INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zašto hranite burekđije koji manipuliraju cijenom? Jedan dan sruše Ingru na 4,5 kn pa se nakrcaju, za par dana je vrate na 4,9-5,0 kn pa rasprodaju i tako u krug. Stave svaki put 10% u džep i pjevuše od sreće. Neka Ingra stoji u mjestu tjedan dana pa će im dosaditi i izaći će van. Neki veći rast i tako nećemo doživjeti dok Ingra ne dobije neki velik posao od 50-100 milja EUR pa zašto da hranimo burekđije? Oni niti riskiraju, niti ih zanima budućnost ove firme!

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Ovdje se u svakom drugom postu spominju nekakvi "burekdžije". Mislite ljudi koji trguju dionicama? Zar mi svi ne ulažemo u dionice radi zarade (netko očekuje veću zaradu, netko se zadovolji sa manjom)? Netko kupi za duži rok, netko za kraći. Svatko ima svoju računicu, ali svi jedan cilj, isti, zaradu, zar ne? Preduvjet za neku zaradu, da bi uopće mogli prodat dionicu kad smo zadovoljni sa zaradom(cijenom) je likvidnost dionice. Mislim da sam bio jasan. što je više špekulanata to više možemo zaradit (i izgubit naravno). Zato molim vas prestanite više spominjat burekdžije i pročitajte nešto o ulaganju u dionice, ili odite uložit u Belišće ili neku manje likvidniju dionicu gdje nema burekdžija.

Dame (i gospodo),
pa ne budite grubi, ovdje je diskusija činenicama, a ne rat uvredama.
Knjigovodstvena alkemija je divna stvar i može prikazati i pokazati baš sve što želite.
Imovina firme sigurno uzima za izračun situaciju na tržištu iz 2008 kada se i pseća kućica prodavala po soma eura. Ako i ne uzima rijednost, je kažete, 30 kuna po dionici. U redu neka bude 30. I neka je cijena dionice 5 kn (nije , ali teoretski uzmnimo da je).
Znači kupivši dionicu po 5 kn, dobivate imovinu od 30 kn i dug od 72 kn ili za vrijednost 35 kn dug od 72 kn.
Odnos 1:2.
Pa zar to nije kao da dođete u mjenjačnicu i tražite da vam promijeni 10 kn u jednu od 5??? I da kažete da ste napravili dobar posao???
Ne znam, to je moje mišljenje i nadam se da vam otrežnjenje neće biti bolno….

Vjavascript:void(0);atreni ili si stvarno nepismen ili se praviš da si postoji dug s jedne strane i imovina sa druge srane,kad se to oduzme jedno od drugog ostaje još imovine od 30 kn po dionici tj cca četristo i nešto tisuća kuna. netto.

Mentalnist,
odgovaranje na pojedine postove u biti je vrlo lako. Samo "kliknete" (lagani pritisak lijeve tipke miša kažiprstom desne ruke-ako ste dešnjak) na tab "citiraj" i napredni softver vam omogućuje da, bez dodanog truda, citirate tekst na koji želite odgovoriti. Ovako kompliciranim kopiranjem i "pejstanjem", a sve u brzini i pod stresom, događaju se greške, pa inače nadasve zanimljivi postovi budu nečitljivi zbog spomenutih grešaka. Boldanje ili "podebljavanje teksta u svrhu naglašavanja važnosti istog" vam neću pojašnjavati jer vidim da ste to već uspješno savladali. [thumbsup] [thumbsup]

Ja nisam ko birtić.... ...ja od žena ne tražim savjet, al bi im GA dao....i dvaput ako treba [emo_smijeh]

Ovdje se u svakom drugom postu spominju nekakvi "burekdžije". Mislite ljudi koji trguju dionicama? Zar mi svi ne ulažemo u dionice radi zarade (netko očekuje veću zaradu, netko se zadovolji sa manjom)? Netko kupi za duži rok, netko za kraći. Svatko ima svoju računicu, ali svi jedan cilj, isti, zaradu, zar ne? Preduvjet za neku zaradu, da bi uopće mogli prodat dionicu kad smo zadovoljni sa zaradom(cijenom) je likvidnost dionice. Mislim da sam bio jasan. što je više špekulanata to više možemo zaradit (i izgubit naravno). Zato molim vas prestanite više spominjat burekdžije i pročitajte nešto o ulaganju u dionice, ili odite uložit u Belišće ili neku manje likvidniju dionicu gdje nema burekdžija.

Poštovani kolega, potpuno se slažem sa vama i želim vas javno pohvalit za vaše msli. Isto mislim i ja. Jedini je problem a možda ga i riješite, to što niste napisali onima koje nazivamo burekdžijama da u svojoj legalnoj namjeri da zarade, ne obezvređuju firmu lažnim i manipulatorskim izjavama tipa ide to u stečaj, više duguju nego što imaju i sl. a nakon skoka dionice oni se hvale kako su prodali i zaradili. Zbog toga što na takav način žele doći do 2-3% zarade zovemo ih tako. Nemamo protiv njih osobno ništa ali imamo protiv takvog manipulatorskog da ne kažem bezobraznog pisanja. Nadam se da me razumijete. Hvala.

neće uvijek biti ovako.

