konstruktivna analiza FS? ovo? kupit pa poništit?????
vrlo si nevješt. neću te više čitati niti kritizirati; odsada si na ignore.
Jebivjetar,sve si sam o sebi rekao,nemam više volje s tobom i takvima i polemizirati,evo spremam se za skupštinu,a burekdžije zbogpm i nikad više,odite na Magmu i Validus,tamo je plodno tlo za vaše gluposti,pogledajte semafor sad mali navaljuju na prodaju sve u šesnaest,ne valja ova distribucija,neće da prodaju sa gubitkom,kad znaju da to više ne ide dole…
INTERVJU: Igor Oppenheim
‘Najveći problem su nam banke u stranim rukama’
Autor: Business.hr | 18.05, 16.02.2012.
Predsjednik Uprave Ingre za Business.hr govori o bankarima koji tvrtki koče projekte, sukobu s ministarstvom zdravstva i Quaestusom te fondovima koji manipuliraju Ingrinom dionicom..
auuuuu, sad će tek biti sranja…napao je najveće i najgore igrače na TK:
1. banke
2. fondove
a protiv sebe (ingre) ima i:
3. državu (koja kasni tj. ne plaća rate za Arenu – neiskup komerc.zapisa)
4. grad Zagreb (koji kasni tj. ne plaća rate za Arenu – neiskup komerc.zapisa)
ne znam što mu je ovo trebalo [undecid]
p.s. a evo i našeg navlakača tj. lažnog kupca na 5 kn [lol] [bye]
[/quote]
Nije napao, to je cinjenica. A mi ne znamo koliko je, prije toga, bilo diplomatije i uzdrzanosti.
Cudno i lose bi bilo da se o tome nista ne govori jer bi to znacilo bas totalnu predaju i potcinjenost.
Ako je Opi dosao do toga da to licno objavi onda se sigurno nesto ocekuje, priprema i rjesava…
Nije napao, to je cinjenica. A mi ne znamo koliko je, prije toga, bilo diplomatije i uzdrzanosti.
Cudno i lose bi bilo da se o tome nista ne govori jer bi to znacilo bas totalnu predaju i potcinjenost.
Ako je Opi dosao do toga da to licno objavi onda se sigurno nesto ocekuje, priprema i rjesava…
Bravo kokega a šta se rješava to jr dokap u novcu po mojim info…biće riječi na skupštini..javim Vam.
Bravo kokega a šta se rješava to jr dokap u novcu po mojim info…biće riječi na skupštini..javim Vam.
Ok, hvala kolega!
Ako budes isao na skupstinu potrazi kolegu dgmaz-a, on predstavlja jedan dio malih ulagaca a, svakako, zajedno smo jaci i uspjesni!!!
I naravno Vama je to jako drago, jel da??? snaći će i Vas prst sudbine, vidjet čete [thumbsup]
Zašto vi mislite da bi bilo kome bilo drago? Ja sam indeferentan, dobio ti ili izgubio.
Riječ je o činjenici da su iste priče bile od 140 kuna, do danas: Strpite se još malo, samo hrabro, drhtave ručice, čvrste ručerde i sl.
U međuvremenu su manje iskusne i naivnije kolege ostali goli, bosi i u dugovima, ali i danas je retorika ostala ista, a 97% vrijednosti kapitala malih investitora je izbrisano i da sada netko govori o vraćanju na te razine je u najmanju ruku licemjerno.
Osim toga na ovoj temi se stalno spominju misteriozni ONI (koji planski ruše u konspiraciji). Tu ima ONIH više nego u Dosjeima X.
Dame (i gospodo),
pa ne budite grubi, ovdje je diskusija činenicama, a ne rat uvredama.
Knjigovodstvena alkemija je divna stvar i može prikazati i pokazati baš sve što želite.
Imovina firme sigurno uzima za izračun situaciju na tržištu iz 2008 kada se i pseća kućica prodavala po soma eura. Ako i ne uzima rijednost, je kažete, 30 kuna po dionici. U redu neka bude 30. I neka je cijena dionice 5 kn (nije , ali teoretski uzmnimo da je).
Znači kupivši dionicu po 5 kn, dobivate imovinu od 30 kn i dug od 72 kn ili za vrijednost 35 kn dug od 72 kn.
Odnos 1:2.
Pa zar to nije kao da dođete u mjenjačnicu i tražite da vam promijeni 10 kn u jednu od 5??? I da kažete da ste napravili dobar posao???
Ne znam, to je moje mišljenje i nadam se da vam otrežnjenje neće biti bolno….
Vjavascript:void(0);atreni ili si stvarno nepismen ili se praviš da si postoji dug s jedne strane i imovina sa druge srane,kad se to oduzme jedno od drugog ostaje još imovine od 30 kn po dionici tj cca četristo i nešto tisuća kuna. netto.
…
Osim toga na ovoj temi se stalno spominju misteriozni ONI (koji planski ruše u konspiraciji). Tu ima ONIH više nego u Dosjeima X.
Pa nisu bas svi oni toliko misteriozni… i evo, jos ih netko spominje…
Predsjednik Uprave Ingre za Business.hr govori o bankarima koji tvrtki koče projekte, sukobu s ministarstvom zdravstva i Quaestusom te fondovima koji manipuliraju Ingrinom dionicom..
bas me interesira ako ingra naraste sljedeci tjedan ko ce opet prodavat na forumu,…
svi prodaju kad raste a nitko ne kupuje…
neke stvari i nickovi se nikad ne mjenjaju
[lol]
Ovo mu vjerujem. Siguro vise nije talo lako dobiti bankovnu garanciju sa "sarni to janjetina se hladi".
Ovo se zove klasično artificijelno dizanje cijene! A kad se mreža, napuni, iskipaj vanka!
Crtica iz tiskanog business.hr-a:
"Svojednobno sam pisao i prijave Hanfi zbog špekulacija pojedinihh fondova s Ingrinom dionicom. Naša je dionica jedan dan pala 17%, a slijedeći porasla 18%. Očito je riječ o špekulaciji. Nema tu insajderskih informacija i slično, dovoljno je samo da se tri fonda dogovore i rade metež na tržištu."
Piše o nemogućnosti sklapanja poslova vani zbog nemogućnosti samostalnog odlučivanja "naših" banaka na projekte veće od 5 mil. $. A strane banke neće pratit naše firme nego svoje.
O tome sam već nešto čitao ranije, ne sjećam se više gdje-starim ;-).
Kao rješenje nada se jačanju HBOR-a koji ih i sada donekle prati.
Malo o Areni, malo o refinaciranju i na kraju o nadanju da će D. Štern danas postati član N.O. i ojačati poslovne veze sa Rusijom te omogućiti dobivanje novih poslova tamo…
Zaključke prepuštam vama.
Sve u svemu ok intervju-preporučam pročitati ako ste dioničari ili mislite to postati.
@ dedo , mentalist
Što se tiče rezervi za vlastite dionice na njih gledajte samo kao izvor odakle se financirala imovina aktive. Upravu ništa ne obvezuje da formira "fond" iz kojeg će i otkupljivat vlastite dionice. Jednom kad se kupe vlastite dionice one postaju odbitna stavka kapitalu ( pogledati izvještaj KOEI, KRAS posjeduju vlastite dionice )
Dakle to što su formirali rezerve za vlastite dionice možda je bio samo psihološki efekt kao i uprava ima namjeru otkupljivat vlastite dionice.