Svi poslovni mediji su javili kao je Ingra danas narasla preko 7 %, ali nitko nije objasnio zašto ?
Možda neznaju ?
Zato su svi bili pametni i znali zakaj pada sa 400 na 4, ne !
205.000 dionica INGRE protrgovanih jučer, gotovo bez promjene cijene, postavlja jedan veliki upitnik??? da je neka navlakuša, cijena bi bila dignuta na 6-7 kn pa bi tamo gledali iskrcaj, ali ovo jučer sve više liči na ulazak nekog većeg igrača u INGRU?
osim toga, promet zadnjih 5 dana je preko 700.000 dionica… neka je 200.000 komada više puta trgovano, broj je i dalje 500.000 komada, a sve po oko prosječno 5 kn….kao da netko kupuje preko više odvojenih računa da ne upadne u oči i ne iskoči u top 10????
Hebote ova Ingra kao super tajni projekt NASE; kupuje se na par računa da se ne vidi kupac…zatukli je oni što ne vide a slušaju…namjerno prodaju dionice ti isti da bi bila ovako nisko…
A tvrtka u dvije godine akumulirala gubitke u iznosu od 191 mil kn…
I ja volim špekulativno zavrtiti koju kunu, ali komentari (druki) ovdje su ludilo… [lol]
Tko god pomnije prati trgovinu dionicama INGRE jucer je mogao uociti promjene.
Prilican broj velikih naloga za kupnju, koji su se "gurali" na BID-u ili "udarali" direkt po ASK-u dok su neki pokusaju navlacenja i poziva na prodaju sistematski bivani poklopljeni i "pojedeni".
Po broju i velicini naloga, kolicini dionica, nacinu postavljanja i mjenjanja pozicija, te ucestalosti postavljanja i brzini izvrsenja naloga (a sve to bez objave neke "velike i vazne" vijesti) nedvojbeno ukazuju da su jucer ulazili drugi igraci (investitori) u INGRU i da dionice polako prelaze u cvrste ruke…
IN 10. INGR-R-A IN 10. INGRA-GRADNJA D.O.O
+308.271 4,8 2,28%
OUT PBZ D.D. -456.599
PBZ je ispao iz 10 veličanstvenih ili je prodao svu količinu, razlika je poprilična ?
ovo mi je malo nategnuto kako je danas odigrana igra pred početak trgovanja i sam početak trgovanja, samo da ne dođe do "hlađenja"
KUPNJE (295.746) – INGR-R-A PRODAJE (271.801) – INGR-R-A
dugo nevidjeh
KUPNJE (310.047) – INGR-R-A PRODAJE (283.900) – INGR-R-A
kaj se dogaja?
Bureci izbijeni?
Lijepo reko OPI….cista manipulacija fondova!!!!
Situacija je za malo iskusnije investitore jasna.
Cjena je namjerno rušena..
Vrijednost imovne,ugovoreni poslovii perspektiva je neupitna.
Namjerno se nisu htjele iskupjet obveznice od svega 4,6 mil kn(kao za to nema novaca,da prodaju dva stana na Lapadu dobili bi toliko)..kako bi se imalo razloga za ruše je cjene .
Dotukli su cjenu na ovu nenormalnu razinu(s 400 na 5kn),Sad se lijepo krcaju i pitanje je koliko će je još držati tu dok se dobro ne nakrca rodbina,ljubavnice i sl..a vjerojatno i jesu već.
Moguće je da je već i polako kraj nakrcvanja na ovin razini jer je i INGRA ušla u top 10,sad se vidi jasno scenarij koji sam opisao i pitanje je dana kad će ovo ekspodirati.
Tj vratiti se na normalnu razinu.
ovo je prebrutalno! iznad 5 kn na kupnji je 200.000 dionica!!!!!
danas pada 6 kN! [thumbsup]