INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prvi čovjek Ingre Igor Oppenheim upravo je neviđeno žestoko popljuvao sve veće “hrvatske” banke

Kada CEO jedne velike graditeljske kompanije počne kriviti svoje donekadašnje kreditore za kolaps u poslovanju , to ne miriši na dobro…
Poslovi Ingre u inozemstvu nisu baš toliko veliki da bi sudbina Ingre sada najednom ovisila o bankama.
U svakom slučaju svi znamo šta znači kada se dvije strane u "vezi" krenu medjusobno optuživati – da je kraj na pomolu [wink]

Još će na kraju MAGMA preživjeti a INGRA podbaciti, povijest nam je vec mnogo puta pokazala da uvijek može čovjeku očitati neočekivane lekcije , s čudnovatim raspletima…

[thumbsup]

esade !! …..sad se najbolje vidi ono —imamo hrvatsku !!!malo morgen ……imaju ju strane banke !!
moš se sad slikat …evo ti eklatantnog primjera kako djeluje brutalni kapital izvana ….za to ste se borili ? to ste 1000 godina sanjali? bit u rukama digića i austrijsko-njemačkog financ lobija ? ….baš im je stalo podupirat našu jaaaako snažnu ekonomiju…..sad se vidi koliko je pregluuuuuuuuupo to prodavanje svega i svačega i dobrih firmi !…i sad kad maznu i inu ….još poneki otok …i vode ….i mi goli i bosi …
a dobre firme će sa projektima prosit po tim bankovnim konglomeratima …čitaj ickea ! ….i ovisit o njihovoj milostinji !!…..ccccc koja smo mi glupa grupa ovaca koje vode nesposobne bande maloumnih političara !!! …..bravo igore….najgore je kaj više neznaš jel treba lajat na mjesec ili putinovski djelovat kroz undeground …ko naš jure uz hdz (autor ima i igh i voli ga jako ..ko i ingru )
borba za kapital i sa kapitalom je …opaka…..ali ingra će preživit …..ne sumnjam !!!!!

. Najveća prepreka razvoju našega gospodarstva nije postojanje ili nepostojanje različitih mjera, nego činjenica da je 95 posto hrvatskog bankarstva u stranom vlasništvu i da njima ne upravljaju hrvatske uprave nego uprave u inozemstvu. Novca u zemlji imaju isključivo banke, a one ne žele financirati gospodarstvo nego isključivo stanovništvo, i to samo s debelim osiguranjem kao što je slučaj sa stambenim kreditima. One nisu spremne pratiti gospodarstvo i poslove u inozemstvu. Na prste jedne ruke možete nabrojati garancije koje su hrvatske banke u stranom vlasništvu izdale hrvatskim tvrtkama za nastup u inozemstvu.

Tako nam godinama uništavaju ekonomiju su suradnji sa hnb-om i rohatinskim
Ne žele financirat gospodarstvo da mi ne bi njima izvozili nego da i dalje uvozimo i rohatinskom daju nagrade za najbolkjeg guvernera.
Znači još nam se i smiju u lice!
Godišnje nam iznesu 5 miljardi kuna neoporezivog!

Svaka mu čast na ovome što je rekao.

pa za to nisu krive strane banke nego oni koji su ih prodali
to ti je isto kao da ti meni prodaš stan a ja ti ga iznajmim a onda ti okolo pričaš kako sam ja lihvar

stvar je jednostavna ljudi kupili i sada zarađuju a kud češ bolje nego da kreditiraju stanovništvo i državu a gospodarstvo neka propadne bolje za njihovo

ljudi samo rade svoj posao za koji su plačeni i zamisli znaju ga raditi u odnosu na naše 🙂
problem je u nama ako nisi znao

Pa ne budi smiješan, pa da rusi počnu kupovat dionice, pa stave nekog svog u NO tko neće samo klimat glavom nego će tražiti od uprave da polaže račune za višegodišnje ogromne gubitke….pa nije Openhajm tako baš naivan!!!!!

