INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

potpuno ista događanja na INGRi i IGH…samo pratite.

šou [lol]

Totalno covjece 😀

Tu se vise ne zna tko pije a tko placa. Mislim da vise nema nekih posebnih objasnjenja za cjelu ovu situaciju…. jednostavno je burza usla u neko stanje euforije i vise nitko ne zna sto tocno radi i zasto radi. Svi bi na brzinu zaradili ali nikome nije jasno koja je pozadina ovog.. heh.

Mislim da sve zanima isto pitanje jutros. ‘oćemo li i danas potegnuti ili je vlakić stao?
Svatko nek si sam kroji projekcije, ja ću se držat pozitivnog stajališta- nejdem van, a možda i dokupim.
Kao što je rekao kolega gismund- ne, dok ne vidim tko je sve ovo zakuhao i što će od svega toga biti…

Ako sam toliko dugo bio strpljiv i akumulirao, neću valjda sad puknut.
A vi kako vam drago.

edit: nemam znanja za TA niti ću se zamarati istom. INGR-a je ionako van svake logike.

Razvoj situacije je logičan.
P/BV postaje važan nakon Čačićeve najave o novom investicionom ciklusu,što znaći da će
građevinari opstati i da je prijetnja od stečaja smanjena

INGRA P/BV = 11,07 /30,77= 0,36

DLKV P/BV=148,21/211,56=0,70

0,70:0,36=1,9444
Dakle sa rastom od 94,44% bili bi vrednovani kao i DLKV
Bilančno,INGRA ima daleko povočljniju situaciju od DLKV jer su male stavke od potraživanja od
dobavljača,a DLKV ima te stavke izuzetno velike pa se tu mogu skrivati veliki kosturi.
DLKV ima više posla i tu je u prednosti,ali ukoliko i INGRA dobije nove poslove rast od 100% bi nas
izjednačio sa DLKV.
Moguća dokapitalizacija INGR ,jučer je 10 izgledalo skupo ,a danas je jeftino.
Ako bi dokapitalizacija bila po 20 novom vlasniku fondovi bi se mogli uključiti na kupnju ispod
15 kn.A AKO bi bila na 15 broj dionica u dokapitalizaciji bi bio veći pa bi se fondovi mogli uključiti
i ranije.
Dakle,kada smo bili na 4 očekivalo se da prijeti stečaj.
I sada kada se smatra da će firma sigurno opstati put prema BV 30 je otvoren i veliki igrači- špekulanti
su krenuli i pomeli trejdere i ostavili ih bez dionica.
Preuzimanje INGRE radi vlasništva nad ARENOM_zašto ne kupiti ARENU za polovinu vrijednosti?
INGRA je skočila jer je bila jako podcijenjena,sada je još uvijek podcijenjena,pa bi cijena trebala ići
gore ili se barem održati na ovim razinama!
Ipak o tome odlučuju oni gore….
U INGRI teče med i mlijeko! Čestitam!

I to je to.
Hvala na sudjelovanju, nadamo se ugodnom druženju i drugi put.

"alea iacta est"

…mislim da je prošla baka sa kolačima…bilježimo se sa štovanjem… [lol]

ja mogu reć iz svog dosadašnjeg druženja s ingrom da sam osim golemog gubitka ipak nekaj naučil, pa sam ovaj put iskoristil tu školu da nekaj zaradim, odn. smanjim gubitke.

Najstrpljiviji ili najhrabriji zarađuju,ostali piskaraju na forumu. Od "zašto raste"-nema kruha,isto tako kao i"zašto pada".

Upravo tako. WHAT is more important than WHY…

Svim mojim Ingrašima:)

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Samo gledam i ne vjerujem, baš ćete je dobrano zatuč!!! [sad]

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

bummm

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

…ako ništa bar vam je uzbudljivo… [lol] [rolleyes]

vrime je za akciju!

'Prestanite lagat ovaj napaćeni narod'

New Report

Close