro za dionicare dugorocno, koji ocekuju neki razuman rasplet situacije.
Ocito je da Ingra bez novih poslova nece prezivjeti, ne znam cemu onda ovakvi napisi. Slicno sam vidjela na Magmi kada su izlazili fondovi kako ovdje sada izlaze i neki moji prijatelji su bas zbog ovakvih navlacenja izgubili novce i mislim da to nije u redu.
Voljela bih da netko ovdje objavi i nesto pozitivno , npr dokaz da ce Ingra uskoro sklopiti neki posao kao Viadukt
[kiss]

http://www.seebiz.eu/viadukt-sklopio-najvrjednije-poslove-medu-gradevinarima-dionice-mu-od-pocetka-godine-uzletjele-1333/ar-29609/
Koliko bi tek trebala skočiti vrijednost Ingrine dionice potpisivanjem ugovora od 240 milijuna Eura koje je nagovijesti Igor, i to posla vani, gdje naplata nije upitna kao što je često upitna u RH, izračunajte sami!

http://www.seebiz.eu/viadukt-sklopio-najvrjednije-poslove-medu-gradevinarima-dionice-mu-od-pocetka-godine-uzletjele-1333/ar-29609/
Koliko bi tek trebala skočiti vrijednost Ingrine dionice potpisivanjem ugovora od 240 milijuna Eura koje je nagovijesti Igor, i to posla vani, gdje naplata nije upitna kao što je često upitna u RH, izračunajte sami!

Isto toliko koliko i IGH kada je Radić najavio u Rusiji poslove u vrijednosti preko miljarde…a gdje je taj posao?????????????

Naime, krajem prosinca bosanski portal Vijesti.ba objavio je članak o kriminalnim radnjama bivšeg direktora Hidrogradnje, a spominje se i Ingra, odnosno irački dug. U Ingrinu demantiju na taj tekst stoji kako je iračka strana priznala postojeći dug, kao što je i službenim dopisom Ministarstva financija BiH iz lipnja 2006. potvrđeno da je nosilac ugovora po navedenom poslu bila Hidrogradnja Sarajevo s iznosom od oko devet milijuna američkih dolara, a preostali iznos od 26 milijuna dolara otpada na Ingru.

Glasnogovornik Ingre Vladimir Villach Čeliković kazao nam je kako su sve informacije o tom dugu objavljene u financijskim izvještajima 2008. kao i u prospektu uvrštenja novih dionica Ingre s kraja srpnja prošle godine. U tom prospektu piše da ga zbog neizvjesnosti naplate navedenog potraživanja Ingra nije priznala u svojim poslovnim knjigama. To nije nepoznata informacija. U ovom se trenutku oko tog duga vodi sudski spor i ne znamo koliko će to trajati. Dobili smo uputu od Hanfe da u javnosti ne iskazujemo ni optimistične ni pesimistične stavove oko rezultata tog spora jer bi to moglo utjecati na kretanje dionice na burzi, kazao nam je Čeliković. Ističe kako se nada da će taj spor što prije završiti i vjeruje da će biti zaključen u korist Ingre. Riječ je o tome daje iračka vlada dugove prema inozemnih tvrtkama odlučila isplatiti u državnim dionicama, pa je tako 26,7 milijuna dolara uplaćeno beogradskoj banci Jubmes.
Budući da Hidrogradnja, odnosno njezine pravne sljednice Sarajevo i Pale tvrde da sav novac pripada njima, Ingra je pokrenula sudski spor. Ingri bi ta sredstva dobro došla jer proš-loga tjedna nije mogla isplatiti ulagače u komercijalne zapise, zbog čega se naknadno s njima dogovorila o produženju dospijeća zapisa ako investitorima plati kamatu. Inače, prema posljednjim podacima za treće tromjesečje, Ingra potražuje ukupno 416 milijuna kuna. Dok Ingra sudski pokušava doći do prijeko potrebnih 26 milijuna dolara, što je dva puta više od trenutne tržišne vrijednosti kompanije, u ponedjeljak je na Zagrebačkoj burzi objavila kako je u Alžiru sklopila posao vrijedan 21 milijun kuna. Riječ je o aktivnostima na projektu isporuke, montaže i puštanja u probni rad hidromehaničke opreme na brani Tagharist u Alžiru. Potpis ugovora vrijednog 21 milijun kuna očekuje se u sljedećih 30 dana, stoji u priopćenju.

Da li ste Vi prema ovome boldanome u gornjem tekstu, pesimistični ili optimistični?

U literaturi se navodi da su burze uvijek prethodnice događaja za oko 6 mjeseci unaprijed.

Da zbilja koliko bi to bilo po dionici?? ja to neznam niti izračunati, uffff

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

@pozitiva
Znam da znaš izračunati, ali za one koji ne znaju ili im se ne da…
To je cca. 134 kn prihoda po dionici. Ako uzmemo da je čista dobit 10% (ne znam da li je to puno ili malo, ali onako otprilike), to je 13,4 kn po dionici dobiti.
Samo je pitanje kada i ako.

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

New Report

Close