Dobio sam dojam danas da su već počeli oprezno da ne dižu cijenu!
[/quote]
Tko? Uprava? Na temelju čega si stekao taj dojam?Na temelju par umiljatih riječi i obećanja? Pa ingra se dosad pokazala kao najveća prodavačica magle na hrvatskom tržištu kapitala.

zadatak svake uprave je da svojim radom koji će se reflektirati kroz financijska izvješća diže cijenu dionice….a kroz financijska izvješča nisam stekao nikakav dojam da išta rade kako bi podigli cijenu dionice. ok, nisu ni oni krivi, jednostavno ne znaju….

a ti i dalje temelji svoja razmišljanja na njihovim sladunjavim obećanjima i PR nastupu…..

. Najveća prepreka razvoju našega gospodarstva nije postojanje ili nepostojanje različitih mjera, nego činjenica da je 95 posto hrvatskog bankarstva u stranom vlasništvu i da njima ne upravljaju hrvatske uprave nego uprave u inozemstvu. Novca u zemlji imaju isključivo banke, a one ne žele financirati gospodarstvo nego isključivo stanovništvo, i to samo s debelim osiguranjem kao što je slučaj sa stambenim kreditima. One nisu spremne pratiti gospodarstvo i poslove u inozemstvu. Na prste jedne ruke možete nabrojati garancije koje su hrvatske banke u stranom vlasništvu izdale hrvatskim tvrtkama za nastup u inozemstvu.

Ne žele financirat gospodarstvo da mi ne bi njima izvozili nego da i dalje uvozimo i rohatinskom daju nagrade za najbolkjeg guvernera.

Ovo je jedna od večih gluposti koje sam pročitao na ovom foruku. Svjetsko udruženje guvernera nema pametnijeg posla nego razmišljati o tome kako da se smije u lice zemlji veličine hrvatske. stvarno smo prevelik faktor u svjetskim razmjerima da bi se itko obazirao na nas, a kamoli nam se na takav način smijao. al ok, klasičan hrvatski jal je u pitanju, čim osoba koja nas je spasila odtoga da smo nova grčka dobije takvo priznanje, svugdje će doživiti pljesak i priznanje osim od vlastitog naroda koji će se ovako spredat.

PS ukupna dobit svih banaka u RH nije ni približno 5 mlrd kuna godišnje, ne znam kako se onda izvuče toliko novac….

U Alžiru svake godine imamo 80-ak milijuna eura vrijednih poslova. Tamo se ne može započeti projekt za koji nije unaprijed osiguran novac. Nama se nikada nije dogodilo da su kasnili jedan dan s plaćanjem. Osim toga, bitna je činjenica da Ingra trenutačno ima ukupno ugovorenih poslova u vrijednosti oko 150 milijuna eura.

Ugodan vikend svima. Pozdrav i čuvajte zdravlje i obitelj.

@megido1

ako svake godine ima 80 m eur poslova u Alžiru, to bi značilo da svake godine ima minimalno 80 m eur prihoda???? ili je to istih 80 m eur koji se prenose iz godine u godinu?
sada ima 150 m eur poslova (ok neka ih u prosjeku završe za 2 godine, bez da dobiju ijedan drugi posao, znači prihodi ingre u 2012 i 2013 su u prosjeku 750 m kn godišnje? haha živi bili pa vidjeli) ? pa tko će mu za te poslove dati garancije? s obzirom da kaže da mu hrvatske banke ne žele to dati? znači da nema 150 m eur poslova jer mu hrv banke ne daju garancije a posao u građevini se ne može započeti ako novac nije osiguran!
i tko je ingri dosada davao garancije ako su hrvatske banke tako zle prema njoj pa joj nitko ne želi pomoći?

čovjek sam sebi skače u usta….. nijedan ozbiljni investitor ne može ovo shvatiti kao utemeljeni intervju…jako dobar PR potez u prodavanju magle….

