INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vidjet ćemo večeras top10….mnogi to čekaju da odluče da li držati i dalje ili će sutra prodati

koji top10 cemu se vi nadate svi, ovo je luda igra uzbudljiva ,prodao i kupio ingru preko 50-60 puta u zadnjih 5 radnih dana .

ovdje da gubis opet je uzbudljivo sudjelovat u cijeloj ovoj igri tko ce koga zxxxxxx

nije ni bitno gore ili dole

Dobro ajde mi recite kuda će cijena ako Ingra proda Arenu i strpa lovu u džep.

nikakva lova ne bi išla Ingri u džep, nego za otplatu skoro milijardu kuna dugova, a prodajom Arene bi otplatili možda pola…a što onda?? imovine više ne bi skoro ni imali, a još pola duga ostaje za otplatiti! [bye]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti!

Slaba je ovdje kupnja koja bi mogla potegnuti dionicu do 9 a kamoli do 10 kuna. Nema više onih velikih naloga na kupnji koji su se gurali oko 10 mjesta u zadljem lansiranju dionice od 200%. Meni se sve čini da je to istresanje onih što su i započeli ovu igru jer čim se skupi malo veća količina na kupnji ide odmah istresanje.
Imam dionice i nisam prodao niti jedne a imam ih jako puno. Ako griješim a volio bi da griješim da se ispuni proročanstvo kolega ali sumnjam.
Sve su to samo želje a stvarnost je nešto drugo.

Do prošlog tjedna nitko od nas nije očekivao ni ove razine već u veljači, zato smatram da je situacijaiznad očekivanja (iako razumijem razočaranje nakon pada s 12 na 7).
Uvjeren sam da će za godinu ili dvije Ingra biti na 20 ili iznad. To nije nimalo loša perspektiva ako vam je ulaz na 7, zar ne?
Ne vjerujem da bi mogla godinu dana lebditi na ovako niskim razinama a da ne dođe ili do stečaja ili do laganog penjanja prema nominali.
Teoretski, stečaj je moguć ali on se trebao dogoditi već prošle godine koja je bila daleko lošija nego što će biti ova.

nikakva lova ne bi išla Ingri u džep, nego za otplatu skoro milijardu kuna dugova, a prodajom Arene bi otplatili možda pola…a što onda?? imovine više ne bi skoro ni imali, a još pola duga ostaje za otplatiti! [bye]
[/quote]

Pa ne bi dali Arenu bez dobrog razloga.
Pored smanjenja duga NAJVAZNIJE je dobivanja neophodnih garancija za sklapanje NOVIH velikih poslova sto znaci dobra buduca zarada kojom bi se onda vratili i ostali dugovi te stvorila prilicna dobit…

INGRA ce dati Arenu, koja je njoj zlatna koka, samo za zlatni kokosinjac… [rolleyes]

[/quote]

Nista zato, prihodi rastu a dobit je svakim kvartalom sve veca.
Ne vidim nacin na koji ce inga izbjeci stecaj.
Svima koji ste unutra, cestitam na zaradi i sretno vam bilo.

Na žalost, nikakvih promjena nema u top10, situacija je nepromijenjena iako je u petak (T+3) bilo trgovano čak 632.000 dionica ….znači, sve je bila samo obična NAVLAKUŠA….

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Po meni sutra probijanje od 10 vrlo lako moguće, tako kaže pivot point

prodo si zar ne? cemu onda ovakav post?
ima li kakve promjene u top 10?
oprezno

[/quote]

Pa da sam prodo onda bi druko na pad a ne na rast
[/quote]
pardon, zamjenih te sa bananerosom.

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Vidim ovdje ima dosta novih nicova koji pišu o stečaju ingre samo zato što su ljubomorni jel nisu ništa
na ovom rastu zaradili…
po meni razvoj događaja je slijedeći sutra vjerovatno slijedi odbijanac jer bi korekcija trebala završiti, koperanti koji su se trebali iskrcati sad su to zasigurno napravili na ovom rastu, pbz se iskrcao skroz i nema više razloga da se dionica vrati na razine od 5-6 zbog dotičnog je toliko i pala, znači stabilizacija ove dana na oko 10 a potom upravo kemiske u ruke i šaljite dopis na zse…

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

Ili još zbrajaju, ili nema nikog novog .

Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa
1. OPPENHEIM IGOR (98088847646) 773.908 5,71 Osnovni račun
2. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877)/PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND (99318944138) 603.877 4,46 Skrb. račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND (59318506371) 564.324 4,17 Skrb. račun
4. VALAMAR ADRIA HOLDING D.D. (39310222543) 516.658 3,81 Osnovni račun
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877)/RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND (53009692506) 511.349 3,78 Skrb. račun
6. TEHNIKA D.D. (73037001250) 451.800 3,34 Osnovni račun
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320)/KVARNER VIENNA INSURANCE GROUP D.D. (52848403362) 380.759 2,81 Skrb. račun
8. TROMONT D.O.O. (30461667075) 319.970 2,36 Osnovni račun
9. LUDVIGER JASNA (27652168612) 316.350 2,34 Osnovni račun
10. INGRA-GRADNJA D.O.O. (12161287436) 308.271 2,28 Osnovni račun
Ukupno: 35,05

Ali, teoriji urote ovo inače odgovara…sutra će rasprodati svi kojima je ovo znak da je to bila navlakuša, a onaj koji kupuje, hehe…pravi dioničari znaju čemu služi SKDD…

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

nema više razloga da se dionica vrati na razine od 5-6 zbog dotičnog je toliko i pala, znači stabilizacija ove dana na oko 10 a potom upravo kemiske u ruke i šaljite dopis na zse…

kako nema razloga, samo danas imaš oko 3 miliona kn.razloga i još bar 10miliona kn. špekulativnog kapitala sa ulazom 8+

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

…što se tiče dugova i imovine …ingra ima neto dug 976 mil kuna….

…arena će se riješiti za 80,2 mil eura ili 600 mil kuna ostaje 376 mil duga od toga 150 mil kuna u obveznicama ( tj. godišnje imaju obvezu kamata od 8-9 mil kuna a glavnica dolazi na naplatu krajem 2016 god.) ukratko ostaje im 226 mil kuna kratkoročnog duga koji je usput rečeno vezan uz dvore lapad a otprilike toliko i imaju neprodanog u istom

…irački dug 17,5 mil dolara kad će se to rješit ostaje da se vidi ali postupak traje već godinama pa je za očekivat skoro rješenje evo pa procijenite sami ..http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/65551-Demant-INGRA-clanak-irackom-dugu.html

… država i grad zg su im dužni sa 2mj 2012 45-50 mil kuna

… upravna zgrada po finacij. izvješću oko 80 mil kuna

…više od 60 mil eura ugovoreni poslova vani i 70 mil kuna u hr uz već postojeće koji se rade

… izvor FI i net…

DAJ PET !!!

nema više razloga da se dionica vrati na razine od 5-6 zbog dotičnog je toliko i pala, znači stabilizacija ove dana na oko 10 a potom upravo kemiske u ruke i šaljite dopis na zse…

kako nema razloga, samo danas imaš oko 3 miliona kn.razloga i još bar 10miliona kn. špekulativnog kapitala sa ulazom 8+
[/quote]
pa da…špekulativni kapital s ulazom 8+ jedva čeka da izađe na 5-6…zato se i zove špekulativni…

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

New Report

Close