baš sam to htio napisat [thumbsup]
…ako ništa bar vam je uzbudljivo… [lol] [rolleyes]
dosadna si sa tim svojim sladostrasnim kreveljenjem na svakoj dionici koja imalo padne [yawn]
…ako ništa bar vam je uzbudljivo… [lol] [rolleyes]
Pa po lojtrici gor a još dublje dol……………do dna.
Mirovinci ulaze ponovo na HR na tržšte
HRVATSKI MIROVINSKI FONDOVI, I OBVEZNI I DOBROVOLJNI, VEĆ GODINAMA OČEKUJU NOVE INVESTICIJSKE IDEJE, NO ONE SU DOSAD IZOSTALE
Mirovinci ‘teški’ više od 40 milijardi kuna spremni za veća ulaganja u domaće tvrtke
Hrvatski mirovinski fondovi žele investirati u Hrvatskoj jer kuna zarađena u Hrvatskoj vrijedi više od kune zarađene izvan nje. U Hrvatskoj, uz prinos od investicije, utječemo na nova zapošljavanja, što znači nove članove fonda, povećavamo doprinose postojećih članova i poboljšavamo fiskalnu poziciju države čiji smo kreditori.
Do sada, nažalost, nije bilo dovoljno prilika da se novac mirovinskih fondova investira u nove razvojne projekte bilo u javnom, bilo u privatnom sektoru – rekao nam je Dinko Novoselec, čelnik AZ fonda, najvećeg među četiri obvezna mirovinska fonda u kojima štedi više od 1,6 milijuna građana Hrvatske.
Prema podacima Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) neto imovina fondova u drugome mirovinskom stupu krajem studenog iznosila je više od 40 milijardi kuna. Mirovinski fondovi, i obvezni i dobrovoljni, godinama već očekuju nove investicijske ideje, no one su dosad izostale, a dosadašnja ulaganja dosegla su gornju granicu zakonskih ograničenja.
Kao što sam rekao, jako podsjeća na HGST samo se promjene dešavaju još brže. Zanima me samo tko vodi ovu igru???
još 15minuta i evo je u plusu.