Kolega caccone, koji je Vaš target za ulaz?
Recimo da je 4 kn.
"Igh prodaje pamet i cijeli iznos je zarada, Ingra pak mora uloziti da bi izvukla…."
Da li na te 4 kn Ingra zarađuje, kako Vi kažete, "cijeli iznos" kao Igh ili je Ingra i dalje Ingra i "mora uloziti da bi izvukla"?
Moje pitanje je… zašto Vam je stalo do toga da li će netko platiti 8 kn, 9 kn, 10 kn dionicu, a ona ne vrijedi, kad je Ingra ionako u banani pa onda neće vrijediti ni na 4 kn, ni na 2 kn, ni na 1 kn?
A ako država kojim slučajem uđe u vlasništvo, onda ćemo izgleda još morati platiti državi 2 kn da bismo smjeli nekome pokloniti dionicu Ingre.
Surfajte na valovima, kupite i držite, čekajte neka bolja vremena, bilo što, samo nemojte "kakati" ako IONAKO ne mislite u ovu dionicu.
LP i želim Vam dobar vikend.
Ja znam da ako se ovo ostvari nema nista losega i da se vjeruje u kompaniju i njihov rad na projektima.
Uprava priznaje da su svjetska kriza i događanja na bliskom istoku utjecala na poslovanje kompanije.
Znači ne iskrivljuju činjenice nego se suočavaju sa problemima i trude se oko rješavanja problema na sve načine.
Pa sam Štern je izjavio da INGRA ima veliki potencijal i svijetlu perspektivu kao inžinjering – developer kompanija. (i to je samo mali dio koji je htio reči na Kapital Network televiziji jer kako kaže "nije htio raditi epp INGRI")
I nije Štern ušao u nadzorni odbor da se dokopa još novac za sebe jer ako se nije dokopao novca do sada na svim mjestima gdje je radio, a radio je na veoma profitabilnim poslovima.
Uživajte!
Vidila žaba da konje potkivaju pa i ona digla nogu…tako i vi tu napucavate ovu stečajušu dok pravi građevinari vrte prave ugovore i poslove.
Jedino što se iz ovoga članka može iščitati je Ingri 12 sati, da nisu proveli restrukturiranje, da im vjerovnici ne žele reprogramirati dugove te da im je jedina slamka spasa priželjkivanje još jednog swapa ali ovaj puta države i Habora…koliko su swapovi donjeli dobroga dioničarima se vidi po vrijdnosti dionice.
Također, očekivanja da Linić i Čaćić zagrizu ovu praznu udicu su minimalna, samo pogledajte kako isti izjavljuju da će rezati brodogradilišta koja hrane tisuće obitelji, kako uvode nove regule za brži stečajni postupak, najavljuju rasprodaju državne imovine, režu poticaje…a vi očekujete da će nacionalizirati jednog developera koji je izgubio poziciju na tržištu i koji ima samo 200tinjak zaposlenih.
Makar, sve ovo što sam napisao ne treba nužno uticati na trgovanje dionicom INGR, ovdje je i tako najvažnije imati razloga da se vrte pare pa makar i fiktivnih. [cool]
cacone@…kolega dajte se uozbiljite …nije ingra dužna državi nego država ingri pa prema tome država ne može ulaziti u vlasništvo ingre … vlada i grad zg neka svoje obveze izvršavaju u skladu s ugovorom koji su potpisali ….
…ako vlada neće prijevremeno otkupit arenu( naglašavam neće jer ima nepovoljan ugovor s ingrom oko arene) oće neko drugi a taj bi im moga nabijati debele kamate za kašnjenje s plaćanjem …apsurd je da je to naš novac tj. poreznih obveznika a ne ministrov a vlada tj. država tj. mi svake godine 10-mil kuna gubimo samo na lošem ugovoru oko arene a to veće spada pod neke druge državne organe
…ingra je poslala prijedlog za prijevremeni otkup arene uz uštede koje bi imala vlada tako da ne moge reći nisam zna a svijesno gubljenje tuđih novaca spada pod nemar…itd…
…ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju ingrini dionica
@therion
svrha moga posta je biti realan za one dionicare koje se pouzdaju u citanje ovog foruma
dakle nekazem da ingra ne vrijedi
ali govoriti da je dokap od strane drzave dobra vijest…
molim da su uozbiljite
za postojece dionicare to je smrt. dakle opet ce se razrijediti vrijednost dioonice
vidi IGH di sam ja zapeo sa trenutno 80 kn minusa po dionici iako Pozitiva misli da se 200 kn
al se nece kladiti…
ingra po meni moze i na 14 ali i na 5
di ce , vrag zna…
moji postovi ni kada sam bio u ingri ni kada sam izvan nisu drukerski nego realni..
ipak je pala na 1 % vrijednosti pa se treba nekako odbiti….
cinjenica…..nema novog u top10
a 2 je rasprodalo sve. odnosno toliko da nije u top10
sto nije dobro.
suncan je dan pa se odjavljujem..
Drugovi i drugarice,
bit ću koncilijantan.
Znam zašto sam u Ingri isto kao što vi znate zašto niste. Članak je takav kakav je, i svatko će ga interpretirati kako mu odgovara. Meni lično nije najzanimljiviji dio o ulasku države u strukturu nego izjava Šterna.
