Ode to polako putem Magme. Pozdrav svima strpljivima i onima koji vjeruju u ovu dionicu. Ja danas iskrcavam sve nemam više volje za čekanje….
a daj nemoj, plizz…budi drug ! hahahahahhahaha
ganut sam tvojom javnom namjerom [lol]
[/quote]
Kolega možeš se rugati koliko hoćeš, ali vjeruj mi da meni nije nimalo smješno.
Ode to polako putem Magme. Pozdrav svima strpljivima i onima koji vjeruju u ovu dionicu. Ja danas iskrcavam sve nemam više volje za čekanje….
Ja definitivno neću tvojim putem, uvjeren sam da će ovo drugim putem, a glavni argument je ugovor za Arenu koji osigurava dugoročni priljev sredstava. To je nešto što Magma nije imala. Ingra je za mene brodar koji je 80% svoje flote uposlio kroz solidan (možda ne odličan, ali solidan definitivno) dugoročni aranžman i sada treba naći način kako preživjeti trenutne probleme. Magma je isto tako imala probleme, ali nije imala osiguran priljev novčanih tokova u budućnosti.
[/quote]
Ima tu još dobrih razloga –
Kompanija je pokrenula projekt sveobuhvatnog restrukturiranja, a paralelno je i preusmjerila strateški fokus s Hrvatske na tradicionalna vanjska tržišta. Kao rezultat toga Ingra je u posljednjih godinu dana na inozemnim tržištima potpisala niz ugovora vrijednih 60 milijuna eura, a u visokoj fazi pregovora su poslovi vrijedni 240 milijuna eura, piše u dopisu.
ZAR NEKI MISLE DA SE OVAJ POSAO NEĆE PLATITI? Znate li vi koliko je to novaca?
[ 02.06.2011 ] Novi projekt INGRE u inozemstvu
INGRA je na jednom od svojih tradicionalnih tržišta u inozemstvu ugovorila realizaciju projekta u vrijednosti oko 56 milijuna eura s rokom izvođenja radova od 26 mjeseci.
Zbog naravi projekta koji se izvodi i statusa investitora, ostale informacije ne mogu se učiniti dostupnim javnosti već ostaju poznate samo između ugovornih strana.
Kumulativni uvjeti Ugovora stupaju na snagu s danom 3. lipnja 2011. godine.
Nakon dužeg perioda u kojemu je težište poslovanja bilo stavljeno na tržište Hrvatske ovo je prvi veći projekt kojega je INGRA ugovorila ove godine u inozemstvu. Ugovaranjem ovoga posla INGRA započinje s provedbom nove strategije koja uključuje povratak na ciljana tradicionalna tržišta i stavljanje težišta na veće poslovanje INGRE u inozemstvu.
[/quote]
[/quote]
Nit se izrugujem niti smijem – pogotovo ne INGRI
Zajebavam se na foru da imaš namjeru, danas, sve prodati, a to onda baciš na forum.
Svejedno, drži se system, što god odlučo !
pa gdje je više to FI za 4Q???? nije valjda da nema više nikoga u firmi da to popuni i pošalje na ZSE??? [embarass]
[/quote]
[/quote]
Naravno da ti nije smiješno, međutim, ovo je psihološka igra koja se hrani upravo onima koji pucaju pod pritiskom.
Umjesto da se tu samosažaljevaš, rađe uloži u znanje da naučiš da je usporedba kako samih tvrtki tako i sektora, kao Magma i Ingra, ne usporediva.
@azul, 15. 02.
kaj nije pisalo da Formula 1 ide tamo 15.2.
pa onda skupstina
todata na vrlo dobar (4)
Ja definitivno neću tvojim putem, uvjeren sam da će ovo drugim putem, a glavni argument je ugovor za Arenu koji osigurava dugoročni priljev sredstava. To je nešto što Magma nije imala. Ingra je za mene brodar koji je 80% svoje flote uposlio kroz solidan (možda ne odličan, ali solidan definitivno) dugoročni aranžman i sada treba naći način kako preživjeti trenutne probleme. Magma je isto tako imala probleme, ali nije imala osiguran priljev novčanih tokova u budućnosti.
[/quote]
Kompanija je pokrenula projekt sveobuhvatnog restrukturiranja, a paralelno je i preusmjerila strateški fokus s Hrvatske na tradicionalna vanjska tržišta. Kao rezultat toga Ingra je u posljednjih godinu dana na inozemnim tržištima potpisala niz ugovora vrijednih 60 milijuna eura, a u visokoj fazi pregovora su poslovi vrijedni 240 milijuna eura, piše u dopisu.
[/quote]
Još 17.11.2011 godine je to naglašeno i napisano i proslijeđeno mi a cijena ide i ide u suprotnom pravcu od rečenoga. Ovo što govorim isto kao i ti dobio sam u narečeno vrijeme iz ingre. Pa di su ti poslovi, di je ta lova. kako je krenuo stampedo ovo se ne zaustavlja do onoga moga pajde, ma tko bio s nalogom 0.01 kn .. [angry]
@ mrgud
A ne, ne bu došlo do njega…ja se postavljam iznad njega sa dvostrukom većom ponudom….
[/quote]
[/quote]
Još 17.11.2011 godine je to naglašeno i napisano i proslijeđeno mi a cijena ide i ide u suprotnom pravcu od rečenoga. Ovo što govorim isto kao i ti dobio sam u narečeno vrijeme iz ingre. Pa di su ti poslovi, di je ta lova. kako je krenuo stampedo ovo se ne zaustavlja do onoga moga pajde, ma tko bio s nalogom 0.01 kn .. [angry]
[/quote]
Čekaju da i ti izvjesiš "belu zastavu" i kapituliraš – odma poslije će da objave
[/quote]
[/quote]
Naravno da ti nije smiješno, međutim, ovo je psihološka igra koja se hrani upravo onima koji pucaju pod pritiskom.
Umjesto da se tu samosažaljevaš, rađe uloži u znanje da naučiš da je usporedba kako samih tvrtki tako i sektora, kao Magma i Ingra, ne usporediva.
@azul, 15. 02.
[/quote]
Moj kolega đaba znanje. Skupljam informacije već mjesecima kao i dionice, sve od 18 na niže. Skupilo se toga nekoliko tisuča. Sve mislim krenut će., a ono svakim danom gore. Prizivam ljepe vijesti, ali j…. uprava šuti ko zalivena, a cijena pada li pada. Fondovi šute ko zaliveni. Koliko sam primjetio najviše poraste cijena dionice o kojoj piše jedan uvaženi član, znate vjerovatno već koji, a to je primjetno i danas ćim se on dotakao teme. Zato polako prelazim u njegov "tim".
Vidim cijena se ustabilila, najava novih poslova koju su tak dobri, al se ne smije niš znati o njima…osim to da su jako dobri…dugoročni investitori , nakon dugo vremena, opet u euforiji i sa osmjehom na licu…postovi nabijeni pozitivnom energijom…i tako sve do 15.02. avaj….