Ovde se opet skuplaju drukeri koji nemaju Ingru a toliko vode računa o njenom poslovanju da je to prosto nevjerovatno,jednostavno znaju da je tvrtka prejeftina a malo bi se nakrcali po nižim cijenama,a valuacije tipa vrjedenosti Arene,Dvora Lapad,Srebrenjaka itd,te započetih i najavljenih poslova u Alžiru,vrlo vjerovatno i Rusiji,Štern,te domaćih u cestogradnji,bolnicama,itd jednostavno ignoriraju,pa nek pogledaju samo minus od preko 200 milina Dalekovoda,pa dase vide uvjeti poslovanja u prošloj godini a oni su smanjli i gubitak i dugove, i ušli u masu novih poslova.

Mislim da je Opi sazvao skupštinu da objavi stečaj , al je zaboravio pa nas ti dobro obitelji upozoravaju da je najbolje prodati dionice, a oni će nam izići u susret pa će kupovat po2,3 kn. Hahaha lovi ih panika jel ih je neki dobro pocistio a cijena raste

Pa ne budi smiješan, pa da rusi počnu kupovat dionice, pa stave nekog svog u NO tko neće samo klimat glavom nego će tražiti od uprave da polaže račune za višegodišnje ogromne gubitke….pa nije Openhajm tako baš naivan!!!!!

Dobio sam dojam danas da su već počeli oprezno da ne dižu cijenu!
[/quote]
Tko? Uprava? Na temelju čega si stekao taj dojam?Na temelju par umiljatih riječi i obećanja? Pa ingra se dosad pokazala kao najveća prodavačica magle na hrvatskom tržištu kapitala.

zadatak svake uprave je da svojim radom koji će se reflektirati kroz financijska izvješća diže cijenu dionice….a kroz financijska izvješča nisam stekao nikakav dojam da išta rade kako bi podigli cijenu dionice. ok, nisu ni oni krivi, jednostavno ne znaju….

a ti i dalje temelji svoja razmišljanja na njihovim sladunjavim obećanjima i PR nastupu…..
[/quote]
Imam dojam da će već sutra pojačati kupnju! Valjda im se žuri! [smiley]

A onda se nemoj žalit ako si nešto izgubio u ingri.
Problem je u nama kao što kažeš a ne u nesposobnoj upravi.

Ovo je jedna od večih gluposti koje sam pročitao na ovom foruku. Svjetsko udruženje guvernera nema pametnijeg posla nego razmišljati o tome kako da se smije u lice zemlji veličine hrvatske. stvarno smo prevelik faktor u svjetskim razmjerima da bi se itko obazirao na nas, a kamoli nam se na takav način smijao. al ok, klasičan hrvatski jal je u pitanju, čim osoba koja nas je spasila odtoga da smo nova grčka dobije takvo priznanje, svugdje će doživiti pljesak i priznanje osim od vlastitog naroda koji će se ovako spredat.

PS ukupna dobit svih banaka u RH nije ni približno 5 mlrd kuna godišnje, ne znam kako se onda izvuče toliko novac….
[/quote]

Ukupna dobit je 4,7 miljardi a kad još dodaš HT na preko 5 miljardi izvučenog novca.
Samo je fiksnim tečajem u 10 godina koštao državu tisuće radnih mjesta.

Fali Vam svima malo Todorićevog optimizma!

http://www.jutarnji.hr/ivica-todoric–veliki-sam-optimist–svijet-se-konacno-poceo-buditi–otvorit-cemo-7-novih-gradilista/1007562/

@twrr

1) 4,7 mlrd kuna BRUTO dobiti……. od toga se odbija porez koji ide državi….ako je netko kupio banku, sa ostatkom novaca nakon plaćanja poreza može raditi što ga je volja, to je temelj tržišta kapitala
2) kakve veze Rohatinski ima sa HT-om? Ti to predlažeš da HT ne isplati dividendu? mislim da se makar 300.000 hrvata neće složiti s tobom……
3) ajmo tečaj na 10, pa da vidimo kako će građanstvo vraćat kredite po tom tečaju….. a mislim da bi se i Openhajm, kojem se toliko diviš, smrznuo na taj prijedlog kad bi vidio koliko bi mu kamate narasle…..

New Report

Close