samo da se ne pojavi onaj papan s 40.000 komada ponovno na prodaji jer će paničari sami zatući Ingru na 4 kn [angry]
,trend je up
[lol] [lol] [lol] [lol]
OK,
Analiza:
-zadnja pozitivna godina 2008
-neprekinuti padajući trend 3 i pol godine ( sa manjim špekulativnim trzajevima na gore)
-podebljavani minus iz godine u godinu
-nemogućnost podmirenja dugova
-nemogućnost novog zaduživanja
-nemogućnost naplate nekih potraživanja
-pad rejtinga kod investitora i ulagača
-"tanki" ugovoreni poslovi niskog profita i visokog rizika (Irak)
-velike želje, a malo realnosti,
-sve slabije reference (zadnji poslovi 2008, a naovamo samo sporadični poslići),
-mutna uprava i sve oko nje….i da ne nabrajam više
Molim boldajte kaj vam se od čini najbitnije
Cijeli vam je post najobičnija glupost koja bi možda imala smisla da se Ingra trži na 100 kn, a na 0,15 book value, i evidentnim oporavkom poslovanja,vaša analiza je lanjski snijeg,,malo bi trejdali opet,a to što je PBZ rasprodao je odlična vijest jer pametni ulagači neće davati za badava i sa gubitkom..
biće zanimljivo vidjeti tko će se pojaviti u prvih deset,a onda Mesić,Perić pa sad Štern,mi ne liče na luzere koji ne znaju kuda idu i zašto…[/b]
Meni gore nabrojani svi djeluju ko teški looseri! [bye]
[/quote]
Odlicno kolega [thumbsup],
hajte nam sada malo pojasnite Vas stav i zasto tako mislite…
I dajte nas osvijetlite i odajte nam tajnu tko bi po Vama bio pravi covjek za dovesti u INGRu.
Vjerujem da, cim ste tako sigurni u svoju izjavu, imate ozbiljne i cvrste argumente za nju… a ne da lupate totalno bez veze….
@ mentalist kolika je operativna dobit ingre ?
Ako ne vjeruješ meni pročitaj izvještaj uprave. Brkaš bruto dobit i operativnu dobit. Dakle bruto dobit bi bila prihod prodaje – troškovi vezani uz taj proizvod i to je OK ingra ipak uspjeva nešto zaraditi.
@ netko PE ingre se ne može izračunati jer nema earningsa. Možeš izračunati P/L ( cjena po gubitku )
bila bi cca 0,69 što bi u obrnutoj interpretaciji PE-a bilo pare ćeš izgubiti u manje od godinu dana. Šala mala nemojte odmah sve doslovno svaćati, ali MCAP ingre je jako mali po meni je to dosta indikativno odnosno velika većina investitora ne vjeruje u bolje sutra ingre.
Driver
Mentalist
biće zanimljivo vidjeti tko će se pojaviti u prvih deset,a onda Mesić,Perić pa sad Štern,mi ne liče na luzere koji ne znaju kuda idu i zašto…
Meni gore nabrojani svi djeluju ko teški looseri!
Odlicno kolega ,
hajte nam sada malo pojasnite Vas stav i zasto tako mislite…
I dajte nas osvijetlite i odajte nam tajnu tko bi po Vama bio pravi covjek za dovesti u INGRu.
Vjerujem da, cim ste tako sigurni u svoju izjavu, imate ozbiljne i cvrste argumente za nju… a ne da lupate totalno bez veze….
Da njima niko ne valja da dovedu pokojnog Steve Jobsa rekli bi da se došao uhljebiti,pa Perić je odbio mjesto glavnog direktora HŽ,gdje se mnogo komotnije i profitablnije živi,ja mislim da je izvjesna i dakaptalizacija Ingre u novcu, o čemu je Perić govorio u svom zadnjem intervju..
a ima ih dosta…
kupovat će oni na 6…i bit će sretni
Di su ti…na 6???
ajmo ovako nabrzaka
u godisnjem nesto trube o nekim novim modelima izlaska iz gabule
posto vidimo da je drzava tamo gdje je (grad ne moze podmirivati obaveze slucaj arena i klinika) ovdje je očito da jedina šansa za ulazak strateškog partnera i to neki iz branše koji bi dokapitalizirao firmu
sad po kojem modelu i kako postojeće dioničare uključiti ostaje za raspru
sve ostalo ne bu dobro jer se dug gomila a buducnost neizvjesna
ja tipujem za ruse i kineze ali ima jos igraca koji bi mogli uletiti (zato i jesu mesic i stern uletili da lobiraju okolo)
Cijeli vam je post najobičnija glupost koja bi možda imala smisla da se Ingra trži na 100 kn, a na 0,15 book value, i evidentnim oporavkom poslovanja,vaša analiza je lanjski snijeg,,malo bi trejdali opet,a to što je PBZ rasprodao je odlična vijest jer pametni ulagači neće davati za badava i sa gubitkom..
ne druže. tvoji su zaključci najobičnija glupost..
vidi vamo;
-kažeš oporavak poslovanja.. laži sebe, ne nas – jer trogodišnji padajući trend ingrinog poslovanja je nastavljen. pad prihoda je kontinuiran već 4 izvještaj zaredom. nije te sram tako bezočno lagat?
-PBZ rasprodao je odlična vijest … laži sebe, ne nas – tako veliki igrač, koji je imao vrlo visoku prosječnu cijenu KAPITALIZIRAO je ogromni gubitak ovom prodajom. ŠTO-JE-TU-DOBRO ??????????
to što ga više neće biti da ruši cijenu? to što je možda imao povlaštene informacije pa je znao koliko to vrijedi, i jednostavno uzeo daj-što-daš? ili to što ODLIČNO prošao kada je dobio svojih 30% inicijalne investicije nazad?
da si htio što pametno reći, onda bi priznao kako je ovo iskrcavanje skrbičkog dugoročno LOŠE za ingru. nikako odlično. ovdje odličnog nema ničega niti u tragovima.
i onda za kraj spominješ oksimoron (bar u tvom slučaju) – pametni investitor?
trend je up?????? govorimo o ingri; ..sjećaš se.. – građevinarska firma u problemima?
pa ti u svom postu samo drukaš, i to po neistinama. krajnje neargumentirano. krajnje bezveze.
evo ti nedovoljan (1)
sjedi i nauči
a btw, perić NIJE odbio HŽ, već ga rogožar nije htio tamo.. ima već trulih jaja u košari dovoljno
ok razina potrosena..ispretumbalo se sto se trebalo…nasli smo sredinu izmedju 4 i 5 kn , idemo sad pratit di ce prije puknut 3.80 ili 5.20 ..tu cemo u nove trgovine… [cool]