INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Boli me briga za openhajma ali ima potpuno pravo u ovom intervju-u
Za rohatinskog sam rekao od kada je guverner a to je više od desetljeća, sad je kasno za bilo šta.
Takvim tečajem nicali su samo šoping centri sa stranom robom dok je izvoz propadao.
Ali to su stvari koje se znaju samo se ne govore, nemoj se pravit lud.
Openhajm je sad nešto rekao ka je firma otišla u k. i nema što izgubit više.

Banke ostvaruju ogromnu dobit a nama podvaljuju svoje katae od 8% za gospodarstvo uz papirologiju i zahtjeve da možeš odmah odustat.
Mi sa takvim kamatama nismo konkurentni nigdje i uz ovog guvernera i jaku kunu normalno je da je sve propalo.
Vlasnik pbz-a u italiji 2009g daje 1.5% kamate na kredite za gospodarstvo.
Da li je to u redu?
Treba naći načina da ih se žestoko opali po džepu ako ne reinvestiraju dobit i počet konačno državne plaće isplaćivat preko hpb-a.

Uz banke sam spomenuo i ht koji odnosi ogromne novce iz države a tu ljudima daje otkaze.

@twrr

1) 4,7 mlrd kuna BRUTO dobiti……. od toga se odbija porez koji ide državi….ako je netko kupio banku, sa ostatkom novaca nakon plaćanja poreza može raditi što ga je volja, to je temelj tržišta kapitala
2) kakve veze Rohatinski ima sa HT-om? Ti to predlažeš da HT ne isplati dividendu? mislim da se makar 300.000 hrvata neće složiti s tobom……
3) ajmo tečaj na 10, pa da vidimo kako će građanstvo vraćat kredite po tom tečaju….. a mislim da bi se i Openhajm, kojem se toliko diviš, smrznuo na taj prijedlog kad bi vidio koliko bi mu kamate narasle…..

Onda bi i potraživanja za Arenu drastično porasla, možda Ingra tu ipak nije u tako lošoj situaciji kao neki drugi (koji nemaju tolika potraživanja u eurima)

@twrr

1) 4,7 mlrd kuna BRUTO dobiti……. od toga se odbija porez koji ide državi….ako je netko kupio banku, sa ostatkom novaca nakon plaćanja poreza može raditi što ga je volja, to je temelj tržišta kapitala
2) kakve veze Rohatinski ima sa HT-om? Ti to predlažeš da HT ne isplati dividendu? mislim da se makar 300.000 hrvata neće složiti s tobom……
3) ajmo tečaj na 10, pa da vidimo kako će građanstvo vraćat kredite po tom tečaju….. a mislim da bi se i Openhajm, kojem se toliko diviš, smrznuo na taj prijedlog kad bi vidio koliko bi mu kamate narasle…..

Onda bi i potraživanja za Arenu drastično porasla, možda Ingra tu ipak nije u tako lošoj situaciji kao neki drugi (koji nemaju tolika potraživanja u eurima)
[/quote]
Onda bi po tom novom kursu i Ingrina potraživanja temeljem Iračkog duga bila veća od sadašnjih 120 milijuna kuna. Pošto se Ingra preusmjerila na strana tržišta a tamo se plaća u dolarima i eurima to bi bila izrazito povoljna situacija za Ingru.

@twrr

[/quote]

ako Ingra s jedne strane ima oko milijardu kuna duga i na to plaća kamatu, a s druge strane za Arenu potražuje nekih 60 milja kuna godišnje, viši tečaj EURa bi, zbog valutne klauzule, Ingri nanio puno više štete nego što bi imala koristi, pogotovo što iznos za Arenu samo prosljeđuje banci koja je dala kredit za izgradnju, zar ne?!

sve što pišem moje je mišljenje te se ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

Ma drukeri protiv Ingre jednostavno nemaju argumete,nego bi da da će pasti,da bi kupili..

@twrr

[/quote]
Onda bi po tom novom kursu i Ingrina potraživanja temeljem Iračkog duga bila veća od sadašnjih 120 milijuna kuna. Pošto se Ingra preusmjerila na strana tržišta a tamo se plaća u dolarima i eurima to bi bila izrazito povoljna situacija za Ingru.
[/quote]
Ma drukeri protiv Ingre jednostavno nemaju ništa argumentirano za reći,neko drukaju ne bi li jeftinije dokupili.

Lome se koplja…
Moglo bi ovo opet gore….

Imam ingr

MOJI POSTOVI NISU NAGOVOR NA NIŠTA.......ALI BAŠ NIŠTA...

Jel netko uračunao ovih 187 milijuna kuna.
http://djakovo-danas.com/Aktualno/slavonika-ide-od-sredanaca-do-bih.html

BOOOM
odosmo preko 5
jel netko kupovao?

da se pozovem na post od petka…

bas me interesira ako ingra naraste sljedeci tjedan ko ce opet prodavat na forumu,…
svi prodaju kad raste a nitko ne kupuje…

neke stvari i nickovi se nikad ne mjenjaju
[lol]

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Ma Rusi imaju viška rublji, pa su nestrpljivi da ih oplode! A možda su se umiješali i kinezi! [thumbsup]

Prvi veći otpor na 6,50 kn!!

A i nverter je savjetovao da ulazi tek na 5,25……. [thumbsup]

MOJI POSTOVI NISU NAGOVOR NA NIŠTA.......ALI BAŠ NIŠTA...

Sve viđeno, priprema za istresanje po bidu! valovi se nastavljaju!

manje je više, a više još više

New Report

Close