Ali svakom njegovo…
Bez obzira je li rječ o INGRi ili nekoj drugoj firmi ajme ti ga majko gdje država ima udio…kako se kaža svačije je ničije…..ali sretno vam bilo
Igor Oppenheim: Nije nemoguće da država uđe u vlasničku strukturu Ingre
Autor/izvor: SEEbiz / Forum
Datum objave: 17.03.2012. – 09:36:00
Zadnja izmjena: 17.03.2012. – 13:06:00
ZAGREB – Ingra je pripremila tri modela izlaska iz krize koji se temelje na dugoročnom financiranju i očekuju da će se jedan od njih prihvatiti do lipnja.
"Nisam obaviješten o tome da će država ući u vlasničku strukturu Ingre", kaže predsjednik Uprave i najveći manjinski vlasnik Ingre Igor Oppenheim za tjednik Forum i nastavlja da ni takav scenarij nije nemoguć.
Prema njegovim riječima, Ingra ima potraživanja prema državi nastala izvođenjem radova na zagrebačkoj Areni, ali ona zato može ući u Ingru zaobilaznim putem preko dugova koje kompanija ima prema tvrtkama kooperantima na tom gradilištu, a koje zbog toga duguju državi.
"Nama je cilj smanjiti dugovanja tako da nam je svaki ulagač dobro došao, a država osim toga priprema i određene velike projekte tako da bi mogli imati određenu pomoć i s te strane…", objašnjava Oppenheim.
Vidila žaba da konje potkivaju pa i ona digla nogu…tako i vi tu napucavate ovu stečajušu dok pravi građevinari vrte prave ugovore i poslove.
Jedino što se iz ovoga članka može iščitati je Ingri 12 sati, da nisu proveli restrukturiranje, da im vjerovnici ne žele reprogramirati dugove te da im je jedina slamka spasa priželjkivanje još jednog swapa ali ovaj puta države i Habora…koliko su swapovi donjeli dobroga dioničarima se vidi po vrijdnosti dionice.
Također, očekivanja da Linić i Čaćić zagrizu ovu praznu udicu su minimalna, samo pogledajte kako isti izjavljuju da će rezati brodogradilišta koja hrane tisuće obitelji, kako uvode nove regule za brži stečajni postupak, najavljuju rasprodaju državne imovine, režu poticaje…a vi očekujete da će nacionalizirati jednog developera koji je izgubio poziciju na tržištu i koji ima samo 200tinjak zaposlenih.
Makar, sve ovo što sam napisao ne treba nužno uticati na trgovanje dionicom INGR, ovdje je i tako najvažnije imati razloga da se vrte pare pa makar i fiktivnih. [cool]
DAj si provjeri uzemljenje . Čuvaaj se promjene vremena .
Zanimivo kako nitko ne komentariše članak o Ingri u današnjem "Forumu". Očigledno se više štampani mediji ne čitaju.
Uglavnom, neću ništa prejudicirati, ali ako je 10% onoga što piše istina, ovo će rasti. Jako. [thumbsup]
http://www.forum.tm/clana…rzavne-tjera-u-stecaj-599
Zato su i mirnim putem preadli Kliniku za tumore.
Ovdje ce biti eksplozije u ponedjeljak! [thumbsup]
pa neznam bas.
da vidimo
"Nisam obaviješten o tome da će država ući u vlasničku strukturu Ingre – kaže predsjednik Uprave i najveći manjinski vlasnik Ingre Igor Oppenheim i nastavlja da ni takav scenarij nije nemoguć."
nastavak
"Prema njegovim riječima, Ingra ima potraživanja prema državi nastala izvođenjem radova na zagrebačkoj Areni, ali ona zato može ući u Ingru zaobilaznim putem preko dugova koje kompanija ima prema tvrtkama kooperantima na tom gradilištu, a koje zbog toga duguju državi. – Nama je cilj smanjiti dugovanja tako da nam je svaki ulagač dobro došao, a država osim toga priprema i određene velike projekte tako da bi mogli imati određenu pomoć i s te strane… – objašnjava Oppenheim."
dakle ulazi nam drzava u vlasnicku strukturu. kaj to znaci? cije ce dionice uzet?
novi dokap samo za drzavu?
pa kaj ste profitirali u zadnjem dokapu?
[lol]
kako je to vama dobro kao dionicaru? dionica ce vrijedit vise?
dajte se uozbiljite
[/quote]
Neslužbeno doznajemo da će sličnim modelom država ući i u vlasništvo Ingre koja očajnički traži pomoć. U ništa boljoj situaciji nisu ni ostale građevinske tvrtke, prije svih Institut IGH koji je najavio dokapitalizaciju i također se nada državnoj pomoći, ako nikako drukčije s obzirom na političko zaleđe iz prošlih vremena, onda putem velikih građevinskih projekata. Međutim, država se ne odnosi prema svima jednako. Dok je privatnim kompanijama pred propašću (pre)često majka, svojim poduzećima isto tako zna biti maćeha. Tako će na bubanj, primjerice, Dalmacijavino, Vjesnik i brodogradilišta koje čeka ili stečaj ili prodaja po kunu.
[bye]
ovo mi je posebno zanimljivo iz teksta: …. ” a država osim toga priprema i određene velike projekte tako da bi mogli imati određenu pomoć i s te strane.
O svima pomalo.