Piše o nemogućnosti sklapanja poslova vani zbog nemogućnosti samostalnog odlučivanja "naših" banaka na projekte veće od 5 mil. $. A strane banke neće pratit naše firme nego svoje.
O tome sam već nešto čitao ranije, ne sjećam se više gdje-starim ;-).
Kao rješenje nada se jačanju HBOR-a koji ih i sada donekle prati.

Malo o Areni, malo o refinaciranju i na kraju o nadanju da će D. Štern danas postati član N.O. i ojačati poslovne veze sa Rusijom te omogućiti dobivanje novih poslova tamo…

Zaključke prepuštam vama.

Sve u svemu ok intervju-preporučam pročitati ako ste dioničari ili mislite to postati.

Pod burek tradere podrazumijevam one koji trguju sa cca 1000 do 2000 dionica ,pa hvataju razliku u cijeni a takvih je sve manje,pa zato ih prozivam da ne spamaju ovaj forum sa svojim umnim analizama ide to gore ili ide to dole,a što se tiče HBOR -a,i ja sam čuo da se spremaju neki projekti vezani uz Ingru,pa o tome je govorio i Linić da će se hitno dokap HBOR za praćenje domaćih projekata.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/177261/Banke-ne-zele-pratiti-nase-projekte-u-inozemstvu.html

"Oppenheim je ogorčen na strane poslovne banke u Hrvatskoj za koje kaže da ne žele financirati gospodarstvo nego isključivo stanovništvo. ‘One nisu spremne pratiti gospodarstvo i poslove u inozemstvu. Na prste jedne ruke možete nabrojati garancije koje su hrvatske banke u stranom vlasništvu izdale hrvatskim tvrtkama za nastup u inozemstvu’, tvrdi Oppenheim."

"Ingra trenutačno može ugovoriti poslove vrijedne nekoliko stotina milijuna eura u inozemstvu. Primjerice, trenutačno u Alžiru možemo ugovoriti 150 milijuna eura vrijedne nove poslove kada bismo bili u situaciji da HBOR može izdati toliko garancija’, kaže Oppenheim."

Ako je istina to što je rekao… [angry]

"’Valjda smo jedina država u svijetu u kojoj vam država ne mora platiti, a istodobno očekuje da joj platite na vrijeme ili vam sjeda na račun’, tvrdi Oppenheim. "

Živa Istina!

G. Štern jednoglasno izabran u nadzorni odbor Ingre.

Ozbiljan investitor ne vjeruje da se obogatio ili da je osiromašio zbog dnevnih ili mjesečnih fluktuacija cijena.

Mentalist, 17.02.2012. u 14:02
.

Pa naravno i Hbor i Rusija,i svi drugi problemi se čine sve manjim,ovako jakim ekipiranjem.

@ dedo , mentalist

Dakle to što su formirali rezerve za vlastite dionice možda je bio samo psihološki efekt kao i uprava ima namjeru otkupljivat vlastite dionice.

Dvije godine fol prave "psiholoski" efekat da je podrze, a dionica realno otisla u ambis [shocked]
Ali eto, 9 milijuna je prilicna suma novca, pogotovo za ovo cijene.
Kada god odluce da ih kupe zaprave a ne fol, bice…[wink]
Hvala kolega…

Crtica iz tiskanog business.hr-a:
"Svojednobno sam pisao i prijave Hanfi zbog špekulacija pojedinihh fondova s Ingrinom dionicom. Naša je dionica jedan dan pala 17%, a slijedeći porasla 18%. Očito je riječ o špekulaciji. Nema tu insajderskih informacija i slično, dovoljno je samo da se tri fonda dogovore i rade metež na tržištu."[/b]

Piše o nemogućnosti sklapanja poslova vani zbog nemogućnosti samostalnog odlučivanja "naših" banaka na projekte veće od 5 mil. $. A strane banke neće pratit naše firme nego svoje.
O tome sam već nešto čitao ranije, ne sjećam se više gdje-starim ;-).
Kao rješenje nada se jačanju HBOR-a koji ih i sada donekle prati.

Malo o Areni, malo o refinaciranju i na kraju o nadanju da će D. Štern danas postati član N.O. i ojačati poslovne veze sa Rusijom te omogućiti dobivanje novih poslova tamo…

Zaključke prepuštam vama.

Sve u svemu ok intervju-preporučam pročitati ako ste dioničari ili mislite to postati.

Ništa novo, pa mi to gledamo iz dana u dan već više od godine dana.

neće uvijek biti ovako.

Kaj nije više u Proficiju? Koga bude još upropastil?

Toooooo, sad ide to na , najmanje, 50 ili 100… [lol] [lol]

Ja nisam ko birtić.... ...ja od žena ne tražim savjet, al bi im GA dao....i dvaput ako treba [emo_smijeh]

New Report

Close