moguće….na kupnji od 5 kn prema gore trenutno je preko 120.000 dionica
[/quote]
… jedna lasta ne čini proljeće … nakon minimalno 2-3 mjeseca stabilnog rasta možemo govorit o promjeni trenda … do tada želje i pozdravi rubrika
[/quote]
Samo nam recite kolika će cijena biti nakon 2-3 mjeseca stabilnog rasta? Zar tek tada kupovati??? [sad]
[/quote]
… neznam di će biti cijena , ali znam što znači stabilan rast. Mislim da vam nije potrebna još jedna špekulativna oscilacija od par kuna +1, -2 …
[/quote]
… jedna lasta ne čini proljeće … nakon minimalno 2-3 mjeseca stabilnog rasta možemo govorit o promjeni trenda … do tada želje i pozdravi rubrika
[/quote]
E sad….ako bi cijena Ingre 2-3 mjeseca stabilno rasla, cijena bi otišla na 20 kn, a to je ipak malo pretjerano u ovoj situaciji.
Za sad se pad ne nazire, interes za kupnju je stvarno jak…i bolje da rastemo lagano po 20-30 lipa da burekđije ne mogu puno trejdati [tongue]
Reverse stock split …evo,tak se zove -to kaj veli s400….TO NAM TREBA ! Pa, cijelo vrijeme
to – i samo to tražimo …..mi , koji vjerujemo Ingru.
@twrr
1) 4,7 mlrd kuna BRUTO dobiti……. od toga se odbija porez koji ide državi….ako je netko kupio banku, sa ostatkom novaca nakon plaćanja poreza može raditi što ga je volja, to je temelj tržišta kapitala
2) kakve veze Rohatinski ima sa HT-om? Ti to predlažeš da HT ne isplati dividendu? mislim da se makar 300.000 hrvata neće složiti s tobom……
3) ajmo tečaj na 10, pa da vidimo kako će građanstvo vraćat kredite po tom tečaju….. a mislim da bi se i Openhajm, kojem se toliko diviš, smrznuo na taj prijedlog kad bi vidio koliko bi mu kamate narasle…..
Onda bi i potraživanja za Arenu drastično porasla, možda Ingra tu ipak nije u tako lošoj situaciji kao neki drugi (koji nemaju tolika potraživanja u eurima)
[/quote]
Onda bi po tom novom kursu i Ingrina potraživanja temeljem Iračkog duga bila veća od sadašnjih 120 milijuna kuna. Pošto se Ingra preusmjerila na strana tržišta a tamo se plaća u dolarima i eurima to bi bila izrazito povoljna situacija za Ingru.
[/quote]
@bananaama- tvoja izjava bi bila točna kad bi potraživanja u eur bila veća od obveza u eur….. s obzirom da je dug u eur cca 105 m eur, a potraživanja u eur manja od toga, rast trčaja negativno utječe na ingrino poslovanje….
Ovde se opet skuplaju drukeri koji nemaju Ingru a toliko vode računa o njenom poslovanju da je to prosto nevjerovatno,jednostavno znaju da je tvrtka prejeftina a malo bi se nakrcali po nižim cijenama,a valuacije tipa vrjedenosti Arene,Dvora Lapad,Srebrenjaka itd,te započetih i najavljenih poslova u Alžiru,vrlo vjerovatno i Rusiji,Štern,te domaćih u cestogradnji,bolnicama,itd jednostavno ignoriraju,pa nek pogledaju samo minus od preko 200 milina Dalekovoda,pa dase vide uvjeti poslovanja u prošloj godini a oni su smanjli i gubitak i dugove, i ušli u masu novih poslova.
@ mentalist
zanimljiva analza. vidim da u vrijednost ingre pribrajaš i vrijednost stanova na srebrenjaku. s obzirom da je ingra izjavila da je prodala sve stanove još u siječnju 2010.g., po kojoj ih ti onda vrijednsti sada vodiš kad računaš sadašnju vrijednsot ingre? 0,00 kn ili 0,00 eur? 🙂
istina, gubitak je drastično smanjen u 2011 godini u odnosu na 2010, isto kao i dug 🙂
Ovde se opet skuplaju drukeri koji nemaju Ingru a toliko vode računa o njenom poslovanju da je to prosto nevjerovatno,jednostavno znaju da je tvrtka prejeftina a malo bi se nakrcali po nižim cijenama,a valuacije tipa vrjedenosti Arene,Dvora Lapad,Srebrenjaka itd,te započetih i najavljenih poslova u Alžiru,vrlo vjerovatno i Rusiji,Štern,te domaćih u cestogradnji,bolnicama,itd jednostavno ignoriraju,pa nek pogledaju samo minus od preko 200 milina Dalekovoda,pa dase vide uvjeti poslovanja u prošloj godini a oni su smanjli i gubitak i dugove, i ušli u masu novih poslova.
@ mentalist
zanimljiva analza. vidim da u vrijednost ingre pribrajaš i vrijednost stanova na srebrenjaku. s obzirom da je ingra izjavila da je prodala sve stanove još u siječnju 2010.g., po kojoj ih ti onda vrijednsti sada vodiš kad računaš sadašnju vrijednsot ingre? 0,00 kn ili 0,00 eur? 🙂
istina, gubitak je drastično smanjen u 2011 godini u odnosu na 2010, isto kao i dug 🙂
[/quote]
Malo googlanja čini čuda.
http://www.oglas.hr/Vile_Srebrnjak_novogradnja_stan-nekretnine-140264.html
http://www.oglas.hr/wct_index.php?run=tab&wct=135&nek_user=27425&nomap=1&Token=
[/quote]
[/quote]
E sad….ako bi cijena Ingre 2-3 mjeseca stabilno rasla, cijena bi otišla na 20 kn, a to je ipak malo pretjerano u ovoj situaciji.
Za sad se pad ne nazire, interes za kupnju je stvarno jak…i bolje da rastemo lagano po 20-30 lipa da burekđije ne mogu puno trejdati [tongue]
[/quote]
Da raste u prosjeku 3% u sljedećih 90 dana trgovanja (što je jako optimistična prognoza po meni i period od skoro 4 mjeseca ) došla bi na 19.17 lipa cca (najbolji scenarij koji si mogu zamislit).
Sve što bude iznad 10 kn kroz stabilan rast je uspjeh za firmu.
Ali neću vas više gnjavit jer sam ionako bivši dioničar, ja sam svoje prodao i popušio dosta love tako da nisam sklon nikakvom optimizmu …
Svi poslovni mediji su javili kao je Ingra danas narasla preko 7 %, ali nitko nije objasnio zašto ?
Možda neznaju ?
ima nekih koji kažu da Ingra zapravo samo postiji na burzi, ali ipak zar burza nije pokosila sve i svela na pravu mjeru pa i ispod nje mnoge. Ta firma funkcionira samo u ciklusima, do 2000. pa i nešto poslije nije se znalo za nju, bila je rubu bankrota da bi se vinula u neslućene visine. nešto slično sadašnjoj situaciji, pa možada slijedi novi ciklus uzleta, Ingra ipak nije Magma.
16. veljača 2012.| Ksenija Kale
Ingri ugovor od 70,8 mil. kuna
Tvrtka Ingra sklopila je četiri ugovora ukupne vrijednosti 70,8 milijuna kuna. Ingra je na Zagrebačkoj burzi izvijestila da je zaključila dva ugovora za izgradnju državnih cesta u Bjelovarsko-bilogorskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Malo po malo,posao po posao,novi projekti HBOR-a,nadam se uskoro puno boljim cijenama dionice.