bojim se da sutra ide još dolje a oni vični trejdu sa ovakvim oscilacijama gore-dolje mogu lijepo zaraditi – zapravo mislim da već i jesu.
ps. gospon moderator – kako ste Vi meni ? [rolleyes]
Ovo je već tragikomično: Prije par sekundi stave na BID u jednom nalogu 600.000 dionica na 0,01 KN.
I za par sekundi ga obriše.
Možda mu bilo preskupo… [lol]
Čovječe, kako bezobrazno manipuliraju BID-om:
Obrišu velike naloge(50.000 – 60.000 dionica u jednom nalogu), opet ih stave, pa opet brišu itd.
Prije par minuta dva velika se povukla s BID-a:
cca 60.000 kom na 2,00 kn (jedan nalog)
cca 40.000 kom na 3,40 kn (jedan nalog)
Čovječe, kako bezobrazno manipuliraju BID-om:
Obrišu velike naloge(50.000 – 60.000 dionica u jednom nalogu), opet ih stave, pa opet brišu itd.
Prije par minuta dva velika se povukla s BID-a:
cca 60.000 kom na 2,00 kn (jedan nalog)
cca 40.000 kom na 3,40 kn (jedan nalog)
pa tko to uopće gleda?! bitnih je prvih 10 naloga na K/P i to je to….a to što se djeca igraju, koga za to briga? [yawn]
Da, da, ovo mali metu prvih 10 naloga odjednom, ha-ha-ha [thumbsup] [thumbsup]
evo pozivnice, čišćenje do 8…hoće li tko zaigrati ili ste već umorni
ps. gospon moderator – kako ste Vi meni ? [rolleyes]
umorio se brisati crnjake na ACI-…. [angry]
ak nemreš protiv njih onda im se pridruži. danas 6 ulazaka i isto tolko izlazaka. rezultat mi je ko na sportskoj prognozi, a jedini koji masno trlja ruke je pbz investor. pih…
ak nemreš protiv njih onda im se pridruži. danas 6 ulazaka i isto tolko izlazaka. rezultat mi je ko na sportskoj prognozi, a jedini koji masno trlja ruke je pbz investor. pih…
a i Opi trlja preplanule ručice, trž.kapitalizacija tvrtke mu se udvostručila a da pojima nije imao [lol]
Inače ovaj rast je rađen po čistom kompjutorskom modelu kakvih je bilo i ima još i na vanjskim burzama gdje se skupi par špekulanata sa prilično jakom financijskom snagom i započne šou…mada je vani to sada puno teže..
Prvo se naravno dionica tjera gore čim je brže moguće i do razine gdje po procjeni dnevni promet dosegne neki limit njihova kapitala ,što je recimo očito bilo jučer i tu se radi najveći iskrcaj…zatim naravno ide jače hlađenje…pa opet euforija…pa hlađenje…i tako dok se prema programu iscrpe razne mogućnosti i scenariji za zaradu te se onda dionica pusti opet tržištu uz drastičan pad prometa i interesa za nju…
Uglavnom jedini pravi dobitnici su oni koji vode igru,a ostali kako ko ima sreće,osjećaj i hrabrosti s kojim kapitalom se kockati.. [rolleyes]
bio je bum jucer na gore,i danas bum na dole. ušao,al iskreno strah me ostati unutra danas na zatvaranju,al nek svatko procjeni za sebe.. jos jedino se nadam promjeni u top 10.mozda nije bila ničija igra,mada tu opciju više ne vjerujem.. ponajviše zbog ovog prometa danas u padu od 1500